Πώς να διορθώσετε το σφάλμα Unable To Install Update στο iOS

Οι ενημερώσεις iOS και οι ενημερώσεις εφαρμογών iOS είναι μερικές από τις πιο ομαλές ενημερώσεις για εγκατάσταση σε οποιαδήποτε συσκευή. Η Apple σάς συμβουλεύει να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας για το iPhone ή το iPad σας προτού το ενημερώσετε και συμφωνούμε ότι πρέπει. Τούτου λεχθέντος, οι πιθανότητες να αντιμετωπίσει πρόβλημα η συσκευή σας κατά την ενημέρωση είναι ελάχιστες. Εάν κάνετε ενημέρωση μέσω της επιφάνειας εργασίας, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε την πιο πρόσφατη έκδοση του iTunes και ένα αυθεντικό καλώδιο δεδομένων για τη συσκευή σας iOS. Οι ενημερώσεις OTA από την άλλη πλευρά απαιτούν μόνο 50% μπαταρία ή πηγή ενέργειας. Υπάρχουν λίγα περιθώρια για σφάλματα, ωστόσο, οι χρήστες μπορούν και αντιμετωπίζουν προβλήματα κατά την εκκίνηση της ενημέρωσης. Εάν προσπαθείτε να ενημερώσετε το iOS και συνεχίζετε να βλέπετε το σφάλμα Δεν είναι δυνατή η εγκατάσταση της ενημέρωσης, τότε ακολουθούν μερικά πράγματα που μπορείτε να δοκιμάσετε.

Σφάλμα επαλήθευσης

Όταν κάνετε λήψη και εγκατάσταση μιας ενημέρωσης iOS, επαληθεύεται πρώτα από τους διακομιστές της Apple. Μια ενημέρωση υπογράφεται από την Apple και εάν η υπογραφή αποτύχει να επαληθευτεί, η επαλήθευση αποτυγχάνει και εμφανίζεται το σφάλμα Δεν είναι δυνατή η εγκατάσταση της ενημέρωσης. Κανονικά αυτό δεν θα έπρεπε να συμβαίνει με μια ενημέρωση OTA. Το μόνο αποδεκτό σενάριο είναι εάν έχετε jailbroken συσκευή, οπότε δεν μπορείτε να ενημερώσετε το OTA.

  Πώς λειτουργεί η σκοτεινή λειτουργία του iOS 13 στο iPhone και το iPad σας

Εάν δεν έχετε jailbroken συσκευή και δεν εγκατασταθεί η ενημέρωση OTA, βεβαιωθείτε ότι δεν είναι το πρόβλημα η σύνδεση στο διαδίκτυο. Δοκιμάστε να συνδεθείτε σε διαφορετικό δίκτυο. Εάν μόλις κυκλοφόρησε μια νέα ενημέρωση και την εγκαθιστάτε αμέσως, το σφάλμα επαλήθευσης μπορεί να οφείλεται στο ότι οι διακομιστές της Apple έχουν κατακλυστεί με τόσα άτομα που ενημερώνονται ταυτόχρονα. Σε αυτήν την περίπτωση, περιμένετε μερικές ώρες και προσπαθήστε ξανά.

Η ενημέρωση λήφθηκε πριν από πολύ καιρό

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η Apple υπογράφει κάθε ενημέρωση. Όταν υπογραφεί και κυκλοφορήσει μια νέα ενημέρωση, η Apple σταματά να υπογράφει την παλιά σε λίγες μέρες ή εβδομάδες. Εάν κατεβάσατε μια ενημέρωση iOS αλλά περιμένατε τόσο πολύ για να την εγκαταστήσετε, ώστε η Apple να μην την υπογράφει πλέον, δεν θα μπορείτε να την εγκαταστήσετε απλώς και μόνο επειδή η επαλήθευση θα αποτύχει. Σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να διαγράψετε την ενημέρωση και να ελέγξετε για νέα.

  Πώς να αποκρύψετε εφαρμογές iMessage που δεν χρησιμοποιείτε στο iOS 11

Διαγραφή και ξανά λήψη της ενημέρωσης

Αν και μπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι για το σφάλμα Δεν είναι δυνατή η εγκατάσταση της ενημέρωσης, ο πιο σίγουρος τρόπος για να το διορθώσετε είναι να διαγράψετε τη λήψη της ενημέρωσης και να την πραγματοποιήσετε ξανά λήψη. Για να διαγράψετε την ενημέρωση που έχετε λάβει, ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και μεταβείτε στο Γενικό> Αποθήκευση iPhone και αναζητήστε ενημέρωση iOS. Πατήστε το και στην επόμενη οθόνη, πατήστε Διαγραφή εφαρμογής.

Στη συνέχεια, μεταβείτε στο Γενικό> Ενημέρωση λογισμικού και αφήστε το iOS να ελέγξει για νέα ενημέρωση. Όταν εντοπιστεί μια νέα ενημέρωση, πατήστε το κουμπί Λήψη και εγκατάσταση. Προσπαθήστε να εγκαταστήσετε την ενημερωμένη έκδοση μόλις γίνει λήψη και αυτή τη φορά θα πάει ομαλά.

  Πώς λειτουργούν τα γραφικά στοιχεία της αρχικής οθόνης του iPhone στο iOS 14