Πώς να εγκαταστήσετε την εφαρμογή Nokia Camera σε οποιοδήποτε τηλέφωνο Android

Η Nokia ήταν κάποτε ο πιο δημοφιλής κατασκευαστής τηλεφώνων στον κόσμο. Είχε μερικά από τα καλύτερα υλικά, σχετικά καλή σχεδίαση και ένα αρκετά έξυπνο λειτουργικό σύστημα που λειτουργούσε στα στιβαρά τηλέφωνά του. Αυτή ήταν φυσικά η εποχή των χαρακτηριστικών τηλεφώνων και η Nokia δεν τα κατάφερε πραγματικά όταν τα έξυπνα τηλέφωνα έγιναν δημοφιλή. Τούτου λεχθέντος, όντως προσπάθησε να ανταγωνιστεί και ενώ βρισκόταν ακόμα στον αγώνα, κυκλοφόρησε μια σειρά τηλεφώνων που ονομαζόταν Lumia που διέθετε εξαιρετική κάμερα και μια ολοένα καλύτερη εφαρμογή κάμερας. Με την πρόσφατη ανάκαμψή της στην αγορά των έξυπνων τηλεφώνων με νέες συσκευές με Android, η εφαρμογή Nokia Camera επανήλθε. Η εφαρμογή προορίζεται επίσημα μόνο για τα τηλέφωνα της Nokia, αλλά μπορείτε να εγκαταστήσετε την εφαρμογή Nokia Camera σε οποιοδήποτε τηλέφωνο Android μέσω της μεταφερμένης έκδοσης.

  Πώς να απενεργοποιήσετε το Smart Lock από την οθόνη κλειδώματος στο Android

Απαιτήσεις

Χρειάζεστε ένα τηλέφωνο Android. Δεν απαιτείται Root και δεν υπάρχει περιορισμός ως προς την έκδοση του Android που πρέπει να εκτελείτε.
Η κάμερα του τηλεφώνου σας πρέπει να υποστηρίζει το Camera2 API επιπέδου 3.

Εφαρμογή κάμερας Nokia

Κατεβάστε την εφαρμογή Nokia Camera από Φόρουμ XDA. Μεταφορτώστε την εφαρμογή στη συσκευή σας αντιγράφοντας το αρχείο APK στον εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο αποθήκευσης της συσκευής σας. Χρησιμοποιήστε μια εφαρμογή διαχείρισης αρχείων ή το πρόγραμμα προβολής αποθήκευσης στην εφαρμογή Ρυθμίσεις για να ανοίξετε και να εγκαταστήσετε την εφαρμογή. Μόλις εγκατασταθεί, ανοίξτε το συρτάρι της εφαρμογής σας και εκτελέστε την εφαρμογή.

  Πώς να ρυθμίσετε συνδέσμους εφαρμογών στο Android 6.0

Θα σας δοθεί ένα σύντομο σεμινάριο. Το κύριο χαρακτηριστικό της εφαρμογής Nokia Camera είναι η λειτουργία Pro. Αυτή η λειτουργία Pro επιτρέπει στους χρήστες να προσαρμόζουν χειροκίνητα την ισορροπία λευκού, την ταχύτητα κλείστρου, την έκθεση κ.λπ. Πατήστε, κρατήστε πατημένο και σύρετε προς τα επάνω στο κουμπί κλείστρου για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία Pro. Σύρετε προς τα κάτω το κλείστρο για να το απενεργοποιήσετε. Η λειτουργία Pro λειτουργεί τόσο με την πίσω όσο και με την μπροστινή κάμερα.

Η εφαρμογή δεν διαθέτει λειτουργίες που δεν θα βρείτε σε άλλες εφαρμογές κάμερας με πολλές δυνατότητες, ωστόσο, η εφαρμογή Nokia Camera ήταν δημοφιλής επειδή λειτουργούσε καλά και τα αποτελέσματα ήταν εξαιρετικά. Οι φωτογραφίες είναι η αληθινή δοκιμή αυτής της εφαρμογής. Μπορεί να έχετε διαθέσιμη μια εφαρμογή με παρόμοιες ρυθμίσεις και με αυτό θέλετε να συγκρίνετε τα αποτελέσματα.

  Πώς να δείτε τα επίπεδα μπαταρίας για συσκευές Bluetooth που είναι συνδεδεμένες στο τηλέφωνό σας Android

Από τη σύντομη δοκιμή μας, η εφαρμογή τραβάει αρκετά καλές φωτογραφίες, αλλά είχαμε μια πολύ ικανή συσκευή, π.χ. το Nexus 6P που έχει εξαιρετική κάμερα. Η εφαρμογή Nokia Camera μπορεί να λειτουργεί καλά ως επί το πλείστον, αλλά ενδέχεται να εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε σφάλματα.

Για παράδειγμα, δεν μπορούσαμε να αποκτήσουμε πρόσβαση στις ρυθμίσεις της εφαρμογής, επειδή κάθε φορά που προσπαθούσαμε, η εφαρμογή κολλούσε. Ενδέχεται να αντιμετωπίσετε άλλα σφάλματα και αυτό είναι αναμενόμενο, καθώς πρόκειται για μια εφαρμογή μεταφοράς στα αρχικά στάδια ανάπτυξής της. Θα πρέπει να διορθωθεί σύντομα.