Τι σημαίνει CTFU και πότε να το χρησιμοποιήσετε;

Χάρη στην τεχνολογία και το Διαδίκτυο, τα γραπτά μηνύματα έχουν γίνει το κύριο μέσο επικοινωνίας μας, με τις συντομογραφίες, την αργκό και τα emoji να βρίσκονται στο επίκεντρο.

Φυσικά, υπάρχει ένας χρόνος και ένας τόπος όπου επιτρέπονται οι συντομογραφίες και η ορολογία, και θα σας δείξουμε ακριβώς πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε αποτελεσματικά, ξεκινώντας με CTFU.

Τι σημαίνει CTFU;

Το CTFU είναι η αργκό του Διαδικτύου για το Cracking the f*** up, και χρησιμοποιείται πιο συχνά σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης όταν μιλάτε με φίλους και άτομα με τα οποία δεν έχετε καμία επαγγελματική σχέση.

  Πώς να καρφιτσώσετε τη γραμμή εντολών και το PowerShell στη γραμμή εργαλείων γρήγορης πρόσβασης στα Windows

Συνήθως χρησιμοποιείται για να εκφράσει τη διασκέδαση κάποιου, παρόμοια με το πώς θα χρησιμοποιούσατε τα ROFL, LOL ή ROFLMAO.

Ωστόσο, η χρήση του είναι αρκετά περιορισμένη από κοινωνική άποψη, δεδομένου του τρόπου με τον οποίο το F στο CTFU είναι ένα ακρωνύμιο της βωμολοχίας.

Πότε μπορώ να χρησιμοποιήσω το CTFU;

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το CTFU χρησιμοποιείται κυρίως ως μια μορφή αργκό του Διαδικτύου είτε σε πλατφόρμες κοινωνικών μέσων είτε σε δημόσια φόρουμ.

Ωστόσο, έχετε κατά νου ότι σε αντίθεση με τα LOL, ROFL ή ROFLMAO, το CTFU δεν είναι τόσο γνωστό, επομένως κινδυνεύετε να παρεξηγηθείτε εάν το χρησιμοποιείτε με λάθος άτομα.

Επιπλέον, καθώς το CTFU δείχνει ότι βρήκατε κάτι (όπως ένα σχόλιο ή μια εικόνα) πολύ διασκεδαστικό, μην το χρησιμοποιείτε πολύ συχνά, διαφορετικά κινδυνεύετε να χάσετε την αξιοπιστία σας.

Τέλος, λάβετε υπόψη ότι το CTFU μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αυτόνομη απόκριση ή μπορεί να συνοδεύεται από πρόσθετα σχόλια. Είτε έτσι είτε αλλιώς, θα παραδοθεί το ίδιο συνολικό μήνυμα.

  Πώς να διορθώσετε το σφάλμα μπαταρίας μέγιστης φωτεινότητας οθόνης στην αναφορά υγείας του Windows Defender

Ακολουθεί ένα παράδειγμα πότε να χρησιμοποιείτε το CTFU:

Άτομο 1: Ρίξτε μια ματιά σε αυτό το αστείο βίντεο με γάτες!

Άτομο 2: CTFU, δεν μπορώ να το πιστέψω!

Πότε δεν πρέπει να χρησιμοποιώ το CTFU;

Το CTFU δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια επίσημων συνομιλιών, όπως με εργοδότες, πελάτες ή συνομηλίκους σας με τους οποίους δεν επιθυμείτε κάτι άλλο εκτός από μια επαγγελματική σχέση.

Επιπλέον, επειδή η συντομογραφία περιέχει βωμολοχίες, δεν πρέπει να χρησιμοποιείται όταν μιλάτε με άτομα που σέβεστε, όπως τους γονείς, τους παππούδες σας ή τους ηλικιωμένους.

Ως πρόσθετη συμβουλή, προσπαθήστε να αποφύγετε τη χρήση του CTFU όταν στην πραγματικότητα δεν βρίσκετε κάτι τόσο διασκεδαστικό, καθώς ένα LOL ή ένα emoji που γελάει αρκεί.

Ακολουθεί ένα παράδειγμα για το πότε ΔΕΝ πρέπει να χρησιμοποιείτε το CTFU:

Πελάτης: Νομίζω ότι πρέπει να πληρώσουμε στην εταιρεία σας μόνο 1000 $ από τα 2000 $ που υποσχέθηκαν.

  Πώς να λάβετε μεγάλες προεπισκοπήσεις της γραμμής εργασιών στα Windows 10

Εσείς: CTFU!

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Έννοια CTFU

Για να ολοκληρώσουμε τα πράγματα, εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το CTFU:

Αποφύγετε τη χρήση του σε περιβάλλοντα εργασίας
Θα πρέπει να χρησιμοποιείται κυρίως σε μορφή κειμένου
Εκφράζει ένα εξαιρετικά υψηλό επίπεδο διασκέδασης
Αποφύγετε τη χρήση του με άτομα με τα οποία δεν θα χρησιμοποιούσατε ποτέ βωμολοχίες
Προσπαθήστε να μην το χρησιμοποιείτε υπερβολικά, εκτός εάν αυτό στο οποίο απαντάτε είναι πραγματικά αστείο

Ελπίζουμε ότι αυτό το άρθρο κατέστησε σαφές πότε πρέπει ή δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε το CTFU σε μια συνομιλία και ότι σας βοήθησε να κατανοήσετε καλύτερα τη σημερινή γλώσσα.

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς να χρησιμοποιείτε σωστά την αργκό του Διαδικτύου ή πώς να αποφύγετε την κατά λάθος χρήση της σε λάθος χρόνο, αφήστε μας τις προτάσεις σας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

Θα ενημερώσουμε τα άρθρα αναλόγως και θα γράψουμε νέους οδηγούς που καλύπτουν άλλες κοινές λέξεις αργκό.