Τρόπος αυτόματης αλλαγής της έντασης του συστήματος On Wake στο macOS

Όταν ένα σύστημα τίθεται σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας, διατηρεί την κατάσταση στην οποία βρισκόταν. Εάν είχατε ανοιχτές εφαρμογές και αρχεία στον υπολογιστή σας, θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν όταν επιστρέψετε. Τα πάντα, από τη ρύθμιση της εργασίας σας έως τις διαμορφώσεις του συστήματός σας αποθηκεύονται. Όταν ξυπνήσετε το σύστημά σας, μπορείτε να συνεχίσετε την εργασία από εκεί που την είχατε σταματήσει. Το macOS δεν είναι διαφορετικό. Όταν ξυπνά από τον ύπνο, όλα είναι ακριβώς εκεί που τα αφήσατε, κάτι που είναι καλό, εκτός από την περίπτωση του όγκου του συστήματός σας. Η ένταση είναι ένα πράγμα που ίσως θέλετε να επαναφέρετε όταν ξυπνάτε το σύστημά σας. Αν αφήσατε την ένταση σε υψηλά επίπεδα επειδή παίζατε μουσική, μπορεί να σας τρομάξει όταν ξυπνήσετε το σύστημά σας από τον ύπνο. Δείτε πώς μπορείτε να αλλάξετε την ένταση του συστήματος on wake στο macOS.

  Πώς να ενεργοποιήσετε τον πίνακα ελέγχου στο macOS Mojave

Για να αλλάξετε την ένταση του συστήματος κατά την αφύπνιση, χρειάζεστε μια εφαρμογή που ονομάζεται AutoVolume. Είναι μια δωρεάν εφαρμογή για macOS ανοιχτού κώδικα που επαναφέρει καλά την ένταση του συστήματος όταν ξυπνάτε το Mac σας από κατάσταση αναστολής λειτουργίας.

Λήψη και εκτέλεση του AutoVolume. Η εφαρμογή έχει μια πολύ βασική διεπαφή. Ρυθμίζετε την ένταση στην οποία θέλετε να επαναφέρει το Mac σας όταν ξυπνά από κατάσταση αναστολής λειτουργίας και την ενεργοποιείτε. Αφού ρυθμίσετε την ένταση, ενεργοποιήστε την εφαρμογή και κλείστε την. Προσέξτε να μην κάνετε κλικ στο κουμπί “Έξοδος”. Η έξοδος από την εφαρμογή διαφέρει από το κλείσιμό της. Εάν κλείσετε την εφαρμογή, δεν θα αλλάξει την ένταση του συστήματος στο Wake.

  Πώς να αποκτήσετε μια ένδειξη υπολειπόμενης μπαταρίας στο macOS 10.12.2

Αφού ρυθμίσετε το επίπεδο έντασης, μπορείτε να ξεχάσετε την εφαρμογή. Δεν θα δείτε καμία ένδειξη για την εκτέλεση της εφαρμογής. Δεν είναι τόσο πολύ όσο το εικονίδιο της γραμμής μενού. Όταν τελειώσετε, βάλτε το Mac σας σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας ή αφήστε το να μπει αυτόματα σε αναστολή λειτουργίας.

Όταν αφυπνίσετε το Mac σας για να το χρησιμοποιήσετε την επόμενη φορά, η ένταση θα έχει αλλάξει σε αυτήν που έχετε ορίσει στο AutoVolume.

Αν και μπορείτε να ρυθμίσετε το AutoVolume να εκτελείται κατά την εκκίνηση, δεν αλλάζει την ένταση του συστήματος κατά την εκκίνηση του Mac σας. Αυτή η εφαρμογή στην τρέχουσα κατάστασή της προορίζεται να λειτουργεί μόνο όταν ξυπνάτε το Mac σας. Εάν κανονικά αφήνετε το Mac σας να κοιμηθεί αντί να το απενεργοποιείτε στο τέλος κάθε μέρας, το AutoVolume θα διασφαλίσει ότι εσείς ή οι συνάδελφοί σας δεν θα εκπλαγείτε από δυνατές ηχητικές ειδοποιήσεις ή μουσική.

  Πώς να αποκτήσετε γρήγορα μια κενή επιφάνεια εργασίας [macOS]

Η εφαρμογή είναι ακόμα υπό ανάπτυξη και έχει μια ενδιαφέρουσα λίστα απαιτούμενων λειτουργιών, επομένως, ακόμα κι αν δεν είναι πλούσια σε χαρακτηριστικά αυτήν τη στιγμή, είναι μια εφαρμογή που θέλετε να παρακολουθείτε.

Λήψη AutoVolume