Πώς να εγκαταστήσετε την ενημέρωση Μαΐου 2020 των Windows 10

Η ενημέρωση Μαΐου 2020 των Windows 10 είναι επιτέλους εδώ. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα το πάρετε αμέσως. Μπορεί να περάσουν εβδομάδες (ή ακόμα και μήνες!) μέχρι το Windows Update να προσφέρει την ενημέρωση στο σύστημά σας. Δείτε πώς κάνετε αναβάθμιση αυτή τη στιγμή.

Πώς να λάβετε την ενημέρωση από το Windows Update

Για να εγκαταστήσετε αυτήν την ενημέρωση από το Windows Update, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Ενημέρωση και ασφάλεια > Windows Update στον υπολογιστή σας. Κάντε κλικ στο «Έλεγχος για ενημερώσεις» και ενδέχεται να σας προσφερθεί η ενημέρωση εδώ, σε αυτό το παράθυρο.

Αναζητήστε την ενότητα “Ενημέρωση δυνατοτήτων στα Windows 10, έκδοση 2004”. Κάντε κλικ στο “Λήψη και εγκατάσταση” κάτω από αυτό για να εγκαταστήσετε την ενημέρωση.

Ωστόσο, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην δείτε την ενημέρωση στο Windows Update. Αν απλώς δείτε ένα μήνυμα “Είστε ενημερωμένοι” χωρίς καμία πληροφορία σχετικά με τη νέα έκδοση των Windows 10, η Microsoft δεν την έχει κάνει ακόμα διαθέσιμη στον υπολογιστή σας.

  Πώς να ρυθμίσετε το κουμπί λειτουργίας για να απενεργοποιήσετε την οθόνη στα Windows 10

Γιατί τα Windows 10 δεν προσφέρουν την ενημέρωση;

Το Windows Update κυκλοφορεί αργά αυτές τις ενημερώσεις με την πάροδο του χρόνου. Αντί να προσφέρει μια μεγάλη ενημέρωση όπως η ενημέρωση Μαΐου 2020 σε κάθε υπολογιστή Windows 10 στον κόσμο ταυτόχρονα, η Microsoft την προσφέρει σε μικρό αριθμό υπολογιστών στην αρχή.

Η Microsoft παρακολουθεί πώς πηγαίνει η διάθεση. Εάν εμφανιστούν ξαφνικά μπλε οθόνες, σφάλματα απόδοσης ή άλλα προβλήματα, η Microsoft μπορεί να “θέσει σε παύση” την κυκλοφορία και να διορθώσει τα σφάλματα προτού τη συνεχίσει. Εάν η ενημέρωση δεν έχει εμφανιστεί ακόμα στο Windows Update, είναι πιθανό η Microsoft να μην είναι ακόμα σίγουρη ότι θα λειτουργήσει τέλεια με τον υπολογιστή σας.

Η διάθεση θα διαρκέσει τουλάχιστον μερικές εβδομάδες. Οι προηγούμενες ενημερώσεις χρειάστηκαν μήνες για να φτάσουν σε όλους. Μπορείτε απλώς να περιμένετε και, τελικά, το Windows Update θα προσφέρει την εγκατάσταση του νέου λογισμικού στον υπολογιστή σας.

  Πώς να διορθώσετε τη μαύρη οθόνη στο OBS κατά την εγγραφή οθόνης στα Windows 10

Πώς να επιβάλετε μια αναβάθμιση στην ενημέρωση Μαΐου 2020

Ωστόσο, εάν θέλετε την ενημέρωση αμέσως, μπορείτε να τη λάβετε. Ενώ η Microsoft θα προτιμούσε να δοκιμάσει την ενημέρωση λίγο περισσότερο, είναι μια σταθερή έκδοση των Windows 10 και πιθανότατα θα λειτουργήσει καλά στον υπολογιστή σας.

Για να παραλείψετε τη διαδικασία αργής διάθεσης, κατευθυνθείτε στο Λήψη των Windows 10 από τη Microsoft ιστοσελίδα και κάντε κλικ στο «Ενημέρωση τώρα» για να πραγματοποιήσετε λήψη του Βοηθού ενημέρωσης. Εκτελέστε το ληφθέν αρχείο EXE.

Προειδοποίηση: Παραλείπετε μέρος της διαδικασίας δοκιμών της Microsoft κάνοντας ενημέρωση με αυτόν τον τρόπο. Το Windows Update θα αποκλείσει την πρόσβαση της ενημέρωσης σε υπολογιστές στους οποίους θα έχει πρόβλημα, αλλά το Update Assistant παραλείπει αυτούς τους ελέγχους. Η Microsoft είναι ήδη επιδιόρθωση μιας ποικιλίας σφαλμάτων στην ενημέρωση, επομένως ίσως θέλετε να περιμένετε λίγο πριν την ενημέρωση.

  Τα καλύτερα πρόσθετα φύλλων Google

Θα δείτε ένα μήνυμα που θα σας ενημερώνει ποια έκδοση των Windows 10 χρησιμοποιείτε και θα σας ενημερώνει ότι η πιο πρόσφατη έκδοση των Windows είναι η έκδοση 2004, η οποία είναι η ενημέρωση Μαΐου 2020. Κάντε κλικ στο «Ενημέρωση τώρα» για να το εγκαταστήσετε.

Το εργαλείο της Microsoft θα κατεβάσει αυτόματα την πιο πρόσφατη ενημέρωση και θα την εγκαταστήσει στον υπολογιστή σας. Μπορείτε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας όσο το Update Assistant κάνει τη δουλειά του.

Τελικά, θα σας ζητηθεί να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας για να εγκαταστήσετε την ενημέρωση. Αυτό είναι!

Εάν αντιμετωπίσετε σφάλμα ή άλλο πρόβλημα με την ενημέρωση, μπορείτε να επιστρέψετε στην παλιά έκδοση των Windows 10 από τις Ρυθμίσεις > Ενημέρωση και ασφάλεια > Ανάκτηση. Πρέπει να το κάνετε αυτό εντός των πρώτων δέκα ημερών μετά την αναβάθμιση, διαφορετικά τα Windows 10 θα αφαιρέσουν τα απαιτούμενα αρχεία για να ελευθερώσει χώρο στο δίσκο στον υπολογιστή σας. Υπάρχει τρόπος να απεγκαταστήσετε την ενημέρωση ακόμα κι αν δεν μπορείτε να εκκινήσετε κανονικά τα Windows 10. Δείτε πώς μπορείτε να απεγκαταστήσετε την ενημέρωση Μαΐου 2020.