Πώς να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τη νέα σχεδίαση του Chrome

Το Chrome σιγά σιγά κινείται όλο και περισσότερο προς το Material Design. Ο σχεδιασμός υλικού προοριζόταν αρχικά για εφαρμογές Android και ήταν μια προσπάθεια ενοποίησης της εμφάνισης των εφαρμογών που αναπτύχθηκαν για την πλατφόρμα για κινητά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ορισμένες ελκυστικές αισθητικά εφαρμογές να αναπτύσσονται για Android. Η σχεδίαση γίνεται πλέον υπογραφή όλων των υπηρεσιών και εφαρμογών της Google. Το Chrome δεν είναι διαφορετικό. Έχει γίνει μια αργή αλλά σταθερή κίνηση προς το Material Design και με το Chrome 67, η κυκλοφορία του Material Design είναι ακόμα σε εξέλιξη. Το μεγαλύτερο μέρος του είναι ακόμα σε beta, ωστόσο, για να έχετε την πλήρη εμπειρία, πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια έκδοση Chrome Canary. Τούτου λεχθέντος, αν περιμένετε μερικούς κύκλους κυκλοφορίας, η σταθερή έκδοση του Chrome θα προσθέσει τελικά την πλήρη εμφάνιση υλικού. Εάν χρησιμοποιείτε το Canary τώρα, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη νέα σχεδίαση του Chrome σε αυτό.

  Τι είναι το "Μικτό περιεχόμενο" και γιατί το αποκλείει το Chrome;

Νέο σχέδιο Chrome

Η νέα σχεδίαση του Chrome ενεργοποιείται και απενεργοποιείται μέσω σημαίας Chrome. Ανοίξτε το Chrome και πληκτρολογήστε τα παρακάτω στη γραμμή διευθύνσεων και ενεργοποιήστε το. Αυτή η σημαία είναι διαθέσιμη στην τρέχουσα σταθερή έκδοση του Chrome και μπορείτε να την ενεργοποιήσετε τώρα, αν και δεν φέρνει πολλά από την άποψη των αλλαγών στη διεπαφή χρήστη. Προειδοποιήστε ότι για τους χρήστες των Windows 10, αυτή η σημαία μπορεί να κάνει τις γραμμές τίτλου να γίνουν γκρι.

chrome://flags#top-chrome-md

Στη συνέχεια, αναζητήστε την παρακάτω σημαία και ενεργοποιήστε την επίσης. Αυτή η σημαία υπάρχει μόνο στο Chrome Canary.

chrome://flags#uifood

Ενεργοποιήστε αυτές τις σημαίες και επανεκκινήστε το Canary για να εφαρμόσετε τις αλλαγές. Εάν δεν έχετε δώσει ποτέ μεγάλη προσοχή στη διεπαφή χρήστη, μπορεί να μην παρατηρήσετε μεγάλη διαφορά, ωστόσο η Google θα συνεχίσει να μεταφέρει το Chrome προς το υλικό σχεδιασμού και η ενεργοποίηση αυτών των δύο σημαιών θα σας βοηθήσει να παρακολουθείτε τις αλλαγές και να το δεύτερο που θα προστεθούν.

  Πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη γραμμή σελιδοδεικτών του Chrome

Θα πρέπει να σας προειδοποιήσουμε ότι, εκτός εάν έχετε την υπομονή για εφαρμογές beta, μπορεί να μην θέλετε να χρησιμοποιήσετε το Canary. Οι εκδόσεις beta του Chrome δεν είναι πολύ ασταθείς, αλλά μπορεί να μην παίζουν καλά με την επιφάνεια εργασίας σας. Η τρέχουσα σταθερή έκδοση του Chrome φαίνεται ήδη να έχει ένα μικρό, εύκολα διορθώσιμο σφάλμα διεπαφής χρήστη στα Windows 10, επομένως η επιβολή της σχεδίασης υλικού στο Canary μπορεί να έχει αντίκτυπο στο πόσο καλά λειτουργεί το πρόγραμμα περιήγησης.

Δεν υπάρχει ETA για το πότε ο νέος σχεδιασμός θα μεταβεί πλήρως στη σταθερή έκδοση του προγράμματος περιήγησης, αλλά η Google έχει σιγά-σιγά ενεργοποιήσει τις μικρές πτυχές του εδώ και σχεδόν ένα χρόνο. Αν θυμάστε, η σελίδα Λήψεις και Ρυθμίσεις φαινόταν αρκετά διαφορετική πριν από λίγο καιρό.

  Πώς να ζητήσετε τον ιστότοπο για κινητά στο Chrome Mobile