Διορθώστε το σφάλμα μπλε οθόνης των Windows 10 Netwtw04.sys

Ένα σύμπλεγμα μικρών αρχείων συγχρονίζεται μεταξύ τους για να σχηματίσει ένα λειτουργικό αποτέλεσμα. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, μερικά από αυτά τα αρχεία ενδέχεται να είναι κατεστραμμένα και να οδηγήσουν σε δυσλειτουργία του υπολογιστή σας. Ως χρήστης των Windows, μπορεί να περιμένετε ότι ο υπολογιστής θα λειτουργεί τέλεια, αλλά αυτό δεν επιτυγχάνεται συνεχώς. Για παράδειγμα, μπορεί να ενοχλείστε με το σφάλμα μπλε οθόνης Netwtw04.sys πιο συχνά και να μην είστε εσείς που αντιμετωπίζετε το ίδιο. Το Blue Screen of Death είναι ένα συνηθισμένο σφάλμα που είναι πολύ εύκολο να αντιμετωπιστεί. Αυτός ο οδηγός θα σας διδάξει τι είναι το Netwtw04.sys και πώς να διορθώσετε το σφάλμα μπλε οθόνης του Netwtw04.sys. Συνεχίστε λοιπόν να διαβάζετε.

Πώς να διορθώσετε το σφάλμα μπλε οθόνης των Windows 10 Netwtw04.sys

Προτού μάθετε τις μεθόδους αντιμετώπισης προβλημάτων για να διορθώσετε αυτό το σφάλμα BSOD αποτυχίας Netwtw04.sys, πρέπει να γνωρίζετε τι προκαλεί την εμφάνιση του προβλήματος για να ακολουθήσετε τα βήματα επίλυσης ανάλογα. Συνήθως, ο υπολογιστής σας ενδέχεται να αντιμετωπίσει δύο τύπους σφαλμάτων BSOD Netwtw04.sys. Επεξηγούνται παρακάτω.

  • DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL: Η μνήμη πυρήνα στον υπολογιστή σας είναι ένα τμήμα της συνολικής μνήμης (RAM + Virtual) που εκχωρείται για τις διεργασίες του λειτουργικού σας συστήματος. Τα προγράμματα οδήγησης και το λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή σας χρησιμοποιούν σελιδοποιημένη και μη σελιδοποιημένη μνήμη συγκέντρωσης για την αποθήκευση δομών δεδομένων. Το χώρο συγκέντρωσης μη σελιδοποιημένης μνήμης χρησιμοποιείται από τον πυρήνα και τα προγράμματα οδήγησης του υπολογιστή σας και βρίσκεται μόνιμα στη φυσική μνήμη (δεν σελιδοποιήθηκε ποτέ). Το IRQL (Επίπεδο αιτήματος διακοπής) είναι ένα στοιχείο υλικού στο οποίο οι διακοπές από τους επεξεργαστές του υπολογιστή σας έχουν προτεραιότητα με μια συγκεκριμένη σειρά. Όταν το πρόγραμμα οδήγησης λειτουργίας πυρήνα ανακτά πολλή σελιδοποιήσιμη μνήμη από διεργασίες IRQL, θα αντιμετωπίσετε το σφάλμα DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL.

  • SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED: Το SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED είναι ένα σφάλμα BSOD που εμφανίζεται συχνά κατά την εκκίνηση του υπολογιστή σας. Όταν το πρόγραμμα οδήγησης δεν είναι συμβατό με τον υπολογιστή σας, θα αντιμετωπίσετε το συζητούμενο σφάλμα. Ο υπολογιστής σας παγώνει κάθε φορά που αντιμετωπίζετε αυτό το σφάλμα και τα αποτελέσματα μπλε οθόνης. Αυτό μπορεί να σας ενοχλήσει, ειδικά όταν βρίσκεστε στη μέση της δουλειάς σας. Ακόμη και μετά την επανεκκίνηση του υπολογιστή σας τόσες πολλές φορές, θα καταλήγετε πάντα με ένα σφάλμα BSOD.

Ωστόσο, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε πολλούς άλλους παρόμοιους κωδικούς σφάλματος όταν αντιμετωπίζετε αυτό το σφάλμα. Τα αρχεία συστήματος (αρχεία .sys) αποτελούν σημαντικό στοιχείο του λειτουργικού σας συστήματος, καθώς γεφυρώνει τα αιτήματα και τις αποκρίσεις μεταξύ υλικού και συσκευών. Όταν αυτά τα αρχεία είναι κατεστραμμένα στον υπολογιστή σας, θα αντιμετωπίσετε αυτό το σφάλμα. Μερικοί από τους λόγους είναι

  • Ξεπερασμένοι οδηγοί
  • Μη συμβατά προγράμματα οδήγησης
  • Κατεστραμμένα αρχεία
  • Επίθεση κακόβουλου λογισμικού ή ιών
  • Ξεπερασμένη έκδοση των Windows

Προληπτικό βήμα: Εκκίνηση σε ασφαλή λειτουργία

Κάθε φορά που αντιμετωπίζετε αυτό το σφάλμα μπλε οθόνης, πρέπει να μπείτε σε ασφαλή λειτουργία για να λειτουργήσετε κανονικά τον υπολογιστή σας. Αυτό θα αποτρέψει τον υπολογιστή σας από τυχόν σφάλματα και μπορείτε να ανοίξετε τον υπολογιστή με Windows κανονικά. Αυτή είναι απλώς μια προκαταρκτική μέθοδος για να εκκινήσετε κανονικά το σύστημά σας για να ακολουθήσετε τις μεθόδους αντιμετώπισης προβλημάτων. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να μπείτε σε ασφαλή λειτουργία όταν βλέπετε μια κενή κενή οθόνη.

Σημείωση: Για να εκκινήσετε τον υπολογιστή σας σε ασφαλή λειτουργία, ενδέχεται να σας ζητηθεί μια οθόνη για να εισαγάγετε το κλειδί BitLocker (εάν έχετε κρυπτογραφημένη συσκευή).

Για να εκκινήσετε τον υπολογιστή σε ασφαλή λειτουργία, πρέπει να εισέλθετε στο περιβάλλον αποκατάστασης των Windows, κάτι που μπορεί να γίνει απενεργοποιώντας και ενεργοποιώντας επανειλημμένα τη συσκευή σας.

1. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + I μαζί για να ανοίξετε τις Ρυθμίσεις στο σύστημά σας.

2. Τώρα, επιλέξτε Ενημέρωση & Ασφάλεια.

3. Τώρα, κάντε κλικ στο Recovery στο αριστερό παράθυρο και επιλέξτε την επιλογή Restart now στην ενότητα Advanced startup.

4. Τώρα, αφήστε τον υπολογιστή σας να επανεκκινήσει πλήρως αυτή τη φορά. Θα εισέλθετε τώρα στο περιβάλλον αποκατάστασης των Windows.

5. Εδώ, κάντε κλικ στην Αντιμετώπιση προβλημάτων.

6. Τώρα, κάντε κλικ στις Επιλογές για προχωρημένους όπως φαίνεται.

7. Τώρα, επιλέξτε Προηγμένες επιλογές και στη συνέχεια Ρυθμίσεις εκκίνησης.

8. Κάντε κλικ στο Restart και περιμένετε να εμφανιστεί η οθόνη Startup Settings.

9. Πατήστε το πλήκτρο (αριθμός) 4 για να μπείτε σε ασφαλή λειτουργία.

Σημείωση: Για να ενεργοποιήσετε την ασφαλή λειτουργία με πρόσβαση στο δίκτυο, πατήστε τον αριθμό 5.

Αυτή η ενότητα έχει συντάξει μια λίστα μεθόδων αντιμετώπισης προβλημάτων για αυτό το σφάλμα. Ακολουθήστε τις διαδικασίες με την ίδια σειρά για να επιτύχετε τα καλύτερα αποτελέσματα.

