Πώς να εμφανίσετε οπτικά χτυπήματα πλήκτρων και κλικ του ποντικιού στα Windows

Κατά την εγγραφή εκπομπών οθόνης, μπορούμε να ενεργοποιήσουμε οπτικές ενδείξεις για κλικ του ποντικιού. Αυτές οι ενδείξεις διευκολύνουν όποιον παρακολουθεί την εκπομπή οθόνης να την ακολουθήσει. Για τις περισσότερες εφαρμογές, ακόμη και εκείνες που έχουν κατασκευαστεί για την εγγραφή μιας εκπομπής οθόνης, αυτές οι οπτικές ενδείξεις λειτουργούν μόνο με το ποντίκι. Οι πινελιές πλήκτρων σπάνια συνοδεύονται από μια ένδειξη που δείχνει ποιο πλήκτρο πατήθηκε. Πολλοί κατασκευαστές βίντεο πρέπει να προσθέσουν βασικές πινελιές στο post-production, οι οποίες μπορεί να είναι δυσκίνητες και χρονοβόρες. Το ShowOff είναι μια μικρή εφαρμογή των Windows που προσθέτει ένα πλωτό πλαίσιο στην οθόνη σας. Όλες οι πινελιές πλήκτρων και τα κλικ του ποντικιού που κάνετε εμφανίζονται στο πλαίσιο.

  Πώς να παρακολουθήσετε βίντεο 360 στα Windows 10 μέσω της εφαρμογής Movies & TV

Εκκινήστε το ShowOff και σύρετε και αποθέστε το λευκό πλαίσιο στο πλαίσιο του βίντεό σας. Ξεκινήστε την εγγραφή. Κάθε πλήκτρο που πατάτε, είτε πρόκειται για πλήκτρο γράμματος είτε για ειδικό πλήκτρο λειτουργίας, θα εμφανίζεται στο πλαίσιο.

Η εφαρμογή είναι αρκετά έξυπνη. Όταν πατάτε το πλήκτρο Alt, Ctrl ή Win, δείχνει εάν πατάτε το πλήκτρο στα δεξιά ή στα αριστερά του πληκτρολογίου. Όταν κάνετε δεξί ή αριστερό κλικ οπουδήποτε, το πλαίσιο θα εμφανίζει «RClick» και «LClick» για να το υποδείξετε αντίστοιχα.

Από προεπιλογή, το πλαίσιο είναι λευκό και το κείμενο σε αυτό είναι μαύρο. Εάν αυτό δεν σας αρέσει ή δεν ταιριάζει με το screencast που εγγράφετε, μπορείτε να το αλλάξετε.

  Πώς να μεταφέρετε φωτογραφίες μέσω WiFi από το τηλέφωνό σας στα Windows 10

Για να το κάνετε αυτό, κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο του ShowOff στο δίσκο συστήματος και επιλέξτε «Ρυθμίσεις» από το μενού περιβάλλοντος. Αυτό θα ανοίξει το αρχείο INI των ρυθμίσεων της εφαρμογής. Μπορείτε να το επεξεργαστείτε Σημειωματάριο. Οι παράμετροι είναι αρκετά εύκολο να εντοπιστούν και η σύνταξη είναι εύκολο να ακολουθηθεί ακόμα κι αν δεν γνωρίζετε πολλά για τα σενάρια.

Απλώς αλλάξτε τις τιμές μπροστά από τα ‘;backcolor’ και ‘;fontcolor’ για να αλλάξετε το χρώμα του πλαισίου και το κείμενο σε αυτό. Θα χρειαστείτε τον κωδικό HEX για τα χρώματα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Μπορείτε να λάβετε κωδικούς HEX από οποιαδήποτε από τις εκατομμύρια εφαρμογές ιστού που έχουν κατασκευαστεί ειδικά για το σκοπό αυτό. Μπορούμε να προτείνουμε Color by Adobe.

  Τι να κάνετε εάν το μενού αναζήτησης δεν λειτουργεί στα Windows 11

Το ShowOff δεν εμφανίζει την κίνηση του ποντικιού, δηλαδή εάν μετακινήσετε τον κέρσορα του ποντικιού προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά, ή το τοποθετήσετε πάνω από ένα συγκεκριμένο μενού σε μια εφαρμογή, δεν θα εμφανίσει οπτική ένδειξη για τη δράση.

Κατεβάστε το ShowOff