Πώς να επεξεργαστείτε και να μορφοποιήσετε ένα έγγραφο Google με φωνητικές εντολές

Τα Έγγραφα Google μόλις πρόσθεσαν ένα νέο εργαλείο για την επεξεργασία και τη μορφοποίηση εγγράφων με φωνητικές εντολές. Είχε εδώ και καιρό τη δυνατότητα υπαγόρευσης κειμένου που διευκόλυνε την πληκτρολόγηση, αλλά η ενημέρωση τώρα σάς επιτρέπει να επεξεργαστείτε το έγγραφό σας. Υπάρχει μια ολόκληρη λίστα εντολών που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να μορφοποιήσετε και να πλοηγηθείτε μέσα σε ένα έγγραφο. Μπορείτε να μεταβείτε σε μια νέα παράγραφο, να εφαρμόσετε στυλ κειμένου (έντονα, πλάγια γράμματα, κ.λπ.), να επεξεργαστείτε πίνακες και πολλά άλλα. Οι εντολές είναι απλές στην εκτέλεση και δεν θα χρειαστεί να μεταβείτε στο πληκτρολόγιο για να ενεργοποιήσετε τη δυνατότητα, εάν χρησιμοποιείτε ήδη φωνή σε κείμενο για να γράψετε το έγγραφο. Δείτε πώς μπορείτε να εκτελέσετε μια φωνητική εντολή στα Έγγραφα Google. Προς το παρόν, αυτό λειτουργεί μόνο στο Chrome για την επιφάνεια εργασίας.

  Πώς να δείτε τις κρυφές χρεώσεις Airbnb

Ανοίξτε τα Έγγραφα Google και δημιουργήστε ένα νέο έγγραφο ή ανοίξτε ένα υπάρχον για να δοκιμάσετε τις νέες φωνητικές εντολές. Θα πρέπει πρώτα να ενεργοποιήσετε το εργαλείο υπαγόρευσης. Μεταβείτε στο Tools>Voice Typing και είστε έτοιμοι. Ξεκινήστε να λέτε αυτό που θέλετε να γράψετε. Σε οποιοδήποτε σημείο θέλετε να μορφοποιήσετε το κείμενο, μπορείτε να το κάνετε με μια εντολή.

Για παράδειγμα, λέγοντας “τελεία” θα προσθέσει μια τελεία. Ομοίως, λέγοντας “Backspace” θα αφαιρεθεί ένας χαρακτήρας, η “Νέα Παράγραφος” θα μιμηθεί την ενέργεια του κουμπιού “Enter” και λέγοντας “Αναίρεση” θα αναιρεθεί η τελευταία ενέργεια.

Για να εφαρμόσετε μορφοποίηση, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν εκφωνείτε την εντολή. Για παράδειγμα, για να κάνετε το κείμενο με έντονη γραφή, πρέπει να πείτε «Έντονη» προτού πληκτρολογήσετε το κείμενο που θέλετε να κάνετε έντονη γραφή. Η εντολή “Bold” θα αλλάξει το έντονο στυλ On/Off. Μπορείτε πάντα να επιστρέψετε και να κάνετε την αλλαγή αργότερα, αλλά θα είναι πιο δύσκολο.

  Πώς το iPhone σας μπορεί να αντικαταστήσει σύντομα τα κλειδιά του αυτοκινήτου σας

Δεν εκτελούνται όλες οι εντολές όπως η εντολή με έντονη γραφή, δηλαδή, μερικές φορές η εντολή πρέπει να ακολουθεί μετά την εκφώνηση του κειμένου στο οποίο θέλετε να την εφαρμόσετε. Για παράδειγμα, για να εφαρμόσετε την Επικεφαλίδα 1 σε κείμενο (δείτε GIF παραπάνω), θα πρέπει πρώτα να εκφωνήσετε το κείμενο για την επικεφαλίδα (Κεφάλαιο 1) και στη συνέχεια να δώσετε την εντολή “Εφαρμογή Επικεφαλίδας 1”.

Η λειτουργία είναι αρκετά προσεγμένη και αν θέλετε να μάθετε για την πλήρη λίστα των διαθέσιμων φωνητικών εντολών, κάντε κλικ στο μικρό εικονίδιο Βοήθειας στο κουμπί του μικροφώνου. Οι εντολές χρησιμοποιούν τις κοινές λέξεις που συσχετίζουμε με μια ενέργεια, ώστε να είναι εύκολο να τις μάθουμε.

  Πώς να επιστρέψετε χρήματα σε ένα παιχνίδι GOG