Πώς το iPhone σας μπορεί να αντικαταστήσει σύντομα τα κλειδιά του αυτοκινήτου σας

Φανταστείτε να χρησιμοποιείτε το iPhone ή το Apple Watch σας για να ξεκινήσετε το αυτοκίνητό σας, εξαλείφοντας την ανάγκη να κουβαλάτε ένα μπρελόκ. Η Apple εργάζεται σε μια λειτουργία “CarKey” στην έκδοση beta του iOS 13.4, η οποία θα σας επιτρέψει να προσθέσετε κλειδιά αυτοκινήτου στην εφαρμογή Πορτοφόλι.

Αυτή η δυνατότητα μπορεί να έρθει και σε τηλέφωνα Android. Η Apple είναι μέρος της «Car Connectivity Consortium», η οποία δημιούργησε πρότυπο ψηφιακού κλειδιού. Εκτός από την Apple και τους κατασκευαστές αυτοκινήτων, τα μέλη της κοινοπραξίας περιλαμβάνουν επίσης τη Samsung και την LG Electronics.

Τυποποίηση του τι είναι ήδη δυνατό

Η χρήση του τηλεφώνου σας για ξεκλείδωμα και εκκίνηση του αυτοκινήτου σας δεν είναι μια νέα ιδέα. Δεν είναι καν μια νέα τεχνολογία: Μπορείτε να αγοράσετε αυτοκίνητα που υποστηρίζουν «ψηφιακά κλειδιά» σήμερα.

Για παράδειγμα, εάν έχετε ένα Tesla, το Εφαρμογή Tesla θα σας επιτρέψει να ξεκλειδώσετε και να ξεκινήσετε το αυτοκίνητό σας από το τηλέφωνό σας. Audi προσφέρει τη δική της εφαρμογή που θα σας επιτρέψει να ξεκλειδώσετε το αυτοκίνητό σας με το τηλέφωνό σας. Ανάλογα με τον κατασκευαστή του αυτοκινήτου σας, η διαδικασία εγκατάστασης μπορεί να είναι μπερδεμένος. Το σύστημα είναι κατακερματισμένο και οι κατασκευαστές αυτοκινήτων πρέπει να αναπτύξουν αυτό το χαρακτηριστικό για τα αυτοκίνητά τους μόνοι τους.

  Πώς να δημιουργήσετε δημοσκοπήσεις σε συσκέψεις Zoom

Εισαγάγετε τη δυνατότητα CarKey της Apple, η οποία θα την εφαρμόσει με έναν εύκολο στη ρύθμιση, τυποποιημένο τρόπο. Θα μπορούσατε ακόμη και να μοιραστείτε το κλειδί του αυτοκινήτου σας με κάποιον άλλο με ένα iPhone.

Πώς θα λειτουργήσει το CarKey

Οπως και 9 έως 5 Mac επισημαίνει ότι οι πιο πρόσφατες εκδόσεις beta του iOS 13.4 αναφέρονται σε ένα API “CarKey” στο οποίο μπορούν να συνδεθούν οι κατασκευαστές αυτοκινήτων. Εάν το αυτοκίνητό σας υποστηρίζει CarKey και διαθέτει συσκευή ανάγνωσης NFC, θα μπορείτε να ξεκλειδώσετε και να ξεκινήσετε το αυτοκίνητό σας απλώς φέρνοντας το τηλέφωνό σας κοντά στο όχημα. Χρησιμοποιώντας επικοινωνία κοντινού πεδίου (NFC), δεν απαιτείται σύνδεση δικτύου.

  Τι είναι το LinkedIn Premium και αξίζει τον κόπο;

Δεν θα χρειαστεί να ξεκλειδώσετε το τηλέφωνό σας για να ξεκλειδώσετε το αυτοκίνητό σας από προεπιλογή. Ωστόσο, για επιπλέον ασφάλεια, μπορείτε να το ρυθμίσετε ώστε να απαιτεί Face ID.

Η διαδικασία σύζευξης ακούγεται ότι θα είναι απλή. Θα εξακολουθείτε να χρειάζεστε εγκατεστημένη την εφαρμογή του κατασκευαστή του αυτοκινήτου σας. Εάν είναι συμβατό με το CarKey, μπορείτε στη συνέχεια να ανοίξετε την εφαρμογή Πορτοφόλι και να προχωρήσετε στη διαδικασία σύζευξης. Θα τοποθετήσετε το iPhone πάνω από τη συσκευή ανάγνωσης NFC στο αυτοκίνητό σας. Το κλειδί του αυτοκινήτου σας θα είναι διαθέσιμο για χρήση στην εφαρμογή Πορτοφόλι στο iPhone σας και, στη συνέχεια, μπορείτε να το προσθέσετε στο Apple Watch σας—αν θέλετε.

Το CarKey φαίνεται επίσης ότι θα σας επιτρέψει να μοιραστείτε τα κλειδιά σας με άλλα άτομα. Από το Πορτοφόλι σας, μπορείτε να μοιραστείτε το κλειδί με κάποιον άλλο με ένα iPhone. Θα μπορούν να ξεκλειδώσουν, να κλειδώσουν και να ξεκινήσουν το αυτοκίνητό σας και δεν θα χρειαστεί καν να παραδώσετε το μπρελόκ σας.

  Πώς να ελέγξετε εάν είναι διαθέσιμη η ενημέρωση Fall Creators

Πότε θα πάρετε το CarKey;

Μια λειτουργία CarKey σε εξέλιξη φαίνεται να αποτελεί μέρος του iOS 13.4. Η Apple κυκλοφόρησε την πρώτη beta για προγραμματιστές αυτής της ενημέρωσης στις 5 Φεβρουαρίου 2020. Με βάση τους προηγούμενους κύκλους κυκλοφορίας, αναμένουμε να δούμε μια σταθερή έκδοση του iOS 13.4 τους επόμενους μήνες. Αναμένεται πριν από τα μέσα του 2020.

Είναι πιθανό ότι το CarKey δεν θα είναι μέρος της τελικής ενημέρωσης iOS 13.4, φυσικά. Εάν χρειάζεται περισσότερο χρόνο στο φούρνο, θα πρέπει να φτάσει μέχρι το iOS 14, που θα είναι η επόμενη σημαντική ενημέρωση. Με βάση τα προγράμματα κυκλοφορίας της Apple, αναμένουμε ότι η Apple θα κυκλοφορήσει το iOS 14 τον Σεπτέμβριο του 2020.

Το CarKey δεν θα απαιτεί απαραίτητα νέο υλικό. Εάν ένα αυτοκίνητο έχει ενσωματωμένο υλικό NFC, οι κατασκευαστές αυτοκινήτων θα πρέπει να μπορούν να ενημερώνουν τις εφαρμογές τους για να υποστηρίζουν το CarKey. Η Apple δεν έχει ακόμη ανακοινώσει επίσημα το CarKey, αλλά είναι πιθανό πολλά υπάρχοντα αυτοκίνητα να έχουν αυτήν τη δυνατότητα.

Αναμένετε μια επίσημη ανακοίνωση για την CarKey και τους κατασκευαστές αυτοκινήτων που θα την υποστηρίξουν κάποια στιγμή μέσα στο 2020.