Πώς να ρυθμίσετε αυτόματα τα wallpapers από το Unsplash στα Windows 10

Το Unsplash διαθέτει μια υπέροχη συλλογή φωτογραφιών που συνεχώς διευρύνεται. Κάθε φορά που επισκέπτεστε τον ιστότοπο, πιθανότατα βλέπετε τη μικρή γραμμή που σας λέει ότι υπάρχει μια εφαρμογή που μπορεί να τραβήξει εικόνες από αυτήν και να την ορίσει ως ταπετσαρία σας εάν χρησιμοποιείτε macOS. Δεν υπάρχει επίσημη εφαρμογή για τα Windows 10 που να ταιριάζει με αυτήν, αλλά υπάρχουν πολλές τρίτων. Το Splash είναι μια δωρεάν εφαρμογή που υποστηρίζεται από διαφημίσεις διαθέσιμη στο Microsoft Store και μπορεί να ορίσει αυτόματα ταπετσαρίες από το Unsplash. Μπορεί να τα περνάει κατά τη διάρκεια της ημέρας ή να τα αλλάζει καθημερινά ή εβδομαδιαία.

SPOILER ALERT: Κάντε κύλιση προς τα κάτω και παρακολουθήστε το εκπαιδευτικό βίντεο στο τέλος αυτού του άρθρου.

  Πώς να τερματίσετε τη λειτουργία του υπολογιστή σας Windows 10 χρησιμοποιώντας τη γραμμή εντολών

Το Splash σάς δίνει την επιλογή να αλλάξετε επίσης την εικόνα της οθόνης κλειδώματος και αν σας αρέσει μια συγκεκριμένη εικόνα, μπορείτε να την αποθηκεύσετε στο δίσκο σας με ένα κλικ.

Ορισμός ταπετσαριών από το Unsplash

Κατεβάστε το Splash από το Microsoft Store και εκτελέστε το. Θα φέρει μια νέα εικόνα από το Unsplash και θα την ορίσει ως ταπετσαρία σας. Εάν δεν σας αρέσει η εικόνα, κάντε κλικ σε αυτήν και η εφαρμογή θα φέρει μια νέα. Εάν μια εικόνα σας αρέσει αρκετά ώστε να θέλετε να τη διατηρήσετε για περισσότερες από μερικές ώρες, δηλαδή να την αποθηκεύσετε μόνιμα στο δίσκο, κάντε κλικ στο κουμπί αποθήκευσης.

Εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή μακροπρόθεσμα, καλό είναι να επισκεφτείτε τις ρυθμίσεις της. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του οδοντωτού τροχού στο κάτω μέρος για να ανοίξετε τις ρυθμίσεις του Splash.

  5 τρόποι για να ανοίξετε εφαρμογές στα Windows 10

Εδώ, μπορείτε να επιτρέψετε στην εφαρμογή να αλλάζει τόσο το φόντο της επιφάνειας εργασίας όσο και την οθόνη κλειδώματος ή ένα από αυτά. Μπορείτε επίσης να αλλάξετε πού αποθηκεύει η εφαρμογή τις εικόνες που σας αρέσουν. Το πιο σημαντικό, μπορείτε να ορίσετε το διάστημα αλλαγής, π.χ., πόσο συχνά μια νέα εικόνα ορίζεται ως φόντο και εικόνα κλειδώματος οθόνης.

Εάν δεν σας αρέσει η επιλογή των εικόνων που λαμβάνει η εφαρμογή, μεταβείτε στην οθόνη φίλτρου κάνοντας κλικ στο εικονίδιο διοχέτευσης. Η οθόνη φίλτρου σάς επιτρέπει να ορίσετε την ανάλυση για την οθόνη σας, αλλά σας επιτρέπει επίσης να εισάγετε ετικέτες για τις εικόνες που προτιμάτε να ορίζονται ως ταπετσαρία σας. Το Splash χρησιμοποιεί αυτές τις ετικέτες για να βρει πιο σχετικές εικόνες.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το "Personal Vault" του OneDrive για να ασφαλίσετε τα αρχεία σας

Μην αγνοήσετε ούτε τη ρύθμιση ανάλυσης. Το Unsplash δεν έχει εικόνες που προορίζονται να ταιριάζουν με την ανάλυση των οθονών, ωστόσο το Splash κάνει εξαιρετική δουλειά στο να αλλάζει το μέγεθος των εικόνων ώστε να ταιριάζουν στην οθόνη σας. Εάν επρόκειτο να αλλάξετε το μέγεθός τους με μη αυτόματο τρόπο, πιθανότατα θα έπρεπε να το κόψετε σε μεγάλο βαθμό.

Το Splash παίζει πολύ καλά με το χρώμα έμφασης στα Windows 10. Εάν έχετε ενεργοποιήσει τα αυτόματα χρώματα έμφασης, τότε θα ενημερώνονται κάθε φορά που έχετε μια νέα ταπετσαρία.