Το WakeUp ενεργοποιεί αυτόματα την οθόνη όταν σηκώνετε τη συσκευή σας

Το smartphone σας ακουμπάει στο γραφείο σας, το σηκώνετε και η οθόνη του ξυπνά αυτόματα. Δεν πάτησες τίποτα — απλώς ξέρει. Μαγεία? Ή ίσως μια εξωγήινη φυλή άλλαξε το τηλέφωνό σας με κάποιο διαστρικό gadget. Ποιός ξέρει. Ωστόσο, εκτός από όλα αυτά τα λάθη, η δωρεάν μικρή εφαρμογή που ονομάζεται WakeUp θα επιτρέψει τώρα στη συσκευή σας Android να ενεργοποιείται μόνη της χωρίς να πατήσετε κανένα κουμπί λειτουργίας ή αρχικής οθόνης. Η εφαρμογή χρησιμοποιεί τον ενσωματωμένο αισθητήρα κλίσης του Android σας για να το αφυπνίζει αυτόματα όταν το επιλέγετε και το γέρνετε προς το πρόσωπό σας.

Το WakeUp αναπτύχθηκε από το μέλος του XDA-Developers cb56 και μπορεί να ληφθεί δωρεάν στο Google Play (διατίθεται επίσης μια έκδοση Premium που φέρεται να προσφέρει πρόσθετες λειτουργίες). Αλλά ακόμη και η δωρεάν παραλλαγή έχει μεγάλη προσαρμογή. Όταν εκκινηθεί για πρώτη φορά, πρέπει πρώτα να το ενεργοποιήσετε από την οθόνη Διαχειριστή συσκευής. Για να το κάνετε αυτό, απλώς πατήστε «Ενεργοποίηση διαχειριστή συσκευής» ακολουθούμενο από το κουμπί ενεργοποίησης στην επόμενη οθόνη και θα είστε έτοιμοι.

  Πώς να ενεργοποιήσετε την Cortana (Windows 10) όταν λείπει

Επιστρέφοντας στον τρόπο λειτουργίας της εφαρμογής, το επιτυγχάνει παρακολουθώντας τον αισθητήρα κλίσης του τηλεφώνου σας και ενεργοποιεί μια εντολή αφύπνισης αφού ανιχνεύσει αλλαγές μεταξύ της οριζόντιας και της κάθετης θέσης. Αυτό με τη σειρά του ενεργοποιεί αυτόματα την οθόνη, επιτρέποντάς σας να βλέπετε άμεσα σημαντικές ειδοποιήσεις.

Αφού ενεργοποιηθεί, υπάρχουν δύο μέθοδοι για να χρησιμοποιήσετε το WakeUp στη συσκευή σας. Η πρώτη είναι η μη αυτόματη ενεργοποίηση της παρακολούθησης τοποθετώντας απλώς το γραφικό στοιχείο της στην αρχική οθόνη. Στη συνέχεια, μπορείτε να πατήσετε σε αυτό το εικονίδιο για να απενεργοποιήσετε τη συσκευή σας. Την επόμενη φορά που θα το σηκώσετε, η εφαρμογή θα ενεργοποιήσει αυτόματα την οθόνη για εσάς.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε τις διατάξεις Snap στα Windows 11

Αλλά όσοι τους αρέσουν τα πράγματά τους λίγο αυτοματοποιημένα, μπορείτε να ενεργοποιήσετε την αυτόματη παρακολούθηση που διατηρεί την εφαρμογή σε κατάσταση παρακολούθησης πάντα ενεργή. Προσοχή όμως, καθώς μπορεί να είναι πιο επιβαρυντικό για τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του τηλεφώνου σας.

Ευτυχώς, το WakeUp σάς δίνει τη δυνατότητα να διαμορφώσετε τις πολλές διαφορετικές ρυθμίσεις του. Για παράδειγμα, μπορείτε να καθορίσετε την ευαισθησία κλίσης ή/και την περίοδο λήξης όπως κρίνετε κατάλληλο, μετά την οποία η εφαρμογή θα σταματήσει να παρακολουθεί την κίνηση της συσκευής. Επιπλέον, η εφαρμογή σάς επιτρέπει να αλλάζετε απτική ανάδραση όταν ξυπνάτε το τηλέφωνό σας. Αυτή η λειτουργία μπορεί επίσης να ενεργοποιηθεί και να απενεργοποιηθεί από τις Ρυθμίσεις.

  Πώς να προσθέσετε ένα πρόγραμμα προβολής Emoji στη γραμμή μενού του Mac σας

Το σημαντικό μειονέκτημα του WakeUp είναι ότι εξαντλεί πιο γρήγορα την μπαταρία του τηλεφώνου σας επειδή λειτουργεί συνεχώς στο παρασκήνιο. Αλλά αν μπορείτε να ζήσετε με αυτό, η εφαρμογή αξίζει να τη δοκιμάσετε.

Εγκαταστήστε το WakeUp από το Play Store