Πώς να εγκαταστήσετε ένα κουδούνι βίντεο

Ένα βιντεοκουδούνι είναι τα καλύτερα gadgets για smarthome που μπορείτε να έχετε. Αλλά, εάν δεν έχετε εγκαταστήσει ποτέ ξανά κανένα κουδούνι, η πραγματική εγκατάσταση μπορεί να είναι λίγο τρομακτική. Είναι μια αρκετά εύκολη διαδικασία εγκατάστασης—θα σας καθοδηγήσουμε.

Τα βασικά

Για αυτόν τον οδηγό, θα εγκαταστήσουμε ένα Nest Hello. Κάθε κουδούνι βίντεο είναι διαφορετικό, αλλά μοιράζονται τις περισσότερες από τις ίδιες βασικές ομοιότητες. Θα χρειαστείτε ένα κατσαβίδι, ένα τρυπάνι, πένσες και για να σβήσετε την παροχή ρεύματος εάν τοποθετείτε ένα ενσύρματο κουδούνι. Κάποια βιντεοκουδούνια μπορούν να χτυπήσουν το κουδούνι του σπιτιού σας, επομένως ίσως χρειαστεί να βρείτε και το κιβώτιο των ηχητικών σας.

Μπορείτε φυσικά να πληρώσετε έναν επαγγελματία για να σας εγκαταστήσει το κουδούνι της πόρτας—αλλά θα σας δείξουμε πώς να το κάνετε μόνοι σας.

Απενεργοποιήστε το Power

Εάν το κουδούνι της θυροτηλεόρασής σας λειτουργεί με την καλωδίωση του σπιτιού σας, το απόλυτο πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να απενεργοποιήσετε την τροφοδοσία στο κουτί του διακόπτη κυκλώματος. Εάν δεν είστε βέβαιοι ποιος διακόπτης διακόπτη ελέγχει το κουδούνι της πόρτας σας, μπορείτε να δοκιμάσετε διακόπτες που βρίσκονται κοντά στο κουδούνι της πόρτας σας και κοντά στο κιβώτιο ηχητικής κλήσης. Αφού γυρίσετε ένα διακόπτη, προσπαθήστε να χτυπήσετε το κουδούνι της πόρτας σας. Όταν δεν λειτουργεί, πηγαίνετε στο σωστό.

Βρείτε το Chimebox

Εάν το κουδούνι της πόρτας σας μπορεί να χτυπήσει το ηχητικό κουτί του σπιτιού σας, συνήθως συνοδεύεται από ένα κουτί που συνδέεται με την κουδούνι σας για να το πετύχετε. Πρώτα, βρείτε το κιβώτιο κουδουνίσματος και αφαιρέστε το. Στη συνέχεια, αναζητήστε δύο καλώδια που οδηγούν σε βίδες με την ένδειξη «trans» (για μετασχηματιστή) και «εμπρός» (ή «πίσω» εάν αυτό είναι ένα δεύτερο κουδούνι πόρτας).

  Πώς να διορθώσετε έναν παγωμένο υπολογιστή με Windows

Ανάλογα με το υλικό σας, θα κάνετε ένα από δύο πράγματα. Με το Nest Hello, θα πρέπει να αφαιρέσετε τα υπάρχοντα καλώδια, να τα συνδέσετε στις υποδοχές καλωδίων των αξεσουάρ κουδουνίσματος και, στη συνέχεια, να συνδέσετε τα δύο γυμνά καλώδια στις βίδες.

Με άλλο υλικό ηχητικής κλήσης, θα αφαιρέσετε τα δύο καλώδια από τους ακροδέκτες τους και θα τα στρίψετε μαζί με τα καλώδια του υλικού του κουδουνιού βίντεο και, στη συνέχεια, θα τα συνδέσετε ξανά στους ακροδέκτες.

Αφού συνδέσετε τα καλώδια, τοποθετήστε το υλικό σε οποιοδήποτε κενό χώρο κοιλότητας μπορείτε να βρείτε. Αλλά βεβαιωθείτε ότι δεν παρεμβαίνετε στα χτυπήματα που χτυπούν τις μεταλλικές ράβδους για να χτυπήσουν.

Αντικαταστήστε το κάλυμμα του ηχητικών κιβωτίων και μετακινηθείτε στο κουδούνι της πόρτας σας.

Εγκατάσταση του κουδουνιού της πόρτας

Για να εγκαταστήσετε το νέο σας κουδούνι βίντεο, θα πρέπει πρώτα να αφαιρέσετε το υπάρχον κουμπί του κουδουνιού. Συνήθως, δύο βίδες συγκρατούν ένα τυπικό κουδούνι πόρτας στη θέση του. Αφαιρέστε τα, τραβήξτε το κουμπί από τον τοίχο απαλά και μετά αποσυνδέστε την καλωδίωση του σπιτιού σας από το κουδούνι της πόρτας.

Τραβήξτε απαλά την καλωδίωση. Εάν μπορείτε να νιώσετε ότι είναι δυνατό να τραβήξετε λίγο επιπλέον σύρμα έξω από τον τοίχο, κάντε το προσεκτικά. Η επιπλέον χαλαρότητα μπορεί να είναι χρήσιμη στα επόμενα βήματα.

Το επόμενο βήμα είναι να συνδέσετε ένα στήριγμα στήριξης στο σπίτι σας πάνω από την καλωδίωση του κουδουνιού της πόρτας. Εάν η καλωδίωση είναι γωνιακή, το κουδούνι της πόρτας σας μπορεί να έχει γωνιακό βραχίονα για να το εξηγήσει αυτό. Συνδέστε το στο στήριγμα στερέωσης.

  Πώς να διορθώσετε την κόκκινη οθόνη του θανάτου στα Windows

Στη συνέχεια, το στήριγμα στερέωσης στον τοίχο με τα εκτεθειμένα καλώδια του κουδουνιού της πόρτας να περνούν μέσα από αυτό. Βρείτε τις τρύπες για τις βίδες στο στήριγμα στερέωσης και σημειώστε τις με ένα μολύβι. Αφαιρέστε το στήριγμα και ανοίξτε τρύπες πιλότου στα σημεία που σημειώσατε. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το στήριγμα στερέωσης και βιδώστε το στον τοίχο σας. Εάν το κουδούνι της πόρτας σας τροφοδοτείται με μπαταρία και δεν χρησιμοποιεί την καλωδίωση, αλλά η καλωδίωση υπάρχει, θα πρέπει να τα κολλήσετε και να τα κλείσετε με καπάκι για να τα προστατεύσετε από τα στοιχεία. Στη συνέχεια, βάλτε τα στον τοίχο όσο πιο σφιχτά μπορείτε.

Τώρα που το στήριγμά σας είναι στη θέση του, θα πρέπει να συνδέσετε την καλωδίωση του σπιτιού σας στο κουδούνι βίντεο. Κάθε κατασκευαστής το προσεγγίζει διαφορετικά, αλλά συνήθως περιλαμβάνει κάποιο είδος καλωδίωσης γέφυρας που περνά ανάμεσα στα καλώδια του σπιτιού σας και το κουδούνι της πόρτας. Στην περίπτωση του Nest Hello, πρόκειται για σφιγκτήρες παρόμοιους με το πλαίσιο Chime. Αυτά γλιστρούν στα καλώδια του σπιτιού μέχρι να νιώσετε ένα κλικ. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το επιπλέον καλώδιο στο χώρο πίσω από το στήριγμα στήριξης. Εάν δεν ταιριάζουν, μπορεί να χρειαστεί να αφαιρέσετε το στήριγμα στερέωσης και να χρησιμοποιήσετε ένα τρυπάνι για να δημιουργήσετε επιπλέον χώρο.

Στη συνέχεια, συνδέστε την καλωδίωση της γέφυρας στο κουδούνι βίντεο. Για τα περισσότερα κουδούνια πόρτας, αυτό είναι δύο ακροδέκτες στο πίσω μέρος. Μπορεί να χρειαστεί να βάλετε την καλωδίωση γύρω τους ή, όπως συμβαίνει με το Nest Hello, μπορεί να είναι σφιγκτήρες που σύρετε κάτω από τις βίδες.

  Πώς να μετονομάσετε τα καρφιτσωμένα στοιχεία της γραμμής εργασιών στα Windows 10

Αφού συνδέσετε τα πάντα, ήρθε η ώρα να τοποθετήσετε το κουδούνι της πόρτας στο στήριγμα στήριξης. Με το Nest Hello, θα σύρετε πρώτα το επάνω μέρος στη θέση του και μετά θα σπρώξετε το κάτω μέρος μέχρι να το ακούσετε να κουμπώνει στη θέση του. Άλλα κουδούνια πόρτας μπορεί να απαιτούν βίδες για τη σύνδεσή τους στο στήριγμα. Αυτό συνήθως απαιτεί μια βίδα ασφαλείας και το κουδούνι της πόρτας σας πιθανότατα συνοδεύεται από την απαραίτητη βίδα.

Τώρα ενεργοποιήστε ξανά το ρεύμα και ελέγξτε το κουδούνι της πόρτας. Συνήθως θα πρέπει να ανάβει αμέσως για να υποδηλώσει ότι είναι έτοιμο για σύζευξη με τη σχετική εφαρμογή. Μπορεί επίσης να θέλετε να δοκιμάσετε το κουμπί για να δείτε εάν χτυπά σωστά το κουδούνισμα του σπιτιού σας (αν μπορεί).

Το μόνο που μένει να κάνετε είναι να κατεβάσετε την εφαρμογή, όπως το Nest for Android ή iOSκαι ακολουθήστε τη διαδικασία εγκατάστασης.

Εάν το κουδούνι της πόρτας δεν λειτουργεί, τότε θα πρέπει να απενεργοποιήσετε ξανά την παροχή ρεύματος και να ελέγξετε τα καλώδιά σας τόσο στο πίσω κουδούνι της πόρτας όσο και στο κιβώτιο ηχητικής κλήσης για καλή σύνδεση. Εάν αυτό δεν σας βοηθήσει, επικοινωνήστε με τον κατασκευαστή του κουδουνιού σας για πρόσθετα βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων.

Μόλις όλα λειτουργήσουν, ίσως θελήσετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να ρυθμίσετε ζώνες δραστηριότητας, ώστε να μην κατακλύζεστε με ειδοποιήσεις όταν περνάει ένα αυτοκίνητο. Εάν έχετε μια έξυπνη οθόνη όπως η Nest Hub ή Echo Show, ίσως θελήσετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να ενεργοποιήσετε τυχόν δεξιότητες που τους επιτρέπουν να λειτουργούν με το κουδούνι της πόρτας σας.