Μέθοδος 1: Εκτελέστε τη σάρωση κακόβουλου λογισμικού

Κατά καιρούς, το Windows Defender ενδέχεται να μην αναγνωρίζει κανένα νήμα ιού ή κακόβουλου λογισμικού σε αρχεία Netwtw04.sys. Υπάρχουν μερικά διαθέσιμα προγράμματα κατά του κακόβουλου λογισμικού για να ξεπεραστεί αυτό το νήμα. Αυτό το λογισμικό κατά του κακόβουλου λογισμικού σαρώνει και προστατεύει τακτικά το σύστημά σας. Επομένως, για να αποφύγετε αυτό το σφάλμα, εκτελέστε μια σάρωση προστασίας από ιούς στο σύστημά σας και ελέγξτε εάν επιλύθηκε το πρόβλημα μπλε οθόνης του Netwtw04.sys. Στη συνέχεια, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

1. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + I ταυτόχρονα για να ξεκινήσετε τις Ρυθμίσεις.

2. Εδώ, κάντε κλικ στο Ενημέρωση & Ρυθμίσεις ασφαλείας όπως φαίνεται.

3. Μεταβείτε στην Ασφάλεια των Windows στο αριστερό παράθυρο.

4. Κάντε κλικ στην επιλογή Προστασία από ιούς και απειλές στο δεξιό τμήμα του παραθύρου.

5. Κάντε κλικ στο κουμπί Γρήγορη σάρωση για αναζήτηση κακόβουλου λογισμικού.

6Α. Μόλις ολοκληρωθεί η σάρωση, θα εμφανιστούν όλες οι απειλές. Κάντε κλικ στο Start Actions στην περιοχή Τρέχουσες απειλές.

6Β. Εάν δεν υπάρχει απειλή στη συσκευή σας, η συσκευή θα εμφανίσει την ειδοποίηση Χωρίς τρέχουσες απειλές.

Μέθοδος 2: Ενημέρωση ή επαναφορά προγραμμάτων οδήγησης δικτύου

Εάν τα τρέχοντα προγράμματα οδήγησης στο σύστημά σας δεν είναι συμβατά ή παλιά με το Netwtw04.sys, τότε θα εμφανιστεί η μπλε οθόνη του Netwtw04.sys. Επομένως, συνιστάται να ενημερώσετε τη συσκευή και τα προγράμματα οδήγησης για να αποτρέψετε το εν λόγω πρόβλημα.

Επιλογή 1: Ενημέρωση προγράμματος οδήγησης

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να ενημερώσετε το πρόγραμμα οδήγησης δικτύου για να διορθώσετε το σφάλμα Netwtw04.sys.

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows, πληκτρολογήστε Διαχείριση συσκευών και κάντε κλικ στο Άνοιγμα.

2. Κάντε διπλό κλικ στους Προσαρμογείς δικτύου για να το αναπτύξετε.

3. Κάντε δεξί κλικ στο πρόγραμμα οδήγησης ασύρματου δικτύου σας (π.χ. Qualcomm Atheros QCA9377 Wireless Network Adapter) και επιλέξτε Ενημέρωση προγράμματος οδήγησης, όπως απεικονίζεται παρακάτω.

4. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Αναζήτηση αυτόματα για προγράμματα οδήγησης για αυτόματη λήψη και εγκατάσταση του καλύτερου διαθέσιμου προγράμματος οδήγησης.

5Α. Τώρα, τα προγράμματα οδήγησης θα ενημερώσουν και θα εγκατασταθούν στην πιο πρόσφατη έκδοση, εάν δεν ενημερωθούν.

5Β. Εάν βρίσκονται ήδη σε ενημερωμένο στάδιο, θα εμφανιστεί το μήνυμα που λέει Τα καλύτερα προγράμματα οδήγησης για τη συσκευή σας είναι ήδη εγκατεστημένα.

6. Κάντε κλικ στο κουμπί Κλείσιμο για έξοδο από το παράθυρο και επανεκκίνηση του υπολογιστή σας.

Ελέγξτε εάν έχετε διορθώσει ένα σφάλμα αποτυχίας Netwtw04.sys στα Windows 10.

Επιλογή 2: Επαναφορά ενημερώσεων προγράμματος οδήγησης

Εάν το σύστημά σας λειτουργούσε σωστά και άρχισε να δυσλειτουργεί μετά από μια ενημέρωση, η επαναφορά των προγραμμάτων οδήγησης δικτύου μπορεί να βοηθήσει. Όταν επαναφέρετε το πρόγραμμα οδήγησης, θα διαγράψει το τρέχον πρόγραμμα οδήγησης που είναι εγκατεστημένο στο σύστημα και θα το αντικαταστήσει με την προηγούμενη έκδοσή του. Αυτή η διαδικασία θα πρέπει να εξαλείψει τυχόν σφάλματα στα προγράμματα οδήγησης και ενδεχομένως να διορθώσει το πρόβλημα μπλε οθόνης Netwtw04.sys.

1. Μεταβείτε στη Διαχείριση Συσκευών > Προσαρμογείς δικτύου όπως φαίνεται στην παραπάνω Επιλογή 1.

2. Κάντε δεξί κλικ στο πρόγραμμα οδήγησης Wi-Fi (π.χ. Intel(R) Dual Band Wireless-AC 3168) και επιλέξτε Ιδιότητες, όπως απεικονίζεται.

3. Μεταβείτε στην καρτέλα Driver και επιλέξτε Roll Back Driver, όπως επισημαίνεται.

Σημείωση: Εάν η επιλογή Roll Back Driver είναι γκριζαρισμένη, σημαίνει ότι ο υπολογιστής σας δεν έχει τα προεγκατεστημένα αρχεία προγραμμάτων οδήγησης ή ότι δεν έχει ενημερωθεί ποτέ.

4. Δώστε τον λόγο σας γιατί κάνετε πίσω; στο Driver Package rollback. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Ναι, όπως φαίνεται παρακάτω.

5. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο OK για να εφαρμόσετε αυτήν την αλλαγή. Τέλος, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας.

Μέθοδος 3: Επανεγκατάσταση προγραμμάτων οδήγησης δικτύου

Εάν η ενημέρωση των προγραμμάτων οδήγησης δεν σας επιδιορθώσει το σφάλμα αποτυχίας Netwtw04.sys, μπορείτε να απεγκαταστήσετε τα προγράμματα οδήγησης και να τα εγκαταστήσετε ξανά. Στη συνέχεια, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να εφαρμόσετε το ίδιο για να διορθώσετε το σφάλμα μπλε οθόνης Netwtw04.sys.

1. Εκκινήστε τη Διαχείριση Συσκευών από το μενού αναζήτησης των Windows.

2. Αναπτύξτε τους προσαρμογείς δικτύου κάνοντας διπλό κλικ πάνω τους.

3. Τώρα, κάντε δεξί κλικ στο πρόγραμμα οδήγησης και επιλέξτε Απεγκατάσταση συσκευής.

4. Τώρα, θα εμφανιστεί ένα προειδοποιητικό μήνυμα στην οθόνη. Επιλέξτε το πλαίσιο Διαγραφή του λογισμικού προγράμματος οδήγησης για αυτήν τη συσκευή και επιβεβαιώστε το μήνυμα κάνοντας κλικ στην Κατάργηση εγκατάστασης.

5. Στη συνέχεια, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας.

6. Τώρα, επισκεφτείτε τον ιστότοπο του κατασκευαστή (π.χ Intel) για μη αυτόματη λήψη του προγράμματος οδήγησης.

7. Μετά τη λήψη, κάντε διπλό κλικ στο αρχείο που κατεβάσατε και ακολουθήστε τις οδηγίες που δίνονται για να το εγκαταστήσετε.

8. Ακολουθήστε τα ίδια βήματα για όλα τα προγράμματα οδήγησης συσκευών όπως ήχου, βίντεο, δίκτυο κ.λπ.

Ελέγξτε εάν έχετε διορθώσει το σφάλμα μπλε οθόνης του Netwtw04.sys στον υπολογιστή σας.

Μέθοδος 4: Επιδιόρθωση αρχείων συστήματος

Τα Windows 10 επιτρέπουν στους χρήστες να σαρώνουν και να επιδιορθώνουν αυτόματα τα αρχεία συστήματος εκτελώντας τον Έλεγχο αρχείων συστήματος. Επιπλέον, είναι ένα ενσωματωμένο εργαλείο που επιτρέπει στο χρήστη να διαγράψει αρχεία και να διορθώσει το σφάλμα Netwtw04.sys αποτυχία Blue Screen of Death. Στη συνέχεια, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να το εφαρμόσετε.

1. Πατήστε το κλειδί των Windows, πληκτρολογήστε Command Prompt και κάντε κλικ στο Run as administrator.

2. Κάντε κλικ στο Ναι στη γραμμή εντολών Έλεγχος λογαριασμού χρήστη.

3. Πληκτρολογήστε την εντολή chkdsk C: /f /r /x και πατήστε το πλήκτρο Enter.

4. Εάν σας ζητηθεί ένα μήνυμα, το Chkdsk δεν μπορεί να εκτελεστεί… ο τόμος είναι… σε διαδικασία χρήσης, στη συνέχεια, πληκτρολογήστε Y και πατήστε το πλήκτρο Enter.

5. Πληκτρολογήστε ξανά την εντολή: sfc /scannow και πατήστε το πλήκτρο Enter για να εκτελέσετε τη σάρωση του System File Checker.

Σημείωση: Θα ξεκινήσει μια σάρωση συστήματος και θα χρειαστούν μερικά λεπτά για να ολοκληρωθεί. Εν τω μεταξύ, μπορείτε να συνεχίσετε να εκτελείτε άλλες δραστηριότητες, αλλά προσέξτε να μην κλείσετε κατά λάθος το παράθυρο.

Μετά την ολοκλήρωση της σάρωσης, θα εμφανιστεί ένα από τα παρακάτω μηνύματα:

  • Η Προστασία πόρων των Windows δεν εντόπισε παραβιάσεις ακεραιότητας.
  • Η προστασία πόρων των Windows δεν μπόρεσε να εκτελέσει την απαιτούμενη λειτουργία.
  • Το Windows Resource Protection εντόπισε κατεστραμμένα αρχεία και τα επιδιόρθωσε με επιτυχία.
  • Η Προστασία πόρων των Windows εντόπισε κατεστραμμένα αρχεία, αλλά δεν μπόρεσε να διορθώσει ορισμένα από αυτά.

6. Μόλις ολοκληρωθεί η σάρωση, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας.

7. Εκκινήστε ξανά τη γραμμή εντολών ως διαχειριστής και εκτελέστε τις εντολές που δίνονται η μία μετά την άλλη:

dism.exe /Online /cleanup-image /scanhealth
dism.exe /Online /cleanup-image /restorehealth
dism.exe /Online /cleanup-image /startcomponentcleanup

Σημείωση: Για να εκτελέσετε σωστά τις εντολές DISM, πρέπει να έχετε σύνδεση στο διαδίκτυο που λειτουργεί.

Μέθοδος 5: Απενεργοποιήστε προσωρινά το Antivirus (Εάν υπάρχει)

Εάν δεν θέλετε να απεγκαταστήσετε μόνιμα το Antivirus από το σύστημα, μπορείτε να το απενεργοποιήσετε προσωρινά, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να διορθώσετε το σφάλμα μπλε οθόνης Netwtw04.sys.

Σημείωση: Έχουμε δείξει το Avast Antivirus ως παράδειγμα.

1. Μεταβείτε στο εικονίδιο Antivirus στη γραμμή εργασιών και κάντε δεξί κλικ πάνω του.

2. Τώρα, επιλέξτε την επιλογή ελέγχου Avast shields και μπορείτε να απενεργοποιήσετε προσωρινά το Avast χρησιμοποιώντας τις παρακάτω επιλογές:

  • Απενεργοποιήστε για 10 λεπτά
  • Απενεργοποιήστε για 1 ώρα
  • Απενεργοποιήστε μέχρι να γίνει επανεκκίνηση του υπολογιστή
  • Μόνιμη απενεργοποίηση

3. Ορίστε την επιλογή ανάλογα με την άνεσή σας και επιβεβαιώστε την προτροπή που εμφανίζεται στην οθόνη.

4. Τώρα, επιστρέψτε στο κύριο παράθυρο. Εδώ, έχετε απενεργοποιήσει όλες τις ασπίδες από το Avast. Για να ενεργοποιήσετε τις ρυθμίσεις, κάντε κλικ στο TURN ON.

Ελέγξτε αν έχετε διορθώσει το σφάλμα.

Μέθοδος 6: Ενημερώστε τα Windows

Εάν δεν λάβατε καμία επιδιόρθωση με τις παραπάνω μεθόδους, τότε υπάρχουν λίγες πιθανότητες να έχετε σφάλματα στο σύστημά σας. Η Microsoft εκδίδει ενημερώσεις περιοδικά για να διορθώνει τα σφάλματα στο σύστημά σας. Η εγκατάσταση νέων ενημερώσεων θα σας βοηθήσει να διορθώσετε τα σφάλματα στο σύστημά σας.

Επομένως, βεβαιωθείτε πάντα ότι χρησιμοποιείτε το σύστημά σας στην ενημερωμένη του έκδοση. Διαφορετικά, τα αρχεία στο σύστημα δεν θα είναι συμβατά με τα αρχεία Netwtw04.sys που οδηγεί σε σφάλμα μπλε οθόνης θανάτου Netwtw04.sys. Ακολουθήστε τις οδηγίες που δίνονται για να ενημερώσετε την έκδοση των Windows.

1. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + I ταυτόχρονα για να ξεκινήσετε τις Ρυθμίσεις.

2. Κάντε κλικ στο πλακίδιο Update & Security, όπως φαίνεται.

3. Στην καρτέλα Windows Update, κάντε κλικ στο κουμπί Έλεγχος για ενημερώσεις.

4Α. Εάν είναι διαθέσιμη μια νέα ενημέρωση, κάντε κλικ στην επιλογή Εγκατάσταση τώρα και ακολουθήστε τις οδηγίες για ενημέρωση.

4Β. Διαφορετικά, εάν τα Windows είναι ενημερωμένα, τότε θα εμφανιστεί το μήνυμα Είστε ενημερωμένοι.

Μέθοδος 7: Εκτελέστε Επαναφορά Συστήματος

Πιο συχνά, θα μπορούσατε να αντιμετωπίσετε αυτό το σφάλμα μπλε οθόνης Netwtw04.sys μετά από μια ενημέρωση των Windows. Εάν αντιμετωπίσετε πρόβλημα αποτυχίας του Netwtw04.sys, τότε μπορείτε να επαναφέρετε το σύστημα στην προηγούμενη έκδοσή του.

Σημείωση: Συνιστάται να εκκινήσετε τον υπολογιστή Windows 10 σε ασφαλή λειτουργία πριν προχωρήσετε στην Επαναφορά Συστήματος.

1. Πατήστε το κλειδί των Windows, πληκτρολογήστε Command Prompt και κάντε κλικ στο Εκτέλεση ως διαχειριστής.

2. Πληκτρολογήστε την εντολή rstrui.exe και πατήστε το πλήκτρο Enter.

3. Τώρα, κάντε κλικ στο Επόμενο στο παράθυρο Επαναφορά Συστήματος, όπως φαίνεται.

4. Τέλος, επιβεβαιώστε το σημείο επαναφοράς κάνοντας κλικ στο κουμπί Finish.

***

Ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός ήταν χρήσιμος και θα μπορούσατε να διορθώσετε το σφάλμα μπλε οθόνης Netwtw04.sys στα Windows 10. Ενημερώστε μας ποια μέθοδος λειτούργησε καλύτερα για εσάς. Επίσης, εάν έχετε οποιεσδήποτε απορίες/προτάσεις σχετικά με αυτό το άρθρο, μην διστάσετε να τις αφήσετε στην ενότητα σχολίων.

  Πώς να αλλάξετε το μέγεθος γραμματοσειράς συστήματος στην ενημέρωση δημιουργών των Windows 10