Πώς να προσθέσετε χρήματα στο Metamask

Με πάνω από δέκα εκατομμύρια χρήστες, το Metamask είναι ένα δημοφιλές πορτοφόλι κρυπτονομισμάτων συμβατό με τις περισσότερες πλατφόρμες που βασίζονται στο Ethereum, που συνδέεται με περισσότερες από 3.700 υπηρεσίες κρυπτογράφησης και Web3. Αν θέλετε να κάνετε συναλλαγές NFT, tokens ή να αλληλεπιδράσετε με την πλατφόρμα Ethereum, θα χρειαστείτε χρήματα στο πορτοφόλι Metamask σας. Η προσθήκη χρημάτων στον λογαριασμό σας είναι αρκετά απλή, αλλά κινδυνεύετε να χάσετε τα χρήματά σας εάν το κάνετε λάθος. Αυτός ο οδηγός βήμα προς βήμα θα σας καθοδηγήσει σε διάφορες μεθόδους που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να χρηματοδοτήσετε τον λογαριασμό σας στο Metamask.

Πώς να προσθέσετε χρήματα σε ένα πορτοφόλι Metamask σε υπολογιστή

Εάν χρησιμοποιείτε το Metamask στον υπολογιστή σας, πιθανότατα θα έχετε πρόσβαση στην πλατφόρμα από μια επέκταση προγράμματος περιήγησης. Υπάρχουν δύο κύριες μέθοδοι για να προσθέσετε χρήματα στον λογαριασμό σας. Μπορείτε να αγοράσετε Ether (ETH) ή Ether Tokens (ERC-20) απευθείας στο Metamask ή να μεταφέρετε χρήματα από ένα χρηματιστήριο κρυπτογράφησης. Δείτε πώς να χρησιμοποιήσετε αυτές τις μεθόδους.

Αγοράστε ETH ή ERC-20 στο Metamask

Ανάλογα με το πού ζείτε, μπορεί να μπορείτε να αγοράσετε το Ethereum απευθείας στο Metamask χρησιμοποιώντας πιστωτική ή χρεωστική κάρτα. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτή η μέθοδος μπορεί να επιφέρει πρόσθετες χρεώσεις και ενδέχεται να μην λάβετε το ETH αμέσως, καθώς οι συναλλαγές μπορεί να χρειαστούν χρόνο για να ολοκληρωθούν. Ας δούμε πώς μπορείτε να αγοράσετε ETH στο Metamask:

  • Ανοίξτε την επέκταση προγράμματος περιήγησης πορτοφολιού Metamask και πατήστε «Αγορά ETH».
  • Επιλέξτε μια υπηρεσία τρίτου μέρους όπως το MoonPay ή το Wyre για να διευκολύνετε τη συναλλαγή.
  • Ακολουθήστε τις οδηγίες που δίνονται από την υπηρεσία. Αυτές γενικά περιλαμβάνουν τις απαιτήσεις Know Your Customer (KYC) και τη συμπλήρωση των στοιχείων της πιστωτικής σας κάρτας.
  • Μόλις τελειώσετε με τις οδηγίες, τα χρήματά σας θα πρέπει να εμφανίζονται στο πορτοφόλι σας Metamask.
  •   Samsung Galaxy S20: Πώς να ενεργοποιήσετε τη σκοτεινή λειτουργία

    Είναι σημαντικό να εξετάζετε προσεκτικά τους όρους συναλλαγής όταν επιλέγετε μια υπηρεσία τρίτου μέρους για τη χρηματοδότηση του λογαριασμού σας. Για παράδειγμα, η Wyre δέχεται πιστωτικές/χρεωστικές κάρτες και Apple Pay. Αυτές οι επιλογές χρεώνουν προμήθεια συναλλαγής 3% και περιορίζουν το ποσό της συναλλαγής στα 500 USD ανά εβδομάδα. Οι πολίτες των ΗΠΑ μπορούν επίσης να μεταφέρουν χρήματα χρησιμοποιώντας έμβασμα ACH. Αυτή η μέθοδος χρεώνει ελάχιστη χρέωση 0,75% και έχει μεγαλύτερο όριο έως 25000 USD ανά εβδομάδα. Υπάρχει μια πρόσθετη χρέωση δικτύου για την παροχή κινήτρων στους εξορύκτες να ολοκληρώσουν τις συναλλαγές σας.

    Προσθήκη κεφαλαίων από ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων

    Μπορείτε να χρηματοδοτήσετε το πορτοφόλι σας Metamask με κρυπτονομίσματα κάνοντας κατάθεση από ένα αξιόπιστο χρηματιστήριο όπως το FTX, το Coinbase ή το Binance. Το ETH μπορεί να αγοραστεί στο FTX και να κατατεθεί στο Metamask χωρίς να επιβαρυνθείτε με χρέωση ανάληψης. Δείτε πώς μπορείτε να προσθέσετε χρήματα στο Metamask από ένα χρηματιστήριο κρυπτογράφησης:

  • Εκκινήστε την επέκταση του προγράμματος περιήγησης Metamask και τοποθετήστε το ποντίκι σας πάνω από τη διεύθυνση του πορτοφολιού.
  • Αντιγράψτε τη διεύθυνση στο πρόχειρό σας.
  • Μεταβείτε στο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων σας και ακολουθήστε τις οδηγίες για την αποστολή κεφαλαίων.
  • Επικολλήστε τη διεύθυνση Metamask στο πεδίο «διεύθυνση παραλήπτη» που παρέχεται από το ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης.
  • Η διαδικασία μεταφοράς θα ξεκινήσει τώρα.
  • Η διαδικασία μεταφοράς ETH ενδέχεται να μην είναι άμεση. Μετά την επεξεργασία της συναλλαγής σας, το ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης θα παράσχει έναν μοναδικό αριθμό συναλλαγής που θα χρησιμοποιήσετε για να ελέγξετε την κατάσταση της συναλλαγής σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον αριθμό για να παρακολουθείτε την πρόοδο της συναλλαγής σας σε πλατφόρμες όπως το Etherscan.

    Πώς να προσθέσετε χρήματα σε ένα πορτοφόλι Metamask σε ένα iPhone

    Το Metamask διαθέτει μια εφαρμογή iOS που σας επιτρέπει να πραγματοποιείτε συναλλαγές από το iPhone σας. Μετά τη λήψη και την εγκατάσταση, μπορείτε να ακολουθήσετε τις οδηγίες που εμφανίζονται εδώ για να προσθέσετε χρήματα στο πορτοφόλι σας Metamask. Υπάρχουν δύο μέθοδοι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να το κάνετε αυτό. Θα μπορούσατε να αγοράσετε απευθείας στο Metamask χρησιμοποιώντας υπηρεσίες τρίτων ή να μεταφέρετε χρήματα από ένα χρηματιστήριο κρυπτογράφησης.

      Πώς να απενεργοποιήσετε την κάμερα web και το μικρόφωνό σας στο Zoom

    Αγοράστε ETH ή ERC-20 στο Metamask στο iPhone

    Ανάλογα με την τοποθεσία σας, μπορεί να είναι δυνατό να χρησιμοποιήσετε την πιστωτική σας κάρτα για να αγοράσετε το Ethereum απευθείας στο Metamask. Ωστόσο, αυτή η μέθοδος προσελκύει πρόσθετες χρεώσεις και χρόνο επεξεργασίας για να ολοκληρωθεί. Δείτε πώς να το χρησιμοποιήσετε:

  • Μεταβείτε στην εφαρμογή Metamask στο iPhone σας και κάντε κλικ στο «Αγορά ETH».
  • Επιλέξτε μια υπηρεσία τρίτου μέρους από τη λίστα που εμφανίζεται.
  • Ακολουθήστε τις οδηγίες που παρέχονται από την υπηρεσία. Θα σας ζητηθούν ορισμένα στοιχεία Γνωρίστε τον Πελάτη σας και τα στοιχεία της πιστωτικής/χρεωστικής κάρτας.
  • Ολοκληρώστε τη διαδικασία για να λάβετε χρήματα στο πορτοφόλι σας Metamask.
  • Πρέπει να εξετάσετε προσεκτικά τους όρους των συναλλαγών τους προτού εγγραφείτε σε μια υπηρεσία τρίτου μέρους. Εάν χρησιμοποιείτε πιστωτική ή χρεωστική κάρτα στο Wyre, θα χρεώσει ένα τέλος συναλλαγής 3% και οι εβδομαδιαίες συναλλαγές περιορίζονται στα 500 USD. Οι πολίτες των ΗΠΑ μπορούν επίσης να μεταφέρουν χρήματα χρησιμοποιώντας μεταφορά ACH. Αυτή η μέθοδος επιτρέπει συναλλαγές έως και 25.000 USD, αλλά θα επιβαρυνθείτε με χρέωση 0,75%.

    Προσθήκη χρημάτων από ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων στο iPhone

    Μπορείτε να χρηματοδοτήσετε τον λογαριασμό σας Metamask κάνοντας κατάθεση από ένα ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων όπως το FTX ή το Coinbase. Ας δούμε πώς μπορείτε να προσθέσετε χρήματα στο Metamask χρησιμοποιώντας αυτήν τη μέθοδο:

  • Ανοίξτε την εφαρμογή Metamask στο iPhone σας και πατήστε “Λογαριασμός”.
  • Αντιγράψτε τη διεύθυνση του πορτοφολιού Metamask στο πρόχειρό σας.
  • Πλοηγηθείτε στο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων και ακολουθήστε τις οδηγίες για ανάληψη κεφαλαίων.
  • Επικολλήστε τη διεύθυνση Metamask στο πλαίσιο «διεύθυνση παραλήπτη» του ανταλλακτηρίου.
  • Τα χρήματα θα μεταφερθούν τώρα στο πορτοφόλι σας Metamask.
  • Η διαδικασία της συναλλαγής μπορεί να διαρκέσει λίγο, αλλά μπορείτε να παρακολουθείτε την πρόοδο χρησιμοποιώντας τον αριθμό συναλλαγής που θα δοθεί. Ελέγξτε την πρόοδο της μεταφοράς σας χρησιμοποιώντας το Etherscan.

    Πώς να προσθέσετε χρήματα σε ένα πορτοφόλι Metamask σε ένα Android

    Η εφαρμογή Metamask για Android επιτρέπει στους χρήστες να πραγματοποιούν συναλλαγές από τα smartphone τους. Υπάρχουν δύο τρόποι για να μεταφέρετε χρήματα στο πορτοφόλι σας Metamask. Μπορείτε να αγοράσετε ETH απευθείας στο Metamask χρησιμοποιώντας πιστωτική κάρτα ή να καταθέσετε χρήματα από ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων. Δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις μεθόδους.

      Τα καλύτερα εργαλεία και λογισμικό παρακολούθησης υποδομής πληροφορικής που αναθεωρήθηκαν το 2020

    Αγοράστε ETH ή ERC-20 στο Metamask στο Android

    Μπορείτε να αγοράσετε ETH απευθείας στο Metamask χρησιμοποιώντας πιστωτική ή χρεωστική κάρτα. Η πρόσβαση σε αυτήν τη δυνατότητα θα εξαρτηθεί από τη χώρα διαμονής σας και θα προσελκύει χρεώσεις συναλλαγής.

  • Ανοίξτε την εφαρμογή Metamask στη συσκευή σας Android και πατήστε «Αγορά ETH».
  • Επιλέξτε την υπηρεσία τρίτου μέρους από τη λίστα.
  • Ακολουθήστε τα βήματα που παρέχονται από την υπηρεσία μεταφοράς. Θα πρέπει να έχετε τα στοιχεία Know Your Customer (KYC) και την πιστωτική σας κάρτα για αυτήν τη φάση.
  • Μόλις γίνουν αποδεκτές οι πληροφορίες σας, θα πρέπει να λάβετε χρήματα στον λογαριασμό σας στο Metamask.
  • Όπως συμβαίνει με όλες τις εταιρείες, οι υπηρεσίες μεταφοράς τρίτων έχουν όρους και προϋποθέσεις με τους οποίους θα πρέπει να εξοικειωθείτε πριν τις χρησιμοποιήσετε. Για παράδειγμα, η Wyre χρεώνει προμήθεια συναλλαγής 3% και επιτρέπει μόνο ένα μέγιστο όριο συναλλαγών 500 USD ανά εβδομάδα. Μπορείτε να επεξεργαστείτε μεταφορές ACH έως και 25.000 USD εάν ζείτε στις ΗΠΑ, αλλά αυτή η επιλογή έχει ελάχιστη χρέωση 0,75%.

    Προσθήκη χρημάτων από ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων στο Android

    Μπορείτε να χρηματοδοτήσετε το πορτοφόλι σας Metamask μεταφέροντας χρήματα από ένα ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων όπως το FTX, το Coinbase ή το Binance. Υπάρχουν μερικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να ξεκινήσετε.

  • Εκκινήστε την εφαρμογή Metamask στη συσκευή σας Android και κάντε κλικ στο “Λογαριασμός”.
  • Μεταβείτε στη διεύθυνση του πορτοφολιού και αντιγράψτε την στο πρόχειρό σας.
  • Ανοίξτε τον λογαριασμό κρυπτονομίσματος και ξεκινήστε τη διαδικασία ανάληψης χρημάτων.
  • Αφού ακολουθήσετε τις προτροπές, επικολλήστε τη διεύθυνση Metamask στο πλαίσιο «διεύθυνση παραλήπτη» που παρέχεται στον ιστότοπο ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων.
  • Τα χρήματα θα μεταφερθούν τώρα στο πορτοφόλι σας Metamask.
  • Λάβετε χρηματοδότηση

    Το Metamask είναι ένα εξαιρετικό πορτοφόλι κρυπτονομισμάτων για χρήση. Όχι μόνο είναι δωρεάν στην εγκατάσταση, αλλά είναι επίσης συμβατό με χιλιάδες υπηρεσίες κρυπτογράφησης και Web3. Ωστόσο, για να αποκτήσετε πρόσβαση στην πλατφόρμα Ethereum, θα χρειαστεί να χρηματοδοτήσετε το πορτοφόλι σας Metamask. Αυτός ο οδηγός σάς δείχνει πώς να το κάνετε αυτό, είτε είστε σε φορητή συσκευή είτε στον υπολογιστή σας. Μόλις καταθέσετε χρήματα στο πορτοφόλι σας, μπορείτε να εξερευνήσετε τον κόσμο των κρυπτονομισμάτων.

    Έχετε προσθέσει χρήματα στον λογαριασμό σας στο Metamask; Πώς ήταν η διαδικασία για εσάς; Ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω.