Πώς να συγχωνεύσετε και να διαχωρίσετε την εφαρμογή Windows στο macOS Sierra

Μια διεπαφή με καρτέλες, ανεξάρτητα από την εφαρμογή στην οποία βρίσκεται, κάνει τον χώρο εργασίας σας πολύ λιγότερο ακατάστατο. Ίσως σας ταιριάζει μερικές φορές να έχετε τη δυνατότητα να ανοίγετε πολλά παράθυρα μιας εφαρμογής. Σε άλλες περιπτώσεις, μπορεί να σας ταιριάζει να μπορείτε να συγχωνεύσετε πολλά παράθυρα σε ένα. Το macOS Sierra έχει εισαγάγει καρτέλες σε όλο το σύστημα για σχεδόν όλες τις στοκ εφαρμογές. Μπορείτε να συγχωνεύσετε πολλά παράθυρα σε ένα μόνο παράθυρο και μπορείτε να διαχωρίσετε τα συγχωνευμένα παράθυρα. Το χαρακτηριστικό είναι λίγο αδέξιο χωρίς συντόμευση πληκτρολογίου για να το υποστηρίξει, αλλά είναι ωστόσο χρήσιμο. Ετσι δουλευει.

  Η κάμερα Google προσγειώνεται στο Google Play, διαθέτει μια νέα λειτουργία θολώματος φακού

Συγχώνευση των Windows

Η διεπαφή με καρτέλες δεν έχει εφαρμοστεί για όλες τις στοκ εφαρμογές. Δεν θα λειτουργεί με την εφαρμογή Προεπισκόπηση, αλλά θα λειτουργεί με την εφαρμογή TextEdit. Ανοίξτε δύο ή περισσότερα παράθυρα μιας υποστηριζόμενης εφαρμογής.

Μεταβείτε στο μενού Παράθυρο και επιλέξτε «Συγχώνευση όλων των Windows». Όλα τα παράθυρα της ίδιας εφαρμογής θα ομαδοποιηθούν σε ένