Πώς να εκχωρήσετε την ιδιοκτησία στο TrustedInstaller στα Windows 10

Τα δικαιώματα διαχείρισης στα Windows 10 σάς επιτρέπουν να αλλάξετε πολλά κρίσιμα σημαντικά πράγματα στο σύστημα. Ωστόσο, αν ψάξετε αρκετά βαθιά, θα διαπιστώσετε ότι ακόμη και τα δικαιώματα διαχειριστή δεν επαρκούν για πρόσβαση σε ορισμένα αρχεία και φακέλους ή για ορισμένες αλλαγές. Αυτά τα αρχεία και οι φάκελοι ανήκουν στον TrustedInstaller και έχει προτεραιότητα έναντι των λογαριασμών διαχειριστή. Ωστόσο, όταν είστε απολύτως βέβαιοι ότι γνωρίζετε τι κάνετε, μπορείτε πάντα να αλλάξετε την ιδιοκτησία ενός αρχείου ή φακέλου σε διαφορετικό λογαριασμό. Εάν το κάνατε αυτό και πρέπει να εκχωρήσετε την κυριότητα στο TrustedInstaller τώρα που ολοκληρώσατε τις αλλαγές σας, μπορεί να έχετε κολλήσει λίγο, καθώς δεν είναι λογαριασμός χρήστη. Δείτε τι πρέπει να κάνετε για να επιστρέψετε την ιδιοκτησία στο TrustedInstaller.

  Πώς να εξαγάγετε ένα εικονίδιο από ένα αρχείο EXE των Windows

Ιδιοκτησία στον TrustedInstaller

Αυτή η ίδια διαδικασία λειτουργεί για οποιοδήποτε στοιχείο θέλετε να αλλάξετε ιδιοκτησία. Σε αυτό το άρθρο, θα χρησιμοποιήσουμε το παράδειγμα ενός κλειδιού μητρώου. Αρχικά ανήκε στον TrustedInstaller και η ιδιοκτησία άλλαξε σε διαφορετικό λογαριασμό.

Κάντε δεξί κλικ στο κλειδί και επιλέξτε δικαιώματα. Για αρχεία ή φακέλους, πρέπει να κάνετε δεξί κλικ και να επιλέξετε Ιδιότητες. Στο παράθυρο Ιδιότητες, μεταβείτε στην καρτέλα Ασφάλεια και κάντε κλικ στο κουμπί Για προχωρημένους στο κάτω μέρος. Και στις δύο περιπτώσεις, θα δείτε το παράθυρο που απεικονίζεται παρακάτω. Κάντε κλικ στο κουμπί Αλλαγή δίπλα στον λογαριασμό κατόχου.

  Πώς να ενεργοποιήσετε μια ερώτηση αποθήκευσης λήψης στον Microsoft Edge στα Windows 10

Στο παράθυρο που ανοίγει, πρέπει να εισαγάγετε τα ακόλουθα στο πεδίο Enter the object name to select.

NT SERVICE TrustedInstaller

Κάντε κλικ στην επιλογή Έλεγχος ονομάτων και, στη συνέχεια, OK. Κάντε κλικ στο Apply στο προηγούμενο παράθυρο, μετά στο Ok και κλείστε το παράθυρο Properties. Η ιδιοκτησία θα επανέλθει στο TrustedInstaller.

Εάν ποτέ χρειαστεί να αφαιρέσετε την ιδιοκτησία από το TrustedInstaller, θα πρέπει είτε να σημειώσετε την αλλαγή που κάνατε ή να την επαναφέρετε το συντομότερο δυνατό. Η αλλαγή μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα ορισμένες λειτουργίες να μην λειτουργούν πλέον ή να μην λειτουργούν πλέον σωστά. Σε τέτοιες περιπτώσεις, το εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων στα Windows 10 δεν καταφέρνει πραγματικά να βρει προβλήματα με την ιδιοκτησία αρχείων ή φακέλων. Είναι μάλλον βασικό αν και εξακολουθεί να κάνει τη δουλειά για κοινά σφάλματα.

  Τι είναι τα Windows 10 IoT και πότε θα θέλατε να το χρησιμοποιήσετε;

Εάν μια εφαρμογή ζητήσει ποτέ να αφαιρέσει την ιδιοκτησία από το TrustedInstaller, βεβαιωθείτε ότι απαιτείται προκειμένου η εφαρμογή να κάνει ό,τι χρειάζεται και ότι η εφαρμογή είναι αξιόπιστη. Κανονικά, οι εφαρμογές δεν χρειάζεται ποτέ να αναλάβουν την κυριότητα αρχείων ή φακέλων. Ίσως χρειαστεί να εκτελέσετε μια εφαρμογή με δικαιώματα διαχειριστή, αλλά αυτό δεν είναι το ίδιο με τη μεταφορά της ιδιοκτησίας του αρχείου.