Πώς να ενσωματώσετε ένα αρχείο κειμένου στο Microsoft Excel

Τα αρχεία κειμένου δεν χρειάζονται περίπλοκες εφαρμογές για να ανοίξουν. Το πρόγραμμα περιήγησής σας είναι απολύτως ικανό να ανοίξει ένα αρχείο TXT, όπως και οι πιο βασικοί και προηγμένοι επεξεργαστές κειμένου. Στην πραγματικότητα, ορισμένες εφαρμογές που δεν είναι επεξεργαστές κειμένου μπορούν επίσης να εμφανίσουν τα περιεχόμενα ενός αρχείου TXT. Το Microsoft Excel εμπίπτει σε αυτήν τη λίστα και μπορείτε να ενσωματώσετε ένα αρχείο κειμένου στο Microsoft Excel. Να πώς.

Ενσωμάτωση αρχείου κειμένου στο Excel

Ανοίξτε το αρχείο Excel στο οποίο θέλετε να ενσωματώσετε ένα αρχείο κειμένου. Επιλέξτε το κελί στο οποίο θέλετε να εμφανίζονται τα περιεχόμενα του αρχείου. Μεταβείτε στην καρτέλα Δεδομένα και κάντε κλικ στην επιλογή Λήψη εξωτερικών δεδομένων. Από το μενού, επιλέξτε Από κείμενο.

  Πώς να ενημερώσετε τα Apple AirPods σας

Επιλέξτε το αρχείο που θέλετε να ενσωματώσετε. Μόλις επιλεγεί, θα σας ζητηθεί να το μορφοποιήσετε. Εδώ, είναι καλή ιδέα να κάνετε παύση και να εξετάσετε τα περιεχόμενα ενός αρχείου. Εφόσον εισάγετε τα περιεχόμενα στο Excel, το οποίο είναι μια εφαρμογή υπολογιστικών φύλλων, θα αντιμετωπίζει τα περιεχόμενα σαν να ήταν δεδομένα υπολογιστικού φύλλου. Θα το κάνει αυτό αντιμετωπίζοντας το διάστημα ή τις διακοπές παραγράφου ως τιμές οριοθέτη. Εάν το αρχείο σας είναι ολόκληρο κείμενο και δεν υπάρχουν δεδομένα, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να επιλέξετε την επιλογή Οριοθετημένο στο παράθυρο εισαγωγής.

Κάντε κλικ στο επόμενο, κάντε τυχόν αλλαγές στη μορφή δεδομένων που χρειάζεστε και κάντε κλικ στο Τέλος όταν τελειώσετε. Αυτό θα ανοίξει ένα παράθυρο Εισαγωγή δεδομένων. Κάντε κλικ στο κουμπί Ιδιότητες στο κάτω μέρος.

  Τι σημαίνουν τα φώτα στη θήκη AirPods;

Στο παράθυρο Ιδιότητες, καταργήστε την επιλογή της Ερώτησης για όνομα αρχείου κατά την ανανέωση και κάντε κλικ στο OK. Τα περιεχόμενα του αρχείου κειμένου θα ενσωματωθούν στο φύλλο Excel.

Κάθε φορά που χρειάζεται να ανανεώσετε τα περιεχόμενα επειδή το αρχείο κειμένου έχει ενημερωθεί, μεταβείτε στην καρτέλα Δεδομένα στο Excel και κάντε κλικ στο κουμπί Ανανέωση όλων για να ανακτήσετε νέα δεδομένα.

Αυτό είναι ένα εκτεταμένο χαρακτηριστικό. Εξηγήσαμε πώς μπορείτε να ενσωματώσετε ένα αρχείο κειμένου στο Microsoft Excel, ωστόσο θα δείτε ότι υπάρχει μια πληθώρα επιλογών σε κάθε παράθυρο που συναντάτε. Για πιο εκτεταμένες ανάγκες ή για αρχεία κειμένου που έχουν δεδομένα που δεν είναι απλώς κείμενο ή απλώς αριθμοί, θα πρέπει να παίξετε με τις επιλογές μορφής.

  Πώς να κρύψετε ένα μήνυμα σε ένα νήμα iMessage

Είναι αυτονόητο ότι αυτό είναι για τοπικά αρχεία. Εάν το αρχείο που έχετε ενσωματώσει μετακινηθεί, τα δεδομένα του δεν θα διαγραφούν από το αρχείο Excel, ωστόσο, δεν θα μπορείτε πλέον να ανανεώσετε τα δεδομένα και να λάβετε την πιο πρόσφατη έκδοση. Εάν διαγραφεί, το περιεχόμενό του θα παραμείνει στο φύλλο Excel.