Πώς να ελέγξετε εάν το smartphone Android σας έχει RCS

Ίσως έχετε ακούσει για το RCS και για το πώς είναι μια τεράστια αναβάθμιση μέσω SMS, το παλιό πρότυπο για την ανταλλαγή μηνυμάτων κειμένου. Αλλά πώς ξέρετε εάν μπορείτε πραγματικά να χρησιμοποιήσετε το RCS; Θα σας δείξουμε πώς να ελέγχετε εύκολα.

Εν ολίγοις, το RCS (Rich Communication Service) είναι το μέλλον των γραπτών μηνυμάτων. Φέρνει πολλές λειτουργίες που πιθανότατα έχετε χρησιμοποιήσει σε εφαρμογές ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων, όπως αποδείξεις ανάγνωσης, ενδείξεις πληκτρολόγησης και εικόνες υψηλής ποιότητας, σε τυπική αποστολή γραπτών μηνυμάτων.

Η διάθεση του RCS στα τηλέφωνα ήταν μακρά και ακατάστατη. Για αρχή, τα iPhone δεν υποστηρίζουν καθόλου RCS. Αντίθετα, η Apple χρησιμοποιεί το δικό της πρότυπο iMessage. Οι πάροχοι έχουν βαλτώσει την κυκλοφορία σε συσκευές Android, αλλά Η Google εργάζεται για να το διορθώσει.

  Οι 10 καλύτεροι εκτοξευτές για Android

Επομένως, για να αποκτήσετε RCS, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε μια συσκευή Android. Επιπλέον, πρέπει να έχετε μια εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων που να υποστηρίζει RCS. Η εφαρμογή Μηνύματα της Google υποστηρίζει RCS και είναι διαθέσιμη για όλες τις συσκευές Android. Ωστόσο, η προεγκατεστημένη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας ή τον κατασκευαστή τηλεφώνου σας μπορεί επίσης να υποστηρίζει RCS.

Αφού όλοι μπορούν να εγκαταστήσουν Η εφαρμογή Μηνύματα της Google, θα το χρησιμοποιήσουμε για αυτόν τον οδηγό. Ανοίξτε την εφαρμογή στη συσκευή σας Android. Εάν δεν είναι ήδη, δώστε στο Messages άδεια να είναι η προεπιλεγμένη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων του τηλεφώνου σας. Θα εμφανιστεί ένα αναδυόμενο μήνυμα που θα σας ζητά να κάνετε την αλλαγή εάν μια διαφορετική εφαρμογή έχει οριστεί ως προεπιλεγμένη επιλογή.

  Πώς να αντιγράψετε και να επικολλήσετε κείμενο, συνδέσμους και φωτογραφίες στο Android

Στη συνέχεια, πατήστε το εικονίδιο μενού με τις τρεις κουκκίδες που βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία.

Στη συνέχεια, επιλέξτε “Ρυθμίσεις” από το αναπτυσσόμενο μενού.

Εάν δείτε μια ενότητα με τίτλο “Δυνατότητες συνομιλίας” στο επάνω μέρος του μενού Ρυθμίσεις, έχετε RCS. “Συζήτηση” είναι ο όρος που χρησιμοποιεί η Google για τις δυνατότητες RCS.

Στις ρυθμίσεις “Δυνατότητες συνομιλίας”, μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε πολλές από τις λειτουργίες RCS ή να τις απενεργοποιήσετε εντελώς.

Αυτό είναι το μόνο που υπάρχει σε αυτό. Εάν η συσκευή σας δεν διαθέτει ακόμη υποστήριξη RCS, πιθανότατα θα δείτε ένα αναδυόμενο μήνυμα στην εφαρμογή Μηνύματα όπου μπορείτε να το ενεργοποιήσετε.

  Πώς να μετρήσετε οτιδήποτε με ένα χαρτί A4 και το τηλέφωνό σας Android