Πώς να ενεργοποιήσετε, να προσαρμόσετε την ένταση της απόχρωσης και να προγραμματίσετε τη νυχτερινή βάρδια [iOS]

Το iOS 9.3 κυκλοφόρησε και μαζί του έρχεται η πολυαναμενόμενη λειτουργία Night Shift, η οποία είναι μια πλήρης αντιγραφή της εφαρμογής Flux που έχει απαγορευτεί από την Apple. Η λειτουργία χρωματίζει την οθόνη σας σε ένα πιο ζεστό χρώμα, σκεφτείτε ένα φίλτρο σέπια, όταν είναι βράδυ ή βράδυ, έτσι ώστε κάθε φορά που κοιτάτε το τηλέφωνό σας, να μην αναγκάζετε κατά λάθος τον εγκέφαλό σας να ξυπνήσει. Η φωτεινή οθόνη τείνει να το κάνει αυτό και δεδομένου ότι οι περισσότεροι από εμάς συνήθως διαβάζουμε ένα ακόμη email ή τσεκάρουμε μια ακόμη εφαρμογή μέσων κοινωνικής δικτύωσης πριν πάμε για ύπνο, το φωτεινό λευκό κρατά τον εγκέφαλό μας σε λειτουργία. Η απόχρωση αντισταθμίζει αυτό και μας επιτρέπει να διαβάσουμε ό,τι θέλουμε να διαβάσουμε, αλλά το θαμπό χρώμα δεν αναγκάζει τον εγκέφαλό μας να μείνει ξύπνιος. Η δυνατότητα είναι προσεγμένη και εδώ μπορείτε να την ενεργοποιήσετε και να την προγραμματίσετε.

  Πώς να συνεχίσετε την εγγραφή ενός φωνητικού σημειώματος στο iOS

Μια εναλλαγή για το Night Shift έχει προστεθεί στο Κέντρο Ελέγχου, επομένως απλώς σύρετε το δάχτυλό σας προς τα πάνω και πατήστε το κουμπί στη μέση για να το ενεργοποιήσετε ή να το απενεργοποιήσετε.

Μπορείτε να επιλέξετε πόσο σκοτεινή θα είναι χρωματισμένη η οθόνη σας όταν είναι ενεργοποιημένο το Night Shift. Για να προσαρμόσετε την ένταση της απόχρωσης, μεταβείτε στην εφαρμογή Ρυθμίσεις. Στο Display & Brightness, πατήστε Night Shift. Στην οθόνη Night Shift, μετακινήστε το ρυθμιστικό σε λιγότερο ή περισσότερο ζεστό. Καθώς το μετακινείτε, η οθόνη σας θα χρωματίζεται έτσι ώστε να μπορείτε να κάνετε προεπισκόπηση του επιπέδου έντασης που ρυθμίζετε.

  Το Drink It Smart σας λέει πόσο μεθυσμένος είστε και υπολογίζει το αλκοόλ στο αίμα [iOS]

Όπως η λειτουργία Μην ενοχλείτε στο iOS, μπορείτε να προγραμματίσετε το Night Shift ώστε να ενεργοποιείται/απενεργοποιείται αυτόματα. Για να προγραμματίσετε το Night Shift, ενεργοποιήστε την επιλογή Scheduled. Μπορείτε να προγραμματίσετε την ενεργοποίηση της λειτουργίας με έναν από τους δύο τρόπους. μπορείτε να ορίσετε μια ώρα για το πότε θα πρέπει να ενεργοποιείται και να απενεργοποιείται ή μπορείτε να το βάλετε να ανιχνεύει πότε ο ήλιος δύει και ανατέλλει στην τρέχουσα θέση σας και να ενεργοποιηθεί/απενεργοποιηθεί ανάλογα. Είναι πολύ έξυπνο να το συμπεριλάβουμε, αλλά δεδομένου ότι η ιδέα προέρχεται από μια εφαρμογή, δεν είμαστε εντυπωσιασμένοι. Τα στιγμιότυπα που τραβάτε με ενεργοποιημένη τη νυχτερινή λειτουργία Shift δεν είναι χρωματισμένα.

  Το Feedworthy For Reddit είναι μια εφαρμογή βασισμένη σε χειρονομίες για Redditing στο κρεβάτι [iOS]

Το μόνο ερώτημα είναι, λειτουργεί πραγματικά αυτό; Το χρησιμοποίησα ακριβώς ένα βράδυ και παρατήρησα διαφορά. Παρόλο που εξακολουθώ να έχω την τάση να κοιτάζω ένα email ή οτιδήποτε άλλο, ακόμα και όταν είμαι στο κρεβάτι και τα φώτα είναι σβηστά, είναι πιο εύκολο για μένα να αφήσω τη συσκευή μακριά γιατί εξακολουθώ να νιώθω κουρασμένη σε αντίθεση με πριν, όταν ένιωθα να τσεκάρω μερικά άλλες εφαρμογές τώρα που είμαι επάνω ήταν το έξυπνο πράγμα.