Πώς να αποκτήσετε φωνή Siri με ουδέτερο φύλο σε iPhone, iPad και Mac

Με περισσότερους από έναν τρόπους, το iOS 15.4 είναι μια τεράστια ενημέρωση με πολλά αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά, όπως το Face ID με μάσκα, τη δυνατότητα επαναφοράς ενός κομμένου Apple Watch χρησιμοποιώντας ένα iPhone και έναν εξαιρετικό τρόπο προσθήκης σημειώσεων στις καταχωρίσεις του iCloud Keychain. Ένα άλλο εξίσου εντυπωσιακό χαρακτηριστικό είναι η επιλογή λήψης Siri Voice με ουδέτερο φύλο σε iPhone και iPad. Εάν δεν έχετε δοκιμάσει ακόμη αυτήν την πολυαναμενόμενη λειτουργία, επιτρέψτε μου να σας βοηθήσω να ορίσετε το Siri Voice με ουδέτερο φύλο στη συσκευή σας iOS ή iPadOS.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τη φωνή Siri με ουδέτερο φύλο σε iPhone, iPad και Mac

Πριν συζητήσουμε τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε για να ενεργοποιήσουμε τη φωνή Siri ουδέτερης φύλου, ας ρίξουμε μια ματιά στην επικράτηση των γυναικείων φωνών για βοηθούς φωνής, την κριτική που αντιμετωπίζει η Apple και άλλοι και γιατί οι ουδέτερες ως προς το φύλο φωνές είναι σημαντικές.

  Γιατί δεν φορτίζεται το iPhone μου;

Εάν προτιμάτε να μεταβείτε κατευθείαν στο πώς να κάνετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον παρακάτω πίνακα περιεχομένων για να το κάνετε επίσης.

Φωνή με προκατάληψη και μακροχρόνια κριτική

Η Apple έχει αντιμετωπίσει πολλές επικρίσεις για τη χρήση γυναικείων φωνών ως προεπιλογή για το Siri. Ενώ ορισμένοι κατηγόρησαν την Apple για προκατάληψη ως προς το φύλο, άλλοι χαρακτήρισαν την Apple άκαμπτη υποστηρίζοντας ότι η εταιρεία με έδρα το Κουπερτίνο πιστεύει ότι οι γυναίκες είναι υποτελείς, ευγενικές και είναι εδώ για να βοηθήσουν άλλους ανθρώπους.

Στο πλαίσιο του αδιάκοπου flak, η Apple σταμάτησε να ονομάζει φωνές Siri στις πιο πρόσφατες εκδόσεις iOS. Ο τεχνολογικός γίγαντας παρουσιάζει πλέον τις φωνές Siri ως αριθμημένες όπως Voice 1, Voice 2, Voice 3, Voice 4 κ.λπ. προκειμένου να μετριάσει την κριτική. Και η τελευταία προσθήκη ονομάζεται “Voice 5”.

Τι κάνει τη φωνή Siri με ουδέτερο φύλο τόσο σημαντική;

Όσον αφορά τη λειτουργικότητα, η ουδέτερη ως προς το φύλο φωνή λειτουργεί όπως κάθε άλλη φωνή Siri – εκτός από το γεγονός ότι είναι εδώ για να αλλάξει τον τρόπο που οι άνθρωποι βλέπουν τον φωνητικό βοηθό της Apple.

Με την εισαγωγή της ουδέτερης φωνής ως προς το φύλο, η Apple προσπάθησε να αντιμετωπίσει έξυπνα δύο βασικές ανησυχίες. Πρώτα και κύρια, ο γίγαντας του Κουπερτίνο θέλει να τονίσει ότι υποστηρίζει πλήρως την LGBTQ+ κοινότητα. Σε επίσημη δήλωση που δόθηκε στο Axios, η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι η νέα φωνή ηχογραφήθηκε από ένα μέλος της κοινότητας LGBTQ+ τονίζοντας ότι θα προσφέρει στους χρήστες περισσότερες επιλογές για να επιλέξουν μια φωνή που μιλά για αυτούς.

  Πώς να αντιστοιχίσετε δύο ηχεία Nest Assistant Google για στερεοφωνικό ήχο

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που παρουσιάζουμε μια νέα φωνή Siri για αγγλόφωνους, δίνοντας στους χρήστες περισσότερες επιλογές για να επιλέξουν μια φωνή που τους μιλάει. Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο βασίζονται στο Siri καθημερινά για να βοηθήσουν στην ολοκλήρωση των πραγμάτων, επομένως εργαζόμαστε για να κάνουμε την εμπειρία να αισθάνεται όσο πιο εξατομικευμένη γίνεται».

Δεύτερον, η Apple δεν θέλει πλέον οι άνθρωποι να πιστεύουν ότι η Siri είναι μια αναπαράσταση γυναικών, η οποία είναι το μήλο της έριδος εδώ και χρόνια. Με την αρίθμηση φωνών αντί να ονοματίζει και να προσθέτει μια φωνή ουδέτερη ως προς το φύλο εκτός από την αρσενική και τη γυναικεία φωνή, ο τεχνολογικός γίγαντας βρίσκεται στο δρόμο της διόρθωσης. Κάλλιο αργά παρά ποτέ!

Ρυθμίστε και χρησιμοποιήστε τη φωνή Siri με ουδέτερο φύλο σε iOS και iPadOS

Είτε θέλετε η Siri να χρησιμοποιεί μια φωνή που δεν είναι ούτε γυναικεία ούτε ανδρική είτε απλώς θέλετε να κάνετε τον εικονικό ήχο ουδέτερο, αυτή η ολοκαίνουργια φωνή Siri είναι για εσάς.

1. Για να ξεκινήσετε, ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στο iPhone ή το iPad σας με iOS 15.4/iPadOS 15.4 ή νεότερη έκδοση. Μετά από αυτό, κάντε κύλιση προς τα κάτω και επιλέξτε Siri & Search.

  Πώς να φορτώσετε εφαρμογές και παιχνίδια στο Oculus Quest σας

2. Τώρα, πατήστε Siri Voice και, στη συνέχεια, βεβαιωθείτε ότι έχει επιλεγεί το American ως η ποικιλία φωνής.

4. Τέλος, επιλέξτε Voice 5.

Λάβετε υπόψη ότι ενδέχεται να χρειαστούν μερικά λεπτά για τη λήψη των δειγμάτων ήχου υψηλής ποιότητας από τη συσκευή σας.

Σημείωση:

  • Εάν αυτήν τη στιγμή χρησιμοποιείτε δεδομένα κινητής τηλεφωνίας στη συσκευή σας, ενδέχεται να εμφανιστεί ένα αναδυόμενο παράθυρο που λέει κάτι σαν, “Χρήση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας; Αυτή η φωνή απαιτεί λήψη 50 MB. Συνιστάται να συνδεθείτε σε Wi-Fi.”
  • Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας σας για λήψη της νέας φωνής Siri, πατήστε Χρήση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας στο αναδυόμενο παράθυρο.

Ρυθμίστε και χρησιμοποιήστε τη φωνή Siri με ουδέτερο φύλο στο macOS Monterey

Για να αποκτήσετε τη νέα φωνή Siri, βεβαιωθείτε ότι το Mac σας εκτελεί macOS 12.3 ή νεότερη έκδοση.

1. Εκκινήστε την εφαρμογή System Preferences στο Mac σας.

2. Τώρα, επιλέξτε «Siri».

3. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού δίπλα στο Voice Variety και επιλέξτε American. Μετά από αυτό, επιλέξτε Voice 5 και είστε έτοιμοι!

Χρησιμοποιήστε το Siri Voice με ουδέτερο φύλο σε iOS, iPadOS και macOS

Έτσι, μπορείτε να αποκτήσετε τη νέα φωνή Siri στο iDevice σας. Ενώ το Siri μπορεί να μην είναι ακόμα τόσο έξυπνο και αποτελεσματικό όσο το Google Assistant, ο εικονικός βοηθός της Apple δεν είναι πλέον άχρηστος. Ο εικονικός βοηθός έχει ανανεωμένο σχεδιασμό, πιο φυσικό ήχο και λειτουργεί επίσης με πολλές εφαρμογές τρίτων όπως το Spotify. Λοιπόν, ποια φωνή Siri προτιμάτε να χρησιμοποιείτε και γιατί; Ενημερώστε μας στα σχόλια.