Πώς να ενεργοποιήσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων για το Twitter

Ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA) είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο ασφαλείας, καθώς καθιστά πιο δύσκολο για τους εισβολείς να εισβάλουν στον λογαριασμό σας. Οι περισσότερες εφαρμογές διευκολύνουν την ενεργοποίηση του 2FA και το Twitter δεν αποτελεί εξαίρεση. Δείτε πώς μπορείτε να το ενεργοποιήσετε.

Για να ξεκινήσετε, θα πρέπει να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο Twitter, είτε στο Ιστοσελίδα Twitter ή στο Εφαρμογή Twitter για Android, iPhone ή iPad. Η διαδικασία είναι σχεδόν ίδια και για τα δύο, εκτός από το σημείο εκκίνησης.

Η διαδικασία 2FA για το Twitter ρυθμίζει τα μηνύματα SMS από προεπιλογή. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή ελέγχου ταυτότητας, θα πρέπει να περάσετε από αυτήν τη διαδικασία και στη συνέχεια να αλλάξετε από τη χρήση SMS στη χρήση μιας εφαρμογής ελέγχου ταυτότητας.

Ρυθμίστε το 2FA χρησιμοποιώντας μηνύματα SMS

Στο Ιστοσελίδα Twitter, κάντε κλικ στο “Περισσότερα” από το κύριο μενού.

Κάντε κλικ στο «Ρυθμίσεις και απόρρητο» στο μενού (ή αναδυόμενο παράθυρο) που εμφανίζεται.

  Πώς να βρείτε δημοφιλή άρθρα στο δίκτυό σας Twitter

Στην εφαρμογή Twitter, σύρετε προς τα δεξιά ή πατήστε στο avatar σας στην επάνω αριστερή γωνία για να ανοίξετε το μενού και, στη συνέχεια, επιλέξτε “Ρυθμίσεις και Απόρρητο”.

Το μενού της εφαρμογής Twitter με το

Από αυτό το σημείο, οι επιλογές είναι ακριβώς οι ίδιες. Θα σας δείξουμε πώς να ρυθμίσετε το 2FA στον ιστότοπο του Twitter, αλλά είναι το ίδιο στην εφαρμογή.

Στην ενότητα “Ρυθμίσεις”, κάντε κλικ στο “Λογαριασμός”.

Επιλέξτε «Ασφάλεια» στην ενότητα «Είσοδος και ασφάλεια».

ο

Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην “Επαλήθευση σύνδεσης” στην ενότητα “Ασφάλεια”.

ο

Τώρα, επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου στα δεξιά της “Επαλήθευση σύνδεσης”.

ο

Αυτό ανοίγει ένα νέο πλαίσιο για να προχωρήσετε στη διαδικασία εγκατάστασης του 2FA. Κάντε κλικ στο «Έναρξη».

ο

Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας στο Twitter και επιλέξτε “Επαλήθευση”.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να επιβεβαιώσετε τον αριθμό τηλεφώνου σας, επομένως κάντε κλικ στην επιλογή “Αποστολή κωδικού”. Εάν δεν έχετε έναν αριθμό τηλεφώνου συσχετισμένο με τον λογαριασμό σας, θα πρέπει να δώσετε έναν σε αυτό το σημείο.

ο

Το Twitter θα σας στείλει ένα μήνυμα SMS με έναν 6ψήφιο κωδικό. Εισαγάγετε τον κωδικό και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο «Υποβολή».

  Ξεφορτωθείτε τους κύκλους και αποκτήστε πίσω την παλιά διεπαφή Twitter

Η προστασία 2FA θα είναι πλέον ενεργοποιημένη στον λογαριασμό σας στο Twitter. Επιλέξτε «Λήψη εφεδρικού κωδικού» για να λάβετε τον κωδικό έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που χάσετε το τηλέφωνό σας.

Η τελική οθόνη με το

Αντιγράψτε τον εμφανιζόμενο κωδικό και φυλάξτε τον σε ασφαλές μέρος, ώστε να μπορείτε να επιστρέψετε σε περίπτωση απώλειας, κλοπής ή βλάβης της συσκευής σας.

Εάν είστε στην ευχάριστη θέση να χρησιμοποιήσετε την ανταλλαγή μηνυμάτων SMS για το 2FA σας, τότε μπορείτε να σταματήσετε εδώ. Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες για να αλλάξετε από επαλήθευση SMS σε επαλήθευση εφαρμογής επαληθευτή.

Χρησιμοποιήστε μια εφαρμογή Authenticator για 2FA

Πριν κάνετε την αλλαγή, βεβαιωθείτε ότι έχετε πραγματοποιήσει λήψη και συνδεθείτε σε μια εφαρμογή ελέγχου ταυτότητας στο smartphone σας. Συνιστούμε Authy, αλλά θα βρείτε πολλές διαθέσιμες επιλογές στο Google Play Store και Apple App Store.

Για να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή ελέγχου ταυτότητας, συνδεθείτε στο Twitter (αν δεν το έχετε κάνει ήδη). Στη συνέχεια, ακολουθήστε τις οδηγίες στο επάνω μέρος της σελίδας για να μεταβείτε στις ρυθμίσεις επαλήθευσης (Λογαριασμός > Ασφάλεια > Επαλήθευση σύνδεσης).

Όπως και με τη ρύθμιση του SMS, η διαδικασία είναι σχεδόν ίδια είτε χρησιμοποιείτε τον ιστότοπο Twitter είτε την εφαρμογή για κινητά.

  Διαβάστε Trending News από όλο τον κόσμο με στιγμές από το Twitter

Στην ενότητα “Μέθοδοι επαλήθευσης”, κάντε κλικ στην επιλογή “Εφαρμογή ασφάλειας για κινητά”.

ο

Αυτό ανοίγει ένα νέο πλαίσιο για να προχωρήσετε στη διαδικασία αλλαγής του 2FA σας για χρήση μιας εφαρμογής ελέγχου ταυτότητας. Κάντε κλικ στο «Έναρξη».

ο

Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας στο Twitter και επιλέξτε “Επαλήθευση”.

Εάν χρησιμοποιείτε τον ιστότοπο Twitter

Θα εμφανιστεί ένας κωδικός QR. Δημιουργήστε έναν νέο λογαριασμό στην εφαρμογή ελέγχου ταυτότητας, σαρώστε τον κωδικό QR με το τηλέφωνό σας και κάντε κλικ στο “Επόμενο”.

Εάν χρησιμοποιείτε την εφαρμογή Twitter

Κάντε κλικ στο «Ρύθμιση τώρα».

ο

Η εφαρμογή θα μεταβεί αυτόματα στην εφαρμογή ελέγχου ταυτότητας και θα δημιουργήσει έναν λογαριασμό. Εάν έχετε εγκαταστήσει περισσότερες από μία εφαρμογές ελέγχου ταυτότητας, θα πρέπει να επιλέξετε ποια να χρησιμοποιήσετε.

Από αυτό το σημείο, η διαδικασία είναι πανομοιότυπη τόσο για τον ιστότοπο όσο και για την εφαρμογή για κινητά.

Εισαγάγετε τον κωδικό από την εφαρμογή ελέγχου ταυτότητας και κάντε κλικ στο “Επαλήθευση”. Αυτή η διαδικασία θα επιβεβαιώσει ότι η εφαρμογή ελέγχου ταυτότητας έχει ρυθμιστεί σωστά.

Όλα έχουν ρυθμιστεί τώρα, οπότε κάντε κλικ στο “Το κατάλαβα” για να βγείτε από τη διαδικασία.

ο

Εάν αποφασίσετε να επιστρέψετε στο SMS, μπορείτε να επιστρέψετε στις ρυθμίσεις Λογαριασμός > Ασφάλεια > Επαλήθευση σύνδεσης και αποεπιλέξτε την επιλογή «Εφαρμογή ασφάλειας για κινητά».