Πώς να παρακολουθήσετε βίντεο 360 στα Windows 10 μέσω της εφαρμογής Movies & TV

Το περιεχόμενο 360 αυξάνεται αργά. Τόσο το Facebook όσο και το YouTube υποστηρίζουν αυτήν τη μορφή, παρόλο που οι κάμερες για αυτό δεν είναι συνηθισμένες. Είναι επίσης πολύ ακριβά, επομένως είναι απίθανο να δείτε μια τεράστια έκρηξη σε περιεχόμενο 360 σύντομα. Τούτου λεχθέντος, περιεχόμενο 360, τρισδιάστατο περιεχόμενο και περιεχόμενο εικονικής πραγματικότητας πιέζονται σκληρά από γίγαντες όπως το Facebook και η Microsoft. Το Facebook έχει τα ακουστικά Oculus και η Microsoft τα Hololens. Με την ενημέρωση δημιουργών, η Microsoft πρόσθεσε διεύρυνε τις δυνατότητες της εφαρμογής Ταινίες και τηλεόραση και πρόσθεσε υποστήριξη για περιεχόμενο 360°. Τώρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή για να παρακολουθήσετε βίντεο 360 στα Windows 10. Δείτε πώς.

Για να παρακολουθήσετε βίντεο 360 στα Windows 10 μέσω της εφαρμογής Ταινίες & TV, χρειάζεστε ένα βίντεο που έχει εγγραφεί σε αυτήν τη μορφή. Η εφαρμογή δεν εντοπίζει αυτόματα εάν ένα βίντεο έχει τραβηχτεί σε αυτήν τη μορφή. Θα σας δώσει την επιλογή να δείτε όλα τα βίντεο σε μορφή 360. Το μόνο πράγμα είναι ότι είναι άσκοπο αν το βίντεο δεν γυριστεί με αυτόν τον τρόπο.

  Τρόπος συμπίεσης (και αποσυμπίεσης) αρχείων στα Windows 10

Λήψη βίντεο 360 από το YouTube

Μπορείτε πιθανώς να βρείτε ένα στοκ βίντεο που έχουν τραβηχτεί σε μορφή 360° ή μπορείτε να κατεβάσετε ένα από το YouTube. Για να κατεβάσετε ένα βίντεο 360 από το YouTube, χρειάζεστε μια εφαρμογή που θα διατηρήσει τη μορφή 360. Συνιστούμε τη χρήση του KeepVid. Βρείτε ένα βίντεο 360° και επικολλήστε το URL του στο KeepVid.

Όταν σας δοθεί η επιλογή, επιλέξτε την υψηλότερη διαθέσιμη ανάλυση για λήψη του βίντεο.

Παρακολουθήστε βίντεο 360 στην εφαρμογή Ταινίες και τηλεόραση

Αφού κατεβάσετε το βίντεο, ανοίξτε το στην εφαρμογή Ταινίες και τηλεόραση. Θα πρέπει να δείτε ένα κουμπί 360° δίπλα στο κουμπί πλήρους οθόνης. Κλίκαρέ το. Εάν δεν βλέπετε αυτό το κουμπί, κάντε κλικ στο κουμπί υπερχείλισης και θα εμφανιστεί η επιλογή “αναπαραγωγή ως βίντεο 360” στο μενού. Κλίκαρέ το.

  Δωρεάν λήψη: PowerToys της Microsoft για Windows 10

Το πρόγραμμα αναπαραγωγής βίντεο θα μεταβεί σε μορφή 360 με χειριστήρια πανοραμικής λήψης στην επάνω δεξιά γωνία. Χρησιμοποιήστε τα χειριστήρια μετακίνησης για να κοιτάξετε τριγύρω ή κάντε κλικ και σύρετε το ποντίκι σας πάνω από την οθόνη για να κοιτάξετε τριγύρω.

Αυτή η δυνατότητα είναι διαθέσιμη μόνο στην Ενημέρωση δημιουργών. Αφού κάνετε ενημέρωση στην Ενημέρωση δημιουργών, θα πρέπει να περιμένετε να ενημερωθεί και η εφαρμογή Ταινίες και τηλεόραση. Η Microsoft πρόσθεσε πρόσθετες λειτουργίες σε αυτήν την εφαρμογή μέσω ενημερώσεων. Πρόσθεσε μια λειτουργία μίνι προβολής πριν και τώρα μια λειτουργία βίντεο 360.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, ακόμα κι αν το βίντεό σας δεν έχει τραβηχτεί σε μορφή 360, μπορείτε να μεταβείτε σε αυτήν τη λειτουργία προβολής. Το βίντεο φυσικά θα είναι τρομερό. Θα φαίνεται σαν να το έχετε απλώσει προς κάθε δυνατή κατεύθυνση. Δεν θα έχετε ανώτερη εμπειρία προβολής εάν παρακολουθήσετε ένα κανονικό βίντεο σε μορφή 360. Η μορφή βίντεο 360 είναι διαθέσιμη στην έκδοση 10.17022.1031.0. της εφαρμογής Ταινίες και τηλεόραση.

  Πού βρίσκεται η γραμμή Charms στα Windows 10;

Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για το περιεχόμενο 360. Μια προεπιλεγμένη εφαρμογή για επιτραπέζιους υπολογιστές σε ένα από τα πιο δημοφιλή λειτουργικά συστήματα επιτραπέζιου υπολογιστή μπορεί να αναπαράγει βίντεο 360°. Παλαιότερα, εάν θέλατε μια αξιόπιστη εφαρμογή για αναπαραγωγή περιεχομένου 360, η μόνη σας επιλογή ήταν το πρόγραμμα αναπαραγωγής VLC.

Επισκεφτείτε το KeepVid