Πώς να αφαιρέσετε τις αλλαγές σελίδας στο Word

Το Microsoft Word είναι το αξιοσέβαστο αλλά ακόμα απίστευτα ισχυρό λογισμικό επεξεργασίας κειμένου που είναι λίγο πολύ το πρότυπο για τη δημιουργία εγγράφων των Windows. Ένα από τα χαρακτηριστικά του Microsoft Word είναι οι “διακοπές σελίδας”, οι οδηγίες μέσα σε ένα έγγραφο που ενημερώνουν έναν εκτυπωτή ή μια μετατροπή PDF ότι το έγγραφο πρέπει να ξεκινήσει μια νέα σελίδα σε ένα συγκεκριμένο σημείο.

Κάθε φορά που ο εκτυπωτής αντιμετωπίζει αλλαγή σελίδας, θα εκτυπώνει μια νέα σελίδα. Τα έγγραφα του MS Word μπορούν να περιλαμβάνουν τόσο αυτόματες όσο και μη αυτόματες αλλαγές σελίδας. Μερικές φορές ένα έγγραφο μπορεί να συγκεντρώσει έναν μεγάλο αριθμό περιττών αλλαγών σελίδας, συχνά ως αποτέλεσμα της μετατροπής ενός εγγράφου από άλλη μορφή.

Σε αυτό το άρθρο, θα μάθετε διάφορους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να αφαιρέσετε αλλαγές σελίδας στο Microsoft Word.

Μη αυτόματη διαγραφή αλλαγών σελίδας στο Microsoft Word

Ο απλούστερος τρόπος και ο τρόπος που χρησιμοποιούν πιο συχνά οι περισσότεροι χρήστες του Word για την εξάλειψη των αλλαγών σελίδας είναι απλώς η μη αυτόματη διαγραφή τους.

  • Μπορείτε να τοποθετήσετε τον κέρσορα σε μια αλλαγή σελίδας απευθείας και να χρησιμοποιήσετε το πλήκτρο Del στο πληκτρολόγιο ή να επιλέξετε μια περιοχή του εγγράφου που περιέχει μία ή περισσότερες αλλαγές σελίδας και να χρησιμοποιήσετε το πλήκτρο Del ή να κάνετε δεξί κλικ στο έγγραφο και να επιλέξετε Αποκοπή.
  • Για να δείτε ακριβώς πού βρίσκονται οι αλλαγές σελίδας, πατήστε το κουμπί Εμφάνιση/Απόκρυψη στην αρχική καρτέλα του Word. (Είναι το κουμπί στο παράθυρο Παράγραφος που μοιάζει με ένα φανταχτερό προς τα πίσω P.) Αυτό αποκαλύπτει όλες τις αλλαγές σελίδας που εισάγονται χειροκίνητα σε ένα έγγραφο, όπως φαίνεται στο στιγμιότυπο ακριβώς παρακάτω.
  • Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο περιθώριο δίπλα στη διακεκομμένη γραμμή μιας αλλαγής σελίδας για να επιλέξετε μία αλλαγή. Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε πολλές αλλαγές σελίδας σε ένα έγγραφο σύροντας τον κέρσορα πάνω τους. Πατήστε το πλήκτρο Del για να διαγράψετε τις αλλαγές σελίδας από το έγγραφο.
  •   Πώς να παρακολουθείτε την απόδοση του υπολογιστή εντός παιχνιδιού με το MSI Afterburner

    Καταργήστε τις αλλαγές σελίδας στο Microsoft Word με το εργαλείο εύρεσης και αντικατάστασης

    Μπορεί να χρειαστεί αρκετός χρόνος για να διαγράψετε με μη αυτόματο τρόπο πολλές αλλαγές σελίδας από ένα μεγάλο έγγραφο. Το Find and Replace είναι ένα εύχρηστο εργαλείο του Word που επιτρέπει στους χρήστες να βρίσκουν και να αντικαθιστούν κείμενο μέσα σε ένα έγγραφο. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτό το εργαλείο για να βρείτε και να διαγράψετε γρήγορα όλες τις αλλαγές σελίδας που έχουν εισαχθεί με μη αυτόματο τρόπο.

  • Στην καρτέλα Αρχική σελίδα, κάντε κλικ στην επιλογή Αντικατάσταση. Εναλλακτικά, πατήστε Ctrl + H για να το ανοίξετε.
  • Πατήστε το κουμπί Περισσότερα >> για να αναπτύξετε τις επιλογές στο παράθυρο.
  • Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην καρτέλα Αντικατάσταση, η οποία περιλαμβάνει τα πεδία Εύρεση και Αντικατάσταση με. Πληκτρολογήστε “^m” στο πεδίο Find what και πατήστε το κουμπί Αντικατάσταση όλων. Αυτό θα διαγράψει όλες τις μη αυτόματες αλλαγές σελίδας.
  •   Πώς να ηχογραφήσετε κλήσεις Skype με τη νέα δυνατότητα εγγενούς εγγραφής

    Καταργήστε τις αλλαγές σελίδας στο Microsoft Word με μακροεντολή

    Το MS Word περιλαμβάνει ένα εργαλείο μακροεντολής με το οποίο μπορείτε να καταγράψετε μια σειρά από επιλεγμένες επιλογές. Εναλλακτικά, μπορείτε να ρυθμίσετε μακροεντολές εισάγοντας τον κωδικό της Visual Basic στα παράθυρα της μονάδας. Μπορείτε να δημιουργήσετε μια μακροεντολή που αφαιρεί όλες τις αλλαγές σελίδας, να την αποθηκεύσετε και να έχετε ξανά πρόσβαση σε αυτήν όποτε τη χρειάζεστε χωρίς να χρειάζεται να μπλέξετε στα μενού.

  • Για να ρυθμίσετε μια νέα μακροεντολή, πατήστε το πλήκτρο F11 για να ανοίξετε το πρόγραμμα επεξεργασίας Visual Basic του Word.
  • Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην καρτέλα Εισαγωγή και επιλέξτε Μονάδα για να ανοίξετε ένα παράθυρο Μονάδας.
  • Επιλέξτε τον κωδικό VBA παρακάτω και πατήστε Ctrl + C για να τον αντιγράψετε.
  • Sub Delecolumnbreaks()
    Selection.Find.ClearFormatting
    Selection.Find.Replacement.ClearFormatting
    Με Επιλογή.Εύρεση
    .Text = “^m”
    .Replacement.Text = “”
    .Εμπρός = Αληθινό
    .Wrap = wdFindContinue
    .Μορφή = Λάθος
    .MatchCase = Λάθος
    .MatchWholeWord = Λάθος
    .MatchByte = Λάθος
    .MatchAllWordForms = Λάθος
    .MatchSoundsLike = Λάθος
    .MatchWildcards = Λάθος
    .MatchFuzzy = Λάθος
    Τέλος με
    Selection.Find.Execute Αντικατάσταση:=wdReplaceAll
    End Sub

    4. Πατήστε Ctrl + V για να επικολλήσετε τον παραπάνω κώδικα VBA στο παράθυρο Module. Στη συνέχεια, μπορείτε να κάνετε κλικ στο κουμπί Εκτέλεση για αναπαραγωγή της μακροεντολής. Η μακροεντολή θα διαγράψει τις αλλαγές σελίδας που έχουν εισαχθεί με μη αυτόματο τρόπο στο έγγραφο.

    Προσαρμόστε τις ρυθμίσεις γραμμής και αλλαγής σελίδας

    Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις αλλαγές σελίδας που εισάγονται αυτόματα. Ωστόσο, μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις σελιδοποίησης του Word για να μειώσετε τον αριθμό των αυτόματων αλλαγών σελίδας. Αρχικά, επισημάνετε μερικά αποσπάσματα ή γραμμές σε ένα έγγραφο του Word με τον κέρσορα.

  • Επιλέξτε την καρτέλα Αρχική σελίδα και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο εικονίδιο διευρυμένων επιλογών για να ανοίξετε το παράθυρο στο στιγμιότυπο ακριβώς παρακάτω.
  • Τώρα κάντε κλικ στην καρτέλα Γραμμή και Διακοπές σελίδας για να ανοίξετε τις επιλογές που εμφανίζονται ακριβώς παρακάτω.
  • Εκεί μπορείτε να επιλέξετε μια επιλογή Keep with next για την εξάλειψη των αλλαγών σελίδας μεταξύ των επιλεγμένων παραγράφων. Εναλλακτικά, κάντε κλικ στο Διατήρηση γραμμών μαζί για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν αλλαγές σελίδας στη μέση των αποσπασμάτων. Μην επιλέξετε την επιλογή Διακοπή σελίδας πριν, η οποία προσθέτει αλλαγές στα έγγραφα. Κάντε κλικ στο κουμπί OK για να εφαρμόσετε τις νέες ρυθμίσεις.
  •   Τρόπος χρήσης πολλαπλών προφίλ χρηστών στον Microsoft Edge

    Διορθώστε τις αλλαγές σελίδας που δεν διαγράφονται

    Υπάρχουν μη αυτόματες διακοπές στα έγγραφά σας στο Word που εξακολουθείτε να μην μπορείτε να διαγράψετε; Εάν ναι, μπορεί να συμβαίνει ότι το Track Changes είναι ενεργοποιημένο. Το Track Changes επισημαίνει τις προσαρμογές που έγιναν σε ένα έγγραφο του Word. Ωστόσο, δεν μπορείτε να διαγράψετε αλλαγές σελίδας με ενεργοποιημένη την παρακολούθηση αλλαγών.

  • Για να απενεργοποιήσετε το Track Changes, κάντε κλικ στην καρτέλα Review. Πατήστε το κουμπί Track Changes εάν είναι φωτισμένο. Εναλλακτικά, μπορείτε να πατήσετε το πλήκτρο συντόμευσης Ctrl + Shift + E για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τις Αλλαγές παρακολούθησης.
  • Στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί Επόμενο για να πραγματοποιήσετε τις προτεινόμενες προσαρμογές για το έγγραφο. Στη συνέχεια, μπορείτε να διαγράψετε τις παρεμβληθείσες αλλαγές σελίδας.
  • Όχι άλλες αλλαγές σελίδας στο Word

    Η κατάργηση χειροκίνητων αλλαγών σελίδας από έγγραφα μπορεί να εξοικονομήσει χαρτί μειώνοντας τον κενό χώρο που απομένει στην εκτύπωση, επομένως αξίζει να ελέγξετε εάν τα έγγραφα του Word περιλαμβάνουν περιττές αλλαγές σελίδας. Εάν το κάνουν, μπορείτε να τις διαγράψετε γρήγορα με το εργαλείο Εύρεση και αντικατάσταση του Word ή μια μακροεντολή VBA. Το πρόσθετο Kutools for Word περιλαμβάνει επίσης μια εύχρηστη επιλογή Κατάργηση όλων των διακοπών.

    Έχετε άλλους έξυπνους τρόπους για να απαλλαγείτε από αλλαγές σελίδας στο Microsoft Word; Μοιραστείτε τα μαζί μας παρακάτω!