Πώς να ελέγξετε εάν το κλειδί προϊόντος του Office 2016 είναι αυθεντικό

Οι εταιρείες που προσφέρουν λογισμικό με άδεια έχουν αρχίσει να υιοθετούν ένα μοντέλο που βασίζεται στη συνδρομή για τις εφαρμογές τους. Αυτό γίνεται για την αντιμετώπιση της παραχάραξης λογισμικού. Η Adobe δεν σας επιτρέπει πλέον να αγοράζετε άδεια για τις εφαρμογές της. Αντίθετα, πρέπει να αγοράσετε μια μηνιαία ή ετήσια συνδρομή. Ομοίως, η Microsoft προσφέρει επίσης ένα μοντέλο αγορών βάσει συνδρομής για το Office 365. Μπορείτε ακόμα να αγοράσετε έναν αριθμό-κλειδί προϊόντος του Office 2016, αλλά η Microsoft δεν το διαφημίζει πολύ. Στην πραγματικότητα, τα Windows 10 σας ωθούν ακόμη και να αγοράσετε μια συνδρομή στο Office 365. Αυτό έχει οδηγήσει τους χρήστες να πιστεύουν ότι δεν μπορούν πλέον να λάβουν έναν αριθμό-κλειδί προϊόντος του Office 20116 από τη Microsoft και απευθύνονται σε τρίτους πωλητές για να το αποκτήσουν. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν σας πουλούν όλοι ένα αυθεντικό κλειδί.

  Τρόπος διασταύρωσης κελιών αναφοράς μεταξύ υπολογιστικών φύλλων του Microsoft Excel

Εάν υποψιάζεστε ότι το κλειδί προϊόντος του Office 2016 δεν είναι αυθεντικό, η Microsoft προσφέρει έναν τρόπο να το ελέγξετε.

Ελέγξτε τον αριθμό-κλειδί προϊόντος του Office 2016

Επισκεφθείτε αυτήν τη σελίδακαι συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας Microsoft. Αυτός μπορεί να είναι οποιοσδήποτε λογαριασμός Microsoft. Δεν έχει σημασία αν το έχετε συνδεδεμένο με μια συνδρομή στο Office 365 ή με έναν λογαριασμό Windows 10. Κανένα από τα δύο δεν χρειάζεται. Οποιοσδήποτε λογαριασμός Microsoft θα κάνει.

Αυτή η σελίδα ουσιαστικά σάς επιτρέπει να κάνετε λήψη των αρχείων εγκατάστασης του Office 2016, αλλά προτού γίνει αυτό, σας ζητά να εισαγάγετε τον αριθμό-κλειδί προϊόντος. Εάν το κλειδί προϊόντος σας είναι έγκυρο, θα σας δοθεί ένας σύνδεσμος για τη λήψη των αρχείων εγκατάστασης.

  Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το νέο ποντίκι iPad και τον κέρσορα του Trackpad

Εάν το κλειδί προϊόντος δεν είναι έγκυρο, θα λάβετε ένα σφάλμα όπως αυτό που φαίνεται παρακάτω.

Εάν αγοράσατε ένα κλειδί για μια διαφορετική έκδοση του Office, π.χ. Office 2010 ή Office 2007 ή Office για Mac, αυτό σας ανακατευθύνει σε αυτή η σελίδα όπου μπορείτε να επαληθεύσετε τον αριθμό-κλειδί προϊόντος σας και να κάνετε λήψη της σωστής έκδοσης του Office.

Η Microsoft δεν σας λέει ότι το κλειδί δεν είναι πραγματικό, αλλά αν δεν μπορεί να βρει το κλειδί στη βάση δεδομένων της, είναι ασφαλές να πείτε ότι σας πουλήθηκε πλαστό. Εάν αγοράσατε το κλειδί από γνωστό κατάστημα λιανικής, ίσως μπορέσετε να το επιστρέψετε και μάλλον είναι ειλικρινές λάθος. Εάν αγοράσατε το κλειδί από έναν τυχαίο πωλητή στο Craigslist ή στο Amazon ή στο eBay, οι επιλογές επιστροφής χρημάτων είναι σχεδόν ανύπαρκτες.

  Εκπτώσεις Steam Autumn 2017: Καλύτερα παιχνίδια για έναν παίκτη

Ο μόνος τρόπος για να αποφύγετε την εξαπάτηση είναι να αγοράσετε ένα κλειδί απευθείας από τη Microsoft. Ίσως χρειαστεί λίγο ψάξιμο, αλλά μπορείτε ακόμα να αγοράσετε το Office 2016 και να παραλείψετε το μοντέλο του Office 365 που βασίζεται σε συνδρομή. Εάν για κάποιο λόγο δεν μπορείτε να αγοράσετε απευθείας από τη Microsoft, δοκιμάστε να αγοράσετε το Office από έναν αξιόπιστο προμηθευτή. Επίσης, εάν παίρνετε το προϊόν σε γελοία χαμηλή τιμή, είναι ασφαλές να υποθέσετε ότι σας εξαπατούν.