Πώς να μετρήσετε οτιδήποτε με ένα χαρτί A4 και το τηλέφωνό σας Android

Πριν γίνουν τα smartphones, ήταν πάντα καλή ιδέα να έχετε ένα στυλό και λίγο χαρτί στην τσέπη σας, ώστε να μπορείτε να γράψετε κάτι σημαντικό, αν χρειαστεί. Τα smartphone έχουν σχεδόν εξαλείψει αυτήν την ανάγκη και όχι μόνο επειδή διαθέτουν εξαιρετικές εφαρμογές λήψης σημειώσεων, αλλά επειδή η κάμερα μας επιτρέπει να τραβήξουμε μια ευκρινή εικόνα οποιασδήποτε πληροφορίας πρέπει να αποθηκεύσουμε. Εφαρμογές όπως το Google Keep μπορούν να εντοπίσουν κείμενο σε μια εικόνα και να το μετατρέψουν σε σημείωση για εσάς. Το TakeMeasure είναι μια δωρεάν εφαρμογή Android που μετατρέπει την κάμερά σας σε εργαλείο μέτρησης με την προϋπόθεση ότι έχετε διαθέσιμο χαρτί Α4. Η εφαρμογή σάς επιτρέπει να τοποθετήσετε το αντικείμενο που θέλετε να μετρήσετε δίπλα στο χαρτί Α4 και να τα φωτογραφίσετε μαζί. Στη συνέχεια, βρίσκει το μέγεθος του αντικειμένου σε σχέση με το χαρτί Α4.

  Το Persist Βελτιώνει τον έλεγχο έντασης στο Android μέσω προσαρμοσμένων προφίλ

Εγκαταστήστε το TakeMeasure και αφήστε το να συνδεθεί με την κάμερά σας. Τοποθετήστε το αντικείμενο που θέλετε να μετρήσετε και το χαρτί Α4 δίπλα δίπλα σε μια επίπεδη επιφάνεια. Ανοίξτε το TakeMeasure και τραβήξτε μια φωτογραφία των δύο στοιχείων που είναι τοποθετημένα το ένα δίπλα στο άλλο. Εναλλακτικά, εάν έχετε μια εικόνα στο ρολό της φωτογραφικής μηχανής σας, μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε.

Αφού τραβήξετε τη φωτογραφία, θα χρειαστεί να βοηθήσετε την εφαρμογή να αναγνωρίσει τις διαστάσεις του χαρτιού Α4. Σύρετε τους μεγάλους κύκλους προς τα έξω έτσι ώστε οι γραμμές που ελέγχουν να ευθυγραμμίζονται με το χαρτί της εικόνας. Οι κύκλοι αντιστοιχούν σε γωνίες που πρέπει να κουμπώσετε στις γωνίες του χαρτιού. Όταν τελειώσετε, πατήστε το κουμπί Check Mark κάτω αριστερά. Θα δείτε τώρα δύο μεγάλους κύκλους που μετακινούν τα άκρα μιας γραμμής να εμφανίζονται στην εικόνα. Τοποθετήστε τα από το ένα άκρο στο άλλο του αντικειμένου που θέλετε να μετρήσετε και θα σας δώσει το μήκος του σε ίντσες.

  Τι είναι οι ενημερώσεις συστήματος Google Play στο Android και είναι σημαντικές;

Η εφαρμογή είναι αρκετά ακριβής. Δεν συνιστούμε τη χρήση του για τη μέτρηση πραγμάτων όπου απαιτούνται ακριβείς μετρήσεις, αλλά μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε όταν τα πονταρίσματα δεν είναι υψηλά.

Η εφαρμογή σάς επιτρέπει να αλλάξετε το σχετικό αντικείμενο μέτρησης από ένα χαρτί Α4 σε ένα φύλλο επιστολών ΗΠΑ ή σε χαρτονομίσματα δολαρίων 1, 5, 10, 20, 50 και 100 ονομαστικών αξιών. Για να αλλάξετε το αντικείμενο, πατήστε «Φύλλο επιστολών ΗΠΑ» στο κάτω μέρος της οθόνης της εφαρμογής. Μπορείτε να αλλάξετε τις μονάδες μέτρησης από ίντσες σε χιλιοστά, εκατοστά, μέτρα ή πόδια από τις ρυθμίσεις της εφαρμογής.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε τη γρήγορη απάντηση στο Android 7.0

Εκτός από το ότι είναι ένα εύκολο στη χρήση εργαλείο στο γραφείο, το γεγονός ότι υποστηρίζει χαρτονομίσματα συναλλάγματος σημαίνει ότι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε όταν βρίσκεστε εν κινήσει. Το μέτρο των χαρτονομισμάτων το περιορίζει, ώστε να είναι χρήσιμο μόνο για κατοίκους των ΗΠΑ, αλλά η λειτουργία είναι ωστόσο τακτοποιημένη.

Εγκαταστήστε το TakeMeasure από το Google Play Store