Πώς να εκκαθαρίσετε την προσωρινή μνήμη του προγράμματος περιήγησης της εφαρμογής Facebook

Το Facebook είναι ένα πανταχού παρόν κοινωνικό δίκτυο που σας ακολουθεί όπου κι αν πάτε στο διαδίκτυο. Τα γραφικά στοιχεία κοινής χρήσης του είναι τόσο ουσιαστικό μέρος του Διαδικτύου που είναι δύσκολο να βρεις έναν ιστότοπο που να μην τα διαθέτει. Δεν είναι μόνο οι ιστότοποι που ενσωματώνουν γραφικά στοιχεία του Facebook. Τα smartphone και οι επιτραπέζιοι υπολογιστές σας δεν διαφέρουν με το iOS και το macOS να το υποστηρίζουν εγγενώς. Φυσικά, δεν είναι μόνο το πρόγραμμα περιήγησής σας που σας παρακολουθεί. Η εφαρμογή Facebook έχει το δικό της πρόγραμμα περιήγησης και όπως κάθε πρόγραμμα περιήγησης έχει μια προσωρινή μνήμη. Το Facebook δεν περιορίζει το μέγεθος της προσωρινής μνήμης του προγράμματος περιήγησής του, ώστε να μπορεί να γίνει αρκετά μεγάλη και να κάνει την εφαρμογή να καθυστερήσει. Δείτε πώς μπορείτε να διαγράψετε την προσωρινή μνήμη του προγράμματος περιήγησης της εφαρμογής Facebook.

  Αποκτήστε ένα σκοτεινό θέμα για το Facebook Messenger στο Chrome

Προσωρινή μνήμη προγράμματος περιήγησης εφαρμογών Facebook

Ανοίξτε την εφαρμογή Facebook και πατήστε την καρτέλα Περισσότερα. Είναι αυτό με το εικονίδιο του χάμπουργκερ. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στο κάτω μέρος και πατήστε «Ρυθμίσεις».

Το Facebook έχει πέντε διαφορετικούς τύπους ρυθμίσεων, αλλά για αυτόν τον σκοπό, πατήστε «Ρυθμίσεις λογαριασμού». Στη σελίδα Ρυθμίσεις λογαριασμού, κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε το στοιχείο «Πρόγραμμα περιήγησης». Το στοιχείο του προγράμματος περιήγησης έχει μόνο μία επιλογή. Καθαρισμός δεδομένων. Πατήστε το και τα δεδομένα σας θα διαγραφούν αμέσως.

Η προσωρινή μνήμη του προγράμματος περιήγησης της εφαρμογής Facebook δημιουργείται όταν επισκέπτεστε συνδέσμους μέσα στην εφαρμογή. Για παράδειγμα, εάν δείτε έναν σύνδεσμο προς μια είδηση ​​από τη σελίδα του BBC στο Facebook και την επισκεφτείτε, θα προστεθεί στην κρυφή μνήμη του προγράμματος περιήγησης. Δεν έχει να κάνει με αυτό που σας αρέσει ή σχολιάζετε στο Facebook. Η εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης δεν θα διαγράψει όλα τα αρχεία της δραστηριότητάς σας στο Facebook. Είναι όλα ακόμα εκεί και καλά τεκμηριωμένα.

  Πώς να διορθώσετε ένα σφάλμα προσωρινά μη διαθέσιμου λογαριασμού Facebook

Παρακολούθηση & Απόρρητο

Αυτό λειτουργεί μόνο στην τρέχουσα συσκευή που έχετε. Εάν χρησιμοποιείτε την εφαρμογή Facebook σε δύο ξεχωριστές συσκευές, π.χ. ένα iPhone και ένα iPad, θα πρέπει να διαγράψετε την προσωρινή μνήμη και στις δύο ξεχωριστά. Η εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης στο iPhone σας δεν θα έχει καμία επίδραση στην εφαρμογή Facebook στο iPad σας.

Αυτό δεν πρόκειται να προσθέσει πολλά στο απόρρητό σας. Εάν επισκέπτεστε συνδέσμους στην εφαρμογή Facebook, σας παρακολουθεί ανεξάρτητα από την προσωρινή μνήμη. Η διαγραφή της προσωρινής μνήμης μπορεί να κάνει την εφαρμογή λιγότερο αργή και μπορεί να καταλαμβάνει λίγο λιγότερο χώρο στη συσκευή σας. Εκτός από αυτό, δεν έχει κανένα όφελος. Εάν ανησυχείτε για το απόρρητο, τότε ίσως θελήσετε να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε το Facebook εντελώς. Εάν αυτό δεν είναι μια επιλογή για εσάς, π.χ., πρέπει να το χρησιμοποιήσετε για λόγους που σχετίζονται με την εργασία, σκεφτείτε να συνδεθείτε σε αυτό σε ένα ξεχωριστό προφίλ προγράμματος περιήγησης στην επιφάνεια εργασίας σας για να διατηρήσετε ιδιωτική τη δραστηριότητα περιήγησής σας ρουτίνας.

  Πώς να σταματήσετε το Facebook να σας παρακολουθεί στον Firefox