Πώς να ενεργοποιήσετε τη σκοτεινή λειτουργία Smart Invert στο iOS 11

Οι χρήστες iOS και Android εξίσου αναζητούν εδώ και καιρό μια σκοτεινή λειτουργία στο λειτουργικό τους σύστημα. Μια σκοτεινή λειτουργία υποτίθεται ότι παίρνει το φωτεινό λευκό στη διεπαφή χρήστη και το αντικαθιστά με ένα βαθύ μαύρο. Υποτίθεται ότι είναι πιο εύκολο για τα μάτια και πιθανότατα θα εξοικονομήσει και λίγη μπαταρία. Εάν είστε χρήστης iPhone, μπορεί να έχετε ακούσει για μια μυστική «σκοτεινή λειτουργία» στο iOS 11. Αυτή η νέα λειτουργία είναι στην πραγματικότητα ένα νέο χρωματικό φίλτρο προσβασιμότητας. Το iOS διαθέτει μια επιλογή ανεστραμμένου χρώματος για να βοηθήσει άτομα με αδύναμα μάτια. Η έξυπνη σκοτεινή λειτουργία αναστροφής στο iOS 11 λειτουργεί όπως η επιλογή invert color, αλλά αγνοεί εικόνες και άλλα μέσα. Επίσης, αγνοεί εφαρμογές που έχουν σκοτεινή λειτουργία όπως το Twitter. Δείτε πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε την έξυπνη αναστροφή σκοτεινή λειτουργία στο iOS 11.

  Πώς να κρύψετε τις εικόνες αποστολέα στο Gmail για iOS

Η έξυπνη σκοτεινή λειτουργία αναστροφής είναι διαθέσιμη σε όλα τα μοντέλα iPhone και iPad που υποστηρίζει το iOS 11.

Ενεργοποίηση Έξυπνης Αναστροφής Σκοτεινής λειτουργίας

Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και μεταβείτε στο Γενικά> Προσβασιμότητα. Πατήστε Εμφάνιση καταλυμάτων.

Στη συνέχεια, πατήστε Invert Color και ενεργοποιήστε την Smart Invert. Μπορείτε να τραβήξετε στιγμιότυπα οθόνης της σκοτεινής λειτουργίας αλλά δεν αποδίδονται με τα ίδια χρώματα που βλέπετε στην οθόνη σας. Για παράδειγμα, όταν ενεργοποιείτε το Smart Invert, ολόκληρη η εφαρμογή Ρυθμίσεις γίνεται μαύρη με τα εικονίδια να αλλάζουν ανάλογα χρώμα. Πρέπει να το δοκιμάσεις για να δεις πώς μοιάζει. Δεν θα αλλάξει το χρώμα των εικονιδίων της εφαρμογής στην αρχική σας οθόνη όπως η κλασική επιλογή invert.

  Πώς να διορθώσετε κατεστραμμένες εφαρμογές στο iOS 12 Public Beta

Προσαρμοστικότητα εφαρμογής

Δεδομένου ότι αυτή είναι μια επιλογή προσβασιμότητας, οι εφαρμογές θα πρέπει να προσθέσουν υποστήριξη για αυτήν. Το iOS 11 θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την έξυπνη αντιστροφή των χρωμάτων για όλες τις εφαρμογές, αλλά θα υπάρχουν περιορισμοί, εκτός εάν μια εφαρμογή προσθέσει υποστήριξη για αυτό. Εκεί έγκειται το μειονέκτημα αυτής της ψευδοσκοτεινής λειτουργίας. Χρειάζεται να συμμορφωθούν οι προγραμματιστές εφαρμογών. Το Twitter έχει ήδη προσθέσει την υποστήριξή του, αλλά είναι πολύ πιθανό να καταλήξετε να περιμένετε μερικές από τις αγαπημένες σας εφαρμογές να κάνουν το ίδιο.

Εάν μια εφαρμογή δεν υποστηρίζει το Smart Invert, ορισμένα πράγματα μπορεί να φαίνονται στραβά. Μπορεί να δυσκολεύεστε να διαβάσετε κείμενο ή να δημιουργήσετε μια εικόνα. Το δοκιμάσαμε με το Chrome για iOS. Το κείμενο ήταν ευανάγνωστο σε λευκό σε μαύρο φόντο, ωστόσο, όλες οι εικόνες εμφανίζονταν με ανεστραμμένα χρώματα, παρόλο που το Smart Invert υποτίθεται ότι τα αγνοεί. Το Instagram είναι πρακτικά άχρηστο, εκτός αν θέλετε να διαβάζετε μόνο σχόλια, λεζάντες και hashtags.

  Το Fused σας επιτρέπει να συνδυάσετε δύο φωτογραφίες ή βίντεο σε μια εκπληκτική εικόνα [iOS]

Όλες οι εφαρμογές στοκ στο iOS υποστηρίζουν την έξυπνη αναστροφή, ώστε να μην έχετε κανένα πρόβλημα με αυτές. Μεταμορφώνονται και οι ειδοποιήσεις.