Πώς να διορθώσετε κατεστραμμένες εφαρμογές στο iOS 12 Public Beta

Το λογισμικό beta υποτίθεται ότι έχει σφάλματα. Εάν κατεβάσετε λογισμικό beta και το εκτελέσετε, το κάνετε γνωρίζοντας ότι δεν θα λειτουργούν όλα συνέχεια. Οι εφαρμογές κυκλοφορούν συχνά σε ελεγχόμενη ιδιωτική ή δημόσια έκδοση beta, αλλά τώρα, τα λειτουργικά συστήματα τόσο για επιτραπέζιους υπολογιστές όσο και για smartphone κάνουν το ίδιο. Μπορείτε να δοκιμάσετε εκδόσεις beta των Android, iOS, macOS και Windows 10. Σε πολλές περιπτώσεις, συνιστάται στους χρήστες να μην εκτελούν εκδόσεις beta ενός λειτουργικού συστήματος στην κύρια συσκευή τους, αλλά πολλοί το κάνουν. Εάν εκτελείτε τις εκδόσεις beta του iOS 12, μπορεί να έχετε μια χαλασμένη εφαρμογή μετά την κυκλοφορία μιας νέας beta. Εάν οι κατεστραμμένες εφαρμογές στη δημόσια έκδοση beta του iOS 12 είναι εφαρμογές στοκ, π.χ. η εφαρμογή Notes, τότε υπάρχει τρόπος να τις διορθώσετε.

  Πώς να αποκρύψετε και να προστατέψετε με κωδικό πρόσβασης φωτογραφίες στο iOS

Αυτή η επιδιόρθωση λειτουργεί μόνο για εφαρμογές που μπορείτε να διαγράψετε από το τηλέφωνό σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να διαγράψετε την εφαρμογή Σημειώσεις αλλά δεν μπορείτε να διαγράψετε την εφαρμογή Φωτογραφίες ή Κάμερα. Εάν κάποια από αυτές τις εφαρμογές χαλάσει στη συσκευή σας μετά την ενημέρωση σε μια νέα έκδοση iOS 12 beta, η μόνη σας επιλογή είναι να κάνετε υποβάθμιση στη σταθερή έκδοση του iOS 11 και να δοκιμάσετε να εγκαταστήσετε ξανά την έκδοση beta. Εάν η εφαρμογή μπορεί να διαγραφεί, μπορείτε να τη διορθώσετε.

Κατεστραμμένες εφαρμογές στο iOS 12 Public Beta

Πατήστε παρατεταμένα σε οποιαδήποτε από τις εφαρμογές στην αρχική οθόνη σας για να μεταβείτε στη λειτουργία επεξεργασίας. Μόλις οι εφαρμογές αρχίσουν να στριφογυρίζουν, πατήστε το κουμπί σταυρού, δηλαδή, διαγραφή στο εικονίδιο της εφαρμογής για την εφαρμογή που είναι κατεστραμμένη ή με λάθη χωρίς χρήση. Αυτό προφανώς θα διαγράψει την εφαρμογή. Θα πρέπει να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας για οτιδήποτε θα χρειαστείτε στο μέλλον, εάν η εφαρμογή δεν χρησιμοποιεί το iCloud για συγχρονισμό δεδομένων πριν τη διαγράψετε.

  Αποκτήστε το iOS Like Assistive Touch στο τηλέφωνό σας Android

Μόλις διαγράψετε την εφαρμογή, αναζητήστε την στην εφαρμογή App Store. Βεβαιωθείτε ότι ο εκδότης της εφαρμογής είναι η Apple. Ορισμένες εφαρμογές έχουν ένα νέο εικονίδιο στο iOS 12 και αυτές που θα βρείτε στο App Store θα εξακολουθούν να έχουν τις παλιές που χρησιμοποιούνται στο iOS 11. Αυτό δεν έχει σημασία. Κατεβάστε το πάντως.

Μόλις γίνει λήψη της εφαρμογής, θα δείτε ότι έχει το νέο εικονίδιο. Εκτελέστε το και αυτή τη φορά, θα πρέπει να τρέξει χωρίς κανένα πρόβλημα.

Το δοκιμάσαμε με το Voice Memo. Η εφαρμογή δεν θα ηχογραφούσε μετά την ενημέρωση μιας συσκευής σε iOS 12 δημόσια beta 6. Η διαγραφή και η λήψη της επιλύθηκε το πρόβλημα.

  Πώς να απενεργοποιήσετε το Touch ID από την οθόνη κλειδώματος στο iOS

Η Apple συνήθως δεν αποστέλλει beta iOS που καθιστούν τις εφαρμογές άχρηστες. Ορισμένες λειτουργίες μπορεί να μην λειτουργούν, αλλά μια εφαρμογή σπάνια σταματά να λειτουργεί εντελώς.