Πώς να εξαγάγετε ταπετσαρίες από ένα αρχείο θέματος στα Windows 10

Τα θέματα λειτουργούσαν διαφορετικά στα Windows 7. Στα Windows 10, βασικά είναι απλώς μια ταπετσαρία ή ένα σύνολο ταπετσαριών, ένα χρώμα έμφασης, ένα προφίλ ήχου και ένας δρομέας. Ένα πράγμα που εξακολουθεί να είναι κοινό είναι ότι ένα θέμα των Windows συσκευάζεται ως αρχείο με επέκταση .themepack ή .desktopthemepack. Εάν έχετε ένα αρχείο θέματος των Windows που δεν σας αρέσει, αλλά υπάρχουν μερικές ταπετσαρίες σε αυτό που φαίνονται καλά, μπορείτε εύκολα να εξαγάγετε ταπετσαρίες από ένα αρχείο θέματος.

SPOILER ALERT: Κάντε κύλιση προς τα κάτω και παρακολουθήστε το εκπαιδευτικό βίντεο στο τέλος αυτού του άρθρου.

Αυτό λειτουργεί για πακέτα αρχείων θεμάτων με τα αρχεία .themepack και .desktopthemepack.

  Διορθώστε το σφάλμα μπλε οθόνης των Windows 10 Netwtw04.sys

Εξαγωγή ταπετσαριών από ένα θέμα

Για να εξαγάγετε ταπετσαρίες από ένα αρχείο θέματος, πρέπει να αλλάξετε την επέκταση αρχείου σε zip. Όταν αλλάζετε τη μορφή του αρχείου, εμφανίζεται ένα μήνυμα στην οθόνη που σας λέει ότι το αρχείο μπορεί να μην λειτουργεί. Αποδεχτείτε την προτροπή για αλλαγή της επέκτασης. Αυτό δεν θα βλάψει το αρχείο ή το σύστημά σας με κανέναν τρόπο.

Αφού αλλάξετε την επέκταση αρχείου σε zip, μπορείτε να την εξαγάγετε όπως κάθε άλλο συμπιεσμένο αρχείο. Εξαγάγετε το και ανοίξτε το φάκελο στον οποίο το εξαγάξατε. Μπορεί να έχει έναν ή περισσότερους φακέλους, αλλά εάν το θέμα περιλαμβάνει ταπετσαρίες, θα υπάρχει ένας φάκελος DesktopBackground μέσα σε αυτό. Ανοίξτε το και όλες οι ταπετσαρίες που εμφανίζονται στο πακέτο θεμάτων θα είναι εκεί. Μπορείτε να τα αντιγράψετε όπου θέλετε.

  Τι σημαίνει CTFU και πότε να το χρησιμοποιήσετε;

Μόλις αποκτήσετε τις ταπετσαρίες που θέλετε, μπορείτε να αλλάξετε την επέκταση αρχείου ξανά σε ό,τι ήταν αρχικά και να χρησιμοποιήσετε το πακέτο θεμάτων με τον ίδιο τρόπο που κάνατε πριν.

Το μόνο πράγμα που πρέπει να προσέξετε είναι ότι εάν η επέκταση αρχείου ήταν αρχικά desktopthemepack, τότε σε αυτό πρέπει να την αλλάξετε. Η αλλαγή του σε πακέτο θεμάτων όταν αυτή δεν ήταν η αρχική επέκταση μπορεί να εμποδίσει τη λειτουργία του θέματος. Εάν χρησιμοποιείτε Windows 7, τόσο το .desktopthemepack όσο και το .themepack ενδέχεται να λειτουργούν, αλλά με τα Windows 10, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε το .themepack.

  Πώς να απενεργοποιήσετε ένα iPad Pro

Αν σας ενδιαφέρει να δημιουργήσετε και να μοιραστείτε το δικό σας θέμα στα Windows 10, είναι αρκετά εύκολο. Η εφαρμογή Ρυθμίσεις διαθέτει μια αποκλειστική ενότητα Θέματα στην ομάδα ρυθμίσεων Εξατομίκευση που σας επιτρέπει να εξάγετε το τρέχον θέμα ως αρχείο .themepack. Το αρχείο .themepack μπορεί να εξαχθεί σε οποιοδήποτε σύστημα και φυσικά μπορείτε να κάνετε διπλό κλικ για να το εφαρμόσετε στην επιφάνεια εργασίας σας. Εάν χρησιμοποιείτε λογαριασμό Microsoft με την επιφάνεια εργασίας σας και έχετε ενεργοποιήσει τη ρύθμιση συγχρονισμού, τότε η εφαρμογή ενός θέματος σε ένα σύστημα θα πρέπει να το συγχρονίσει με άλλους επιτραπέζιους υπολογιστές όπου χρησιμοποιείτε τον ίδιο λογαριασμό Microsoft για να συνδεθείτε.