Πώς να εκτυπώσετε ένα εξώφυλλο CD

Παρόλο που κάποιοι μπορεί να θεωρούν ότι τα CD ανήκουν στο παρελθόν, κάποιοι εξακολουθούν να προτιμούν τα CD για να ακούν μουσική ή απλά θέλουν να τα συλλέξουν. Δυστυχώς, τα εξώφυλλα των CD μπορεί να ξεθωριάσουν, να σχιστούν ή να χαθούν με την πάροδο του χρόνου. Ωστόσο, τα καλά νέα είναι ότι τα εξώφυλλα CD μπορούν εύκολα να αντικατασταθούν εκτυπώνοντάς τα. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε πώς να εκτυπώνετε ένα εξώφυλλο CD χρησιμοποιώντας διαφορετικές μεθόδους.

Πώς να εκτυπώσετε ένα εξώφυλλο CD σε Mac

Για να εκτυπώσετε εξώφυλλα CD σε Mac, χρειάζεστε πρώτα έναν εκτυπωτή. Εάν έχετε ήδη ένα, τότε είστε έτοιμοι. Ωστόσο, εάν δεν συμβαίνει αυτό, μπορείτε είτε να αγοράσετε ένα είτε να ζητήσετε από έναν φίλο να σας το εκτυπώσει. Ο ευκολότερος τρόπος για να εκτυπώσετε ένα εξώφυλλο CD σε Mac είναι ο ακόλουθος:

  • Ανοίξτε το iTunes.
  • Πατήστε Ctrl-B για να εμφανιστεί η γραμμή μενού.
  • Επιλέξτε το έργο τέχνης που θέλετε να εκτυπώσετε.
  • Στη συνέχεια, μεταβείτε στο “Αρχείο” και επιλέξτε “Εκτύπωση”.
  • Αυτή η επιλογή σάς επιτρέπει να επιλέξετε ένα μόνο θέμα εξωφύλλου από μια αναπτυσσόμενη λίστα θεμάτων.

    Πώς να εκτυπώσετε ένα εξώφυλλο CD σε υπολογιστή με Windows

    Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα εξώφυλλο CD χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας της επιλογής σας. Μια web-based εφαρμογή όπως το Pixlr, η οποία είναι προσβάσιμη και συγκρίσιμη με το Adobe Photoshop με πολλούς τρόπους, μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη θέση της.

      Πώς να αφαιρέσετε τις αλλαγές σελίδας στο Word

    Θα χρειαστείτε επίσης μια εικόνα που έχει το σωστό μέγεθος. Οι διαστάσεις μιας εικόνας εμφανίζονται στο μενού “Ιδιότητες”. Είναι δυνατό να το πετύχετε είτε κάνοντας δεξί κλικ στην εικόνα και επιλέγοντας «Ιδιότητες» ή επιλέγοντας μια επιλογή από ένα αναπτυσσόμενο μενού της εφαρμογής.

    Το μπροστινό κάλυμμα θα πρέπει να είναι 4,7 επί 4,7 ίντσες, ενώ το πίσω κάλυμμα πρέπει να έχει ύψος 4,6 ίντσες και πλάτος 5,9 ίντσες. Για να το πετύχετε αυτό σε ορισμένες εφαρμογές, μπορείτε απλά να σύρετε μια από τις γωνίες με το ποντίκι σας, ενώ σε άλλες, θα πρέπει να εισάγετε τις μετρήσεις σε ένα μενού ρυθμίσεων.

    Τώρα ήρθε η ώρα να εκτυπώσετε την εικόνα. Ανάλογα με το λογισμικό, το πάτημα CTRL + P ή η επιλογή “Εκτύπωση” από ένα αναπτυσσόμενο μενού στο παράθυρο του προγράμματος είναι η πιο κοινή μέθοδος εκτύπωσης.

    Πώς να εκτυπώσετε ένα εξώφυλλο CD στο Word

    Παρόλο που πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν το Word μόνο για βασικές δραστηριότητες όπως το γράψιμο, είναι ικανό για πολύ περισσότερα από αυτό. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν κατασκευαστή εξωφύλλων CD για να δημιουργήσετε ένα μοναδικό εξώφυλλο για τα δικά σας CD. Τα χειροποίητα CD σας θα φαίνονται πιο εκλεπτυσμένα και επαγγελματικά εάν έχουν προσαρμοσμένα εξώφυλλα CD, τα οποία μπορούν να κατασκευαστούν σε λίγα λεπτά.

    Δείτε πώς να το κάνετε:

  • Επιλέξτε “Νέο” από το μενού “Αρχείο” στο Word.
  • Κάντε κλικ στις “Ετικέτες” στο μενού “Πρότυπο”. Τα εξώφυλλα των CD εμφανίζονται κάτω από το “Media” στο μενού.
  • Επιλέξτε το πιο κατάλληλο για τον τύπο του καλύμματος που σκοπεύετε να δημιουργήσετε. Μην σε απασχολεί η εμφάνιση του εξωφύλλου. Θα το αλλάξετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας αργότερα.
  • Για να επεξεργαστείτε ένα πρότυπο στο Microsoft Word, απλώς κάντε κλικ σε αυτό και επιλέξτε “Άνοιγμα στο Word”. Κείμενο και εικόνες θα περιλαμβάνονται ήδη στο πρότυπο. Αφήστε οποιαδήποτε από τις φωτογραφίες που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.
  • Επιλέξτε το κείμενο ή το γραφικό που θέλετε να αφαιρέσετε από το πρότυπο και πατήστε “Διαγραφή”.
  • Κάντε κλικ στο «Εισαγωγή» και μετά επιλέξτε «Εικόνα», για να μεταβείτε στην εικόνα στον υπολογιστή σας που θέλετε να χρησιμοποιήσετε για το εξώφυλλο του CD σας.
  • Επιλέξτε την εικόνα που έχει εισαχθεί και, στη συνέχεια, τοποθετήστε το δείκτη και σύρετε τις γραμμές επιλογής με το ποντίκι σας για να αλλάξετε το μέγεθός της.
  • Δημιουργήστε ένα πλαίσιο κειμένου ή ένα εξώφυλλο λέξεων επιλέγοντας μία από τις επιλογές στο μενού “Εισαγωγή”. Μορφοποιήστε το εξώφυλλο του CD χρησιμοποιώντας τις επιλογές μορφοποίησης της γραμμής εργαλείων. Μπορείτε να αλλάξετε τη γραμματοσειρά, το μέγεθος και το χρώμα.
  • Δημιουργήστε ένα νέο όνομα αρχείου για το εξώφυλλο του CD και αποθηκεύστε το εκεί.
  • Μεταβείτε στο «Αρχείο» και μετά «Εκτύπωση» και επιλέξτε τον εκτυπωτή σας.
  •   Πώς να ενεργοποιήσετε τα στοιχεία ελέγχου μουσικής στους Χάρτες Google

    Για να το εκτυπώσετε, χρησιμοποιήστε χαρτί εξωφύλλου CD, διαθέσιμο σε καταστήματα με είδη γραφείου, ή κανονικό χαρτί αντιγραφής για να δημιουργήσετε το εξώφυλλο του CD σας. Το χαρτί προτύπου είναι η καλύτερη επιλογή για εκτύπωση πολλαπλών εξωφύλλων. Εάν χρησιμοποιείτε κανονικό χαρτί, θα πρέπει να το κόψετε.

    Πώς να εκτυπώσετε εξώφυλλα CD από το iTunes

    Αυτή είναι η προτιμώμενη μέθοδος για τους περισσότερους χρήστες Mac. Με μόλις 3 έως 5 κλικ του ποντικιού, το iTunes μπορεί να δημιουργήσει ένθετα με επαγγελματική εμφάνιση στο μπροστινό μέρος της κοσμηματοθήκης για τα CD σας. Δείτε πώς:

  • Επιλέξτε μια λίστα αναπαραγωγής.
  • Επιλέξτε «Αρχείο» και μετά «Εκτύπωση».
  • Επιλέξτε “Ένθετα CD σε κοσμηματοθήκη”.
  • Αποφασίστε για ένα στυλ.
  • Κάντε ξανά κλικ στο «Εκτύπωση».
  •   Τι είναι το HBO Max και αξίζει να το πληρώσετε;

    Σημειώστε ότι δεν χρειάζεται να επιλέξετε playlist. Οποιοδήποτε τραγούδι με εξώφυλλο από τη βιβλιοθήκη θα κάνει. Αυτό είναι ιδιαίτερα βολικό εάν θέλετε να εγγράψετε μια λίστα αναπαραγωγής σε ένα CD και να κάνετε το εξώφυλλο με μια κίνηση. Ωστόσο, εάν θέλετε να εγγράψετε ετικέτες CD στο CD, το iTunes δεν σας δίνει αυτήν την επιλογή.

    Είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε χαρτί εξωφύλλου CD ή χαρτί προτύπου, αλλά μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μόνο κανονικό χαρτί. Λάβετε υπόψη ότι το κανονικό χαρτί θα μπορούσε να ξεθωριάσει πιο γρήγορα. Ελέγξτε στο τοπικό κατάστημα με είδη γραφείου ή στο διαδίκτυο για να βρείτε το καλύτερο χαρτί για τις ανάγκες σας.

    Έχετε όποιο εξώφυλλο άλμπουμ θέλετε

    Είναι πιθανό να ξοδέψετε ώρες εκτυπώνοντας και ξαναδουλεύοντας εξώφυλλα CD, προσπαθώντας να τα τοποθετήσετε σε κοσμηματοθήκες CD. Αυτό μπορεί να είναι πολύ απογοητευτικό είτε είστε μουσικός που φτιάχνει CD με τη δική σας μουσική είτε λάτρης της μουσικής που του αρέσει να φτιάχνει κατά παραγγελία mix-CD με τις δικές του εξατομικευμένες διασκευές.

    Ευτυχώς, η αλλαγή της εικόνας του εξωφύλλου σας ώστε να ανταποκρίνεται στις μετρήσεις είναι εύκολη αφού έχετε μειωμένες διαστάσεις. Από εκεί, μπορείτε να ακολουθήσετε οποιαδήποτε από τις παραπάνω προσεγγίσεις για να αποκτήσετε το κάλυμμα που θέλετε.