Πώς να διορθώσετε το σφάλμα σύνδεσης macOS High Sierra Root

Φαίνεται ότι η Apple δεν μπορεί να κάνει διάλειμμα. Το iOS είχε αρκετά σφάλματα, αλλά α νέο σφάλμα στο macOS High Sierra μόλις ανακαλύφθηκε που επιτρέπει σε οποιονδήποτε να αποκτήσει πρόσβαση στον χρήστη root χωρίς να χρειάζεται τον κωδικό πρόσβασης για τον τρέχοντα λογαριασμό χρήστη. Δεν έχει σημασία αν ο λογαριασμός είναι ο λογαριασμός διαχειριστή ή όχι. Αυτό το exploit παρέχει πλήρη πρόσβαση στο σύστημα και επιτρέπει στον επίδοξο εισβολέα να δημιουργήσει και να χρησιμοποιήσει τον λογαριασμό root. Τα καλά νέα είναι ότι είναι πολύ εύκολο να διορθώσετε το σφάλμα σύνδεσης ρίζας του macOS High Sierra.

Ενημέρωση: Η Apple κυκλοφόρησε μια ενημερωμένη έκδοση κώδικα. Ελέγξτε για ενημέρωση για το High Sierra και εγκαταστήστε την αμέσως.

  Πώς να συγχωνεύσετε και να διαχωρίσετε την εφαρμογή Windows στο macOS Sierra

Σφάλμα σύνδεσης High Sierra Root

Όταν κάνετε αλλαγές στις Προτιμήσεις συστήματος, μερικές φορές πρέπει να παρέχετε πρόσβαση διαχειριστή ή τουλάχιστον να εισάγετε τον κωδικό πρόσβασης για τον τρέχοντα χρήστη σας. Αυτό που κάνει αυτό το σφάλμα είναι ότι όταν μεταβείτε στην προτίμηση Χρήστες & Ομάδες όπου μπορείτε να δημιουργήσετε και να τροποποιήσετε χρήστες, σας επιτρέπει να ξεκλειδώσετε τον χρήστη root. Δεν χρειάζεται να εισάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας για να κάνετε αλλαγές. Αν αντ’ αυτού εισαγάγετε «root» στο όνομα χρήστη και αφήσετε κενό το πεδίο κωδικού πρόσβασης, θα γίνει αποδεκτό. Στη συνέχεια, θα μπορείτε να κάνετε αλλαγές στον χρήστη και σχεδόν οτιδήποτε άλλο στο σύστημα. Επιπλέον, θα προσθέσει τον χρήστη “root” στην οθόνη λογαριασμών όπου μπορείτε να συνδεθείτε ξανά σε αυτόν χωρίς κωδικό πρόσβασης.

  Τρόπος αυτόματης αλλαγής της έντασης του συστήματος On Wake στο macOS

Η επιδιόρθωση

Η επιδιόρθωση είναι αρκετά απλή. ενεργοποιήστε μόνοι σας τον χρήστη root και προσθέστε έναν κωδικό πρόσβασης σε αυτόν. Ουσιαστικά φτάνετε στον χρήστη root πριν κάποιος άλλος μπορέσει να τον χρησιμοποιήσει για να εκμεταλλευτεί το σύστημά σας.

Ανοίξτε το System Preference και μεταβείτε στο Users & Groups. Κάντε κλικ στο εικονίδιο κλειδώματος κάτω αριστερά και εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας όταν σας ζητηθεί. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στις «Επιλογές σύνδεσης» στο κάτω μέρος του αριστερού πίνακα. Κάντε κλικ στο «Σύνδεση» δίπλα στο Διακομιστής λογαριασμού δικτύου.

Θα ανοίξει ένας νέος πίνακας ζητώντας τη διεύθυνση διακομιστή. Κάντε κλικ στο κουμπί Open Directory Utility.

  Πώς να αποκρύψετε τα εικονίδια της γραμμής μενού στο macOS

Και πάλι, κάντε κλικ στο εικονίδιο κλειδώματος και εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας όταν σας ζητηθεί. Μετά από αυτό, μεταβείτε στο Edit>Enable Root User.

Εισαγάγετε έναν κωδικό πρόσβασης για τον χρήστη root και θα έχετε τον απόλυτο έλεγχό του.

Μόλις ενεργοποιήσετε τον χρήστη root και ορίσετε έναν κωδικό πρόσβασης για αυτόν, αποκτάτε ανοσία στο σφάλμα σύνδεσης του macOS High Sierra Root. Η επιδιόρθωση είναι τόσο απλή όσο το exploit, αλλά η Apple πρέπει να διορθώσει αυτό το συντομότερο. Αυτό το σφάλμα μπορεί να γίνει εκμετάλλευση από οποιονδήποτε αποκτήσει πρόσβαση στο ξεκλείδωτο σύστημά σας ή από κάποιον που είναι συνδεδεμένος εξ αποστάσεως.