Πώς να περιορίσετε την πρόσβαση στην τοποθεσία για το Uber στο iOS

Η Uber, ως υπηρεσία δρομολόγησης, πρέπει να γνωρίζει πού βρίσκεστε. Έχει πρόσβαση στην τοποθεσία σας για να βρει μια κοντινή διαδρομή. Ομοίως, πρέπει να επικοινωνήσει την τοποθεσία σας στο πρόγραμμα οδήγησης Uber ώστε να μπορεί να σας βρει. Είναι αναπόσπαστο κομμάτι για τη χρήση οποιασδήποτε υπηρεσίας μεταφοράς, ωστόσο, η Uber έχει επίσης πρόσβαση στην τοποθεσία σας ακόμα και όταν δεν χρησιμοποιείτε την εφαρμογή στο iOS. Όταν εγκαθιστάτε την εφαρμογή, ζητά πρόσβαση στην τοποθεσία σας, την οποία πρέπει να της παραχωρήσετε εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή. Για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, η εφαρμογή ζητούσε απεριόριστη πρόσβαση. Μια ενημέρωση τελικά σάς επιτρέπει να περιορίσετε την πρόσβαση τοποθεσίας για το Uber στο iOS.

  Η φωτογραφική μηχανή Photo Sphere της Google τραβάει φωτογραφίες 360 μοιρών και τις μεταφορτώνει στους χάρτες [iOS]

Οι εφαρμογές στο iOS έχουν δύο τύπους αδειών πρόσβασης τοποθεσίας. Μια εφαρμογή μπορεί να έχει πρόσβαση στις πληροφορίες τοποθεσίας σας ανά πάσα στιγμή, ακόμα και όταν δεν τις χρησιμοποιείτε, ή μια εφαρμογή μπορεί να έχει πρόσβαση στην τοποθεσία σας μόνο όταν τη χρησιμοποιείτε. Δυστυχώς, η Apple δεν μπορεί να υπαγορεύσει ποιες επιλογές προσθέτουν οι προγραμματιστές στην εφαρμογή τους. Αυτός είναι ο λόγος που η Uber είχε πάντα πλήρη πρόσβαση στην τοποθεσία σας ακόμα και όταν δεν χρησιμοποιούσατε την εφαρμογή.

Περιορίστε την πρόσβαση τοποθεσίας για την Uber

Αυτό έχει αλλάξει τώρα με μια ενημέρωση. Ενημερώστε το Uber και, στη συνέχεια, ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στο iPhone σας. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και μεταβείτε στο Privacy>Location Services.

  Πώς να απενεργοποιήσετε το "Press Home to Unlock" στη συσκευή σας iOS 10

Εδώ θα δείτε μια λίστα με όλες τις εφαρμογές που έχουν πρόσβαση στην τοποθεσία σας. Βρείτε το Uber στη λίστα και αλλάξτε την άδεια τοποθεσίας από “Πάντα” σε “Κατά τη χρήση αυτής της εφαρμογής”.

Αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται να κάνετε. Ωστόσο, μην απενεργοποιήσετε την πρόσβαση στην τοποθεσία, επειδή στη συνέχεια θα αναγκαστείτε να εισαγάγετε χειροκίνητα ένα σημείο παραλαβής κατά την κράτηση μιας διαδρομής και είναι ως επί το πλείστον, αν όχι πάντα, ανακριβή.

Η Uber είχε, για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, πρόσβαση στις πληροφορίες τοποθεσίας σας ακόμα κι αν δεν χρησιμοποιούσατε την εφαρμογή. Δεν είναι ξεκάθαρο γιατί ο προγραμματιστής αποφάσισε ξαφνικά να προσθέσει μια πιο ευέλικτη επιλογή για πρόσβαση σε δεδομένα τοποθεσίας, αλλά είναι καλό που έχουν.

  Πώς να δείτε την ισχύ του δικτύου WiFi στο iOS

Είναι αυτονόητο ότι η Uber δεν χρειάζεται να ξέρει πού βρίσκεστε όλη την ώρα. Εάν απενεργοποιήσετε την επιλογή πρόσβασης “Πάντα”, θα εξακολουθείτε να μπορείτε να χρησιμοποιείτε όλες τις λειτουργίες της εφαρμογής Uber. Είναι πιθανό η εφαρμογή να χρειαστεί λίγο χρόνο για να ενημερώσει την τρέχουσα τοποθεσία σας όταν την ανοίξετε. Είναι μια μικρή ταλαιπωρία. Η συνεχής παρακολούθηση τοποθεσίας επιτρέπει στην εφαρμογή να γνωρίζει πού βρίσκεστε όλη την ώρα, ώστε να είναι ευκολότερο να βρείτε κοντινές διαδρομές. Τούτου λεχθέντος, δεν θα δυσκολευτείτε να βρείτε μια διαδρομή ακόμα κι αν η Uber έχει πρόσβαση στην τοποθεσία σας μόνο όταν έχετε ανοιχτή την εφαρμογή.