Πώς να αποκρύψετε τα εικονίδια της γραμμής μενού στο macOS

Το macOS έχει δύο μέρη όπου μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε εφαρμογές. το Dock και η γραμμή μενού. Η γραμμή μενού είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποκτήσετε πρόσβαση σε ρυθμίσεις συστήματος όπως η ένταση, το Siri ή οι πληροφορίες της μπαταρίας σας. Πολλές εφαρμογές βρίσκονται στη γραμμή μενού επειδή είναι πανταχού παρούσα και το πιο εύκολο μέρος για πρόσβαση σε μια εφαρμογή. Τούτου λεχθέντος, μπορείτε να γεμίσετε τη γραμμή μενού με πάρα πολλές εφαρμογές. Όταν έχετε πάρα πολλές εφαρμογές στη γραμμή μενού, δεν είναι πλέον ένας βολικός τρόπος πρόσβασης σε αυτές. Αν μη τι άλλο, μοιάζει με χάος. Το Vanilla είναι η εφαρμογή macOS που σας επιτρέπει να αποκρύψετε τα εικονίδια της γραμμής μενού σε ένα μικρότερο μενού. Εάν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ Windows, το Vanilla μιμείται το δίσκο συστήματος με τα σύμπτυγμα/κρυμμένα εικονίδια του.

  Πώς να κρύψετε τα σήματα βάσης στη λειτουργία Μην ενοχλείτε στο macOS

Κατεβάστε και εκτελέστε το Vanilla. Θα προσθέσει ένα κουμπί βέλους στη γραμμή μενού. Δεν αποκρύπτει αυτόματα τα εικονίδια της γραμμής μενού. Εναπόκειται σε εσάς να αποφασίσετε ποια εικονίδια θέλετε να κρύψετε. Μπορείτε να δείτε ότι το διάστημα στη γραμμή μενού στα αριστερά του βέλους είναι ελαφρώς διαφορετικό χρώμα. Αυτό είναι το άλλο «τμήμα» της γραμμής μενού που έχει δημιουργήσει η Vanilla.

Κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Command, κάντε κλικ και σύρετε το εικονίδιο που θέλετε να αποκρύψετε σε αυτήν την άλλη ενότητα. Αφήστε το εικονίδιο και θα είναι κρυφό. Έχετε μείνει με ένα μικρό βέλος στη γραμμή μενού δίπλα σε όλα τα εικονίδια που έχετε αφήσει ορατά. Κάντε κλικ σε αυτό το εικονίδιο και θα αποκαλύψει τα εικονίδια που έχετε κρύψει μέσα στο Vanilla.

  Πώς να εμφανίσετε την ημερομηνία σε σύντομη μορφή στη γραμμή μενού macOS

Πρέπει να συνεχίσετε να τρέχει η Vanilla για να κρατήσετε τα εικονίδια κρυφά. Εάν βγείτε από την εφαρμογή, τα εικονίδια θα επιστρέψουν. Η εφαρμογή σάς επιτρέπει να αποκρύψετε το εικονίδιο Dock, έτσι ώστε να μην είναι πολύ πρόβλημα η διατήρηση της σε λειτουργία. Το Vanilla είναι δωρεάν, αλλά έχει επίσης μια επαγγελματική έκδοση που αφαιρεί τα εικονίδια της γραμμής μενού αντί απλώς να τα κρύβει. Η έκδοση Pro κοστίζει 3,99 $.

Υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις με τη βανίλια. Για παράδειγμα, δεν μπορεί να κρύψει το εικονίδιο της γραμμής μενού ειδοποιήσεων. Αυτό το εικονίδιο παραμένει εκεί που είναι. Ωστόσο, η βανίλια μπορεί να κρύψει τα περισσότερα άλλα εικονίδια συστήματος, επομένως δεν υπάρχουν πάρα πολλές εξαιρέσεις.

  Πώς να δείτε τους κωδικούς πρόσβασης στο Keychain σε iOS και macOS

Εάν δεν θέλετε να πληρώσετε για την επαγγελματική έκδοση του Vanilla, ο προγραμματιστής έχει μια εναλλακτική επιλογή. Μοιραστείτε την εφαρμογή με δύο φίλους και μπορείτε να αποκτήσετε την έκδοση pro δωρεάν. Αν είμαστε ειλικρινείς, τα 3,99 $ δεν είναι ακριβά για μια εφαρμογή Mac, αλλά είναι ωραίο να γνωρίζουμε ότι υπάρχει ένα εναλλακτικό νόμισμα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αναβαθμίσετε.

Κατεβάστε το Vanilla