Πώς να μεταδώσετε στο Chromecast από το VLC Android

Το VLC είναι η εφαρμογή για όσους αναζητούν ένα ισχυρό, πλούσιο σε δυνατότητες, δωρεάν πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων. Είναι διαθέσιμο σε όλες τις μεγάλες πλατφόρμες επιτραπέζιων υπολογιστών και φορητών υπολογιστών και υποστηρίζει σχεδόν οποιαδήποτε μορφή αρχείου πολυμέσων υπάρχει. Δύσκολα θα βρείτε μια εφαρμογή που να ανταποκρίνεται στις δυνατότητες, επί πληρωμή ή με άλλο τρόπο. Τούτου λεχθέντος, η VLC άργησε να προσθέσει υποστήριξη για το Chromecast. Προς το παρόν, εάν θέλετε να κάνετε ροή πολυμέσων από το VLC στο Chromecast από την επιφάνεια εργασίας των Windows, πρέπει να εκτελέσετε μια έκδοση beta της εφαρμογής. Δεν λειτουργεί τόσο καλά. Το VLC Android πάει πολύ καλύτερα. Μπορείτε πλέον να κάνετε μετάδοση στο Chromecast από το VLC Android εάν χρησιμοποιείτε την έκδοση beta της εφαρμογής.

  Το SHINE For Reddit είναι ένα δέρμα που εστιάζει αποκλειστικά στο περιεχόμενο [Chrome]

Η εφαρμογή VLC Android Beta μόλις πρόσθεσε υποστήριξη για το Chromecast. Εάν διαθέτετε τηλέφωνο Android που διαθέτει εγγενή υποστήριξη για το Chromecast, αυτό δεν θα είναι μεγάλο πρόβλημα. Δυστυχώς, οι ενημερώσεις Android αργούν να κυκλοφορήσουν και εξακολουθούν να υπάρχουν συσκευές εκεί έξω που έχουν κολλήσει με το Android 6 προς το παρόν. Γι’ αυτό έχει σημασία όταν μια εφαρμογή όπως το VLC προσθέτει υποστήριξη για το Chromcast. Φυσικά, αυτή είναι η έκδοση beta της εφαρμογής, οπότε για να μπορέσετε να τη κατεβάσετε, πρέπει να το κάνετε γίνει δοκιμαστής beta για VLC. Είναι τόσο απλό όσο η συμμετοχή σε μια ομάδα στο Google+. Εγγραφείτε με τον ίδιο λογαριασμό Google που θα χρησιμοποιήσετε για τη λήψη της έκδοσης beta της εφαρμογής.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε ένα τηλέφωνο Android με σπασμένο κουμπί λειτουργίας

Υποστήριξη VLC Android Beta Chromecast

Βεβαιωθείτε ότι το Chromecast σας έχει ρυθμιστεί και είναι ενεργοποιημένο. Κατεβάστε το VLC beta ή αν το έχετε ήδη, βεβαιωθείτε ότι εκτελείτε την έκδοση 2.9.0 ή νεότερη. Το κουμπί μετάδοσης δεν θα εμφανιστεί εκτός εάν έχετε ήδη ρυθμίσει ένα Chromecast.

Ανοίξτε το VLC και θα δείτε ένα κουμπί μετάδοσης στη γραμμή πλοήγησης. Πατήστε το και θα συνδεθεί αυτόματα στο Chromecast σας. Δεν ζητά καμία επιπλέον επιβεβαίωση. Εάν έχετε περισσότερα από δύο διαθέσιμα Chromecast, θα σας ρωτήσει σε ποια θέλετε να συνδεθείτε, αλλά εάν έχετε μόνο μία συσκευή, θα συνδεθεί αυτόματα σε αυτήν.

  Πώς να διαχειριστείτε τους αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης στο Chrome

Για να αποσυνδεθείτε, δηλαδή να σταματήσετε τη μετάδοση στο Chromecast, πατήστε ξανά το κουμπί μετάδοσης. Θα επιβεβαιώσει εάν θέλετε να σταματήσετε τη μετάδοση στη συσκευή πριν αποσυνδεθείτε από αυτήν.

Σε σύγκριση με το αντίστοιχο για επιτραπέζιους υπολογιστές, το VLC beta για Android λειτουργεί πολύ καλύτερα. Συνδέεται πιο αξιόπιστα και κατά τη διάρκεια των δοκιμών, δεν απέτυχε ούτε μία φορά. Μπορεί να αναπαράγει πολυμέσα χωρίς καθυστέρηση και η ποιότητα του βίντεο είναι καλή.