Πώς να δοκιμάσετε την ταχύτητα του Διαδικτύου σας

Οι ευρυζωνικές συνδέσεις τείνουν να υπολειτουργούν από καιρό σε καιρό. Μπορεί να οφείλεται σε προσωρινή περίοδο συντήρησης ή ο πάροχος υπηρεσιών σας μπορεί να αντιμετωπίζει προβλήματα υποδομής. Τα πιο προφανή σημάδια οποιουδήποτε ζητήματος είναι οι αργές ταχύτητες λήψης. Αυτά τα προβλήματα θα επηρεάσουν ακόμη και τη βασική περιήγηση στο Διαδίκτυο και ένας απλός ιστότοπος με μεγάλο κείμενο όπως η Wikipedia μπορεί να χρειαστεί πολύ χρόνο για να φορτώσει. Αυτά είναι φυσικά σπάνια περιστατικά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχετε πάντα την ταχύτητα Διαδικτύου που σας έχει υποσχεθεί ο ISP σας. Για όλα όσα γνωρίζετε, μπορεί να έχετε υποβαθμιστεί σε χαμηλότερη ταχύτητα επειδή ο ISP σας άλλαξε το πρόγραμμα δεδομένων σας.

Σε άλλες περιπτώσεις, ο ISP σας μπορεί απλώς να περιορίζει τη σύνδεσή σας ή να βάζει όρια στην ταχύτητά σας σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας. Για να καταλάβετε τι συμβαίνει με την ταχύτητα του διαδικτύου σας, πρέπει να το ελέγξετε. Ο έλεγχος της ταχύτητας του διαδικτύου σας είναι μια αρκετά απλή διαδικασία, αλλά αν το κάνετε για να καταλάβετε αν σας κλείνουν, αυτό που ουσιαστικά προσπαθείτε να κάνετε είναι να πιάσετε τον ISP σας στο ψέμα.

Δοκιμάστε την ταχύτητα του Διαδικτύου

Υπάρχουν αμέτρητες εφαρμογές εκεί έξω που μπορούν να ελέγξουν την ταχύτητα του διαδικτύου σας. Η Google διαθέτει μια δυνατότητα δοκιμής ταχύτητας ενσωματωμένη στην αναζήτηση και το SpeedTest είναι ένα άλλο δημοφιλές εργαλείο για τον έλεγχο της ταχύτητας του διαδικτύου σας. Οι περισσότεροι πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου θα έχουν επίσης το δικό τους εργαλείο για τον έλεγχο της ταχύτητάς σας στο Διαδίκτυο. Θέλετε να χρησιμοποιήσετε πρώτα το συγκεκριμένο εργαλείο για να δοκιμάσετε τη σύνδεσή σας. Καλό είναι να το δοκιμάζετε σε διαφορετικές ώρες της ημέρας. Για μεγαλύτερη ακρίβεια, ελέγξτε την ταχύτητά σας Παρασκευή ή Σάββατο βράδυ. Αυτές είναι στιγμές που ο ISP σας θα έχει πιθανότατα μεγάλη κίνηση από τους περισσότερους πελάτες και τότε είναι πολύ πιθανό να υποφέρει η ταχύτητά σας.

  Τα 8 καλύτερα θέματα κελύφους Gnome

Το Εργαλείο δοκιμής ταχύτητας του ISP σας

Ίσως χρειαστεί να περιηγηθείτε στον επίσημο ιστότοπο του ISP σας ή σε οποιονδήποτε χρήστη ή πίνακα διαχειριστή παρέχουν στους πελάτες στον ιστότοπό τους για να εντοπίσουν το εργαλείο ελέγχου ταχύτητας. Εάν δεν μπορείτε να το βρείτε, ρωτήστε έναν εκπρόσωπο εξυπηρέτησης πελατών. Χρησιμοποιήστε αυτό το εργαλείο και καταγράψτε την ταχύτητα Διαδικτύου που μετρά κατά τις ώρες αιχμής και τις κανονικές ώρες. Εάν το πρόγραμμα δεδομένων σας παρέχει διαφορετικές ταχύτητες λήψης ανάλογα με την ώρα της ημέρας, βεβαιωθείτε ότι δοκιμάζετε κάθε χρονοθυρίδα. Μετρήστε για τουλάχιστον δύο ή τρεις ημέρες.

Ανεξάρτητα εργαλεία δοκιμής ταχύτητας

Αναφέραμε προηγουμένως ότι υπάρχουν πολλά εργαλεία που σας επιτρέπουν να δοκιμάσετε την ταχύτητα του διαδικτύου σας, αλλά αν θέλετε να αποδείξετε στον ISP σας ότι δεν λαμβάνετε την ταχύτητα που πληρώνετε, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο που θα δεχτεί τα αποτελέσματα του. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η χρήση του εργαλείου του ίδιου του ISP είναι σημαντική. Σας επιτρέπει να ελέγχετε για αποκλίσεις και να ελέγχετε εάν το εργαλείο του ISP μετρά εσφαλμένα την ταχύτητα. Εάν το εργαλείο του ίδιου του ISP δείχνει ότι δεν λαμβάνετε τη σωστή ταχύτητα, θα είναι πιο εύκολο να ζητήσετε από τον ISP σας να το επιλύσει.

  Πώς να μεταδώσετε μηνύματα σε ηχεία και οθόνες του Βοηθού Google

SpeedTest.net και η Google είναι δύο εργαλεία δοκιμής ταχύτητας που οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, οι πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου θα αποδεχτούν τα αποτελέσματα. Χρησιμοποιήστε αυτά τα εργαλεία πριν ή αμέσως μετά τη χρήση του εργαλείου δοκιμής ταχύτητας του ISP σας.

Ρύθμιση δοκιμής

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα περισσότερα εργαλεία δοκιμής ταχύτητας είτε σε επιτραπέζιο είτε σε φορητή συσκευή, αλλά η χρήση επιτραπέζιου υπολογιστή είναι καλή ιδέα σε περίπτωση που το τηλέφωνό σας εκτελεί υπηρεσίες στο παρασκήνιο που απαιτούν πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Βεβαιωθείτε ότι τη στιγμή της δοκιμής, έχετε μόνο μία συσκευή που χρησιμοποιεί τη σύνδεση. Βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε λήψεις σε εξέλιξη, δεν κάνετε streaming τίποτα και καμία υπηρεσία λειτουργικού συστήματος δεν χρησιμοποιεί το εύρος ζώνης.

Όταν εκτελείτε τη δοκιμή, αφήστε το εργαλείο να φορτώσει πλήρως πριν ξεκινήσετε τη δοκιμή. Εάν η σελίδα/εργαλείο εξακολουθεί να φορτώνει όταν ξεκινάτε τη δοκιμή, θα επηρεάσει τα αποτελέσματα. Για κάθε περίπτωση που εκτελείτε μια δοκιμή, εκτελέστε τουλάχιστον δύο.

  Πώς να αφαιρέσετε διαφημίσεις και Bloatware από το tablet Amazon Fire 7 [No Root]

Δοκιμή ταχύτητας συγκεκριμένου περιεχομένου

Ορισμένοι πάροχοι υπηρεσιών Internet μειώνουν τις ταχύτητες του Διαδικτύου εάν έχετε πρόσβαση σε συγκεκριμένο περιεχόμενο. Για παράδειγμα, η ροή βίντεο και η ροή μουσικής απαιτούν πολύ μεγαλύτερο εύρος ζώνης και οι ISP περιορίζουν τη σύνδεσή σας όταν έχετε πρόσβαση σε υπηρεσίες όπως το Netflix και το Hulu. Εάν τα αποτελέσματα των δοκιμών ταχύτητας Διαδικτύου είναι καλά, δηλ. λαμβάνετε την ταχύτητά σας που διαφημίζεστε, αλλά το Netflix και το Hulu τραυλίζουν, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο ISP σας να περιορίζει αυτούς τους ιστότοπους.

Για το Netflix, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Το εργαλείο του Netflix που ονομάζεται Fast για να ελέγξετε εάν ο ιστότοπος σβήνει. Ακόμα κι αν δεν χρησιμοποιείτε το Netflix, ένας πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου που περιορίζει το Netflix πιθανότατα θα περιορίσει το Hulu.

Τι να κάνω?

Μπορείτε να καλέσετε τον ISP σας, να ζητήσετε να μιλήσετε με έναν διευθυντή και ίσως να απειλήσετε να ακυρώσετε την υπηρεσία, αλλά έχετε ανάμεικτα αποτελέσματα με αυτήν την προσέγγιση. Επικοινωνήστε μαζί τους και ενημερώστε τους ότι το σέρβις είναι αργό και ρωτήστε τους συγκεκριμένα για τις πρακτικές γκαζιού τους. Εάν έχει υπάρξει μια αλλαγή στη δομή του σχεδίου δεδομένων, δεν μπορείτε να αποδεχθείτε την αναβάθμιση ή να μεταβείτε σε διαφορετικό ISP.

Ο πάροχος υπηρεσιών Διαδικτύου σας μπορεί να εξετάσει το πρόβλημα ή μπορεί να σας κάνει να τρέχετε σε κύκλους και να μην κάνετε ποτέ τίποτα για αυτό. Σε αυτή την περίπτωση, έχετε μία λύση. μεταβείτε σε διαφορετικό πάροχο υπηρεσιών.