Πώς να απενεργοποιήσετε το Smart Lock από την οθόνη κλειδώματος στο Android

Έχουμε μιλήσει αρκετά για το έξυπνο κλείδωμα στο Android. Είναι ένας μηχανισμός ξεκλειδώματος στο Android που θα κρατήσει τη συσκευή σας ξεκλείδωτη εάν βρίσκεται στην τσέπη σας, εάν βρίσκεστε σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία ή εάν μια αξιόπιστη συζευγμένη συσκευή είναι συνδεδεμένη στο τηλέφωνό σας. Το έξυπνο κλείδωμα στο Android έχει πολλές επιλογές και αφήνει το iOS με την υποστήριξή του μόνο για το Apple Watch ως αξιόπιστη συσκευή πολύ πίσω. Φυσικά, υπάρχουν επίσης κίνδυνοι με τη χρήση του έξυπνου κλειδώματος, π.χ., εάν χάσετε τη συσκευή σας, μπορείτε να απενεργοποιήσετε εξ αποστάσεως το Smart lock. Εάν έχετε τη συσκευή σας σε ετοιμότητα, αλλά εξακολουθείτε να χρειάζεται να απενεργοποιήσετε γρήγορα το έξυπνο κλείδωμα, μπορείτε να την απενεργοποιήσετε από την οθόνη κλειδώματος.

  Πώς να ενεργοποιήσετε και να ρυθμίσετε τα επίπεδα ελέγχου ειδοποίησης ενέργειας για εφαρμογές στο Android 7.0

Το Android υποστηρίζει πολλές επιλογές στο έξυπνο κλείδωμα και οποιαδήποτε από αυτές μπορεί να αποδειχθεί πρόβλημα ακόμα κι αν έχετε τη συσκευή σας στα χέρια σας. Ευτυχώς, υπάρχει ένας γρήγορος τρόπος για να απενεργοποιήσετε το έξυπνο κλείδωμα από την οθόνη κλειδώματος.

Απενεργοποιήστε το Smart Lock

Όταν έχετε ρυθμίσει το έξυπνο κλείδωμα ή ακόμα και απλώς ένα PIN στη συσκευή σας, ένα εικονίδιο κλειδώματος πληκτρολογίου εμφανίζεται στο κάτω μέρος της οθόνης κλειδώματος. Υποδεικνύει την κατάσταση κλειδώματος της συσκευής σας. Εάν το εικονίδιο κλειδώματος πληκτρολογίου είναι ανοιχτό, σημαίνει ότι η συσκευή είναι ξεκλείδωτη. Αυτή η κλειδαριά μαξιλαριού λειτουργεί επίσης ως διακόπτης για την απενεργοποίηση του Smart lock. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να το πατήσετε παρατεταμένα.

  Πώς να προσθέσετε έναν διακόπτη Μην ενοχλείτε στα στοιχεία ελέγχου έντασης στο Android 7

Αυτό θα απενεργοποιήσει το έξυπνο κλείδωμα και ο μόνος τρόπος για να το ενεργοποιήσετε είναι να ξεκλειδώσετε τη συσκευή σας με μη αυτόματο τρόπο, π.χ. εισάγοντας το PIN ή τον κωδικό πρόσβασης για τη συσκευή σας ή χρησιμοποιώντας το ξεκλείδωμα με δακτυλικό αποτύπωμα, εάν υποστηρίζεται και έχει διαμορφωθεί στη συσκευή σας.

Αυτό είναι βασικά όπου αυτό το χαρακτηριστικό υπολείπεται. το ξεκλείδωμα δακτυλικού αποτυπώματος δεν είναι απενεργοποιημένο. Στο iOS, μπορείτε να απενεργοποιήσετε γρήγορα το Touch ID και το Face ID πατώντας το κουμπί λειτουργίας/πλευρικό κουμπί πέντε φορές διαδοχικά.

Αυτή η δυνατότητα απενεργοποίησης του έξυπνου κλειδώματος φαίνεται να κρατά τη συσκευή σας μακριά από τα χέρια αδιάκριτων ανθρώπων, αλλά η απενεργοποίηση του ξεκλειδώματος με δακτυλικό αποτύπωμα εμποδίζει την επιβολή του νόμου να σας αναγκάσει να ξεκλειδώσετε τη συσκευή σας με αυτόν τον τρόπο. Υπάρχουν τρόποι για να αποκτήσετε κάτι παρόμοιο στο Android, αλλά περιλαμβάνει τη χρήση εφαρμογών τρίτων ή τη χρήση του Tasker.

  Ελευθερώστε χώρο στο Android καταργώντας ανεπιθύμητες εφαρμογές και διπλότυπες φωτογραφίες

Υπάρχουν φήμες ότι ένας γρήγορος τρόπος απενεργοποίησης του ξεκλειδώματος με δακτυλικά αποτυπώματα μπορεί να προστεθεί στο Android P, αλλά αυτά είναι απλώς φήμες. Αυτή η δυνατότητα είναι διαθέσιμη στο Android Marshmallow και σε νεότερες εκδόσεις, ωστόσο, σε ορισμένες συσκευές, ενδέχεται να έχει καταργηθεί από τον κατασκευαστή της συσκευής σας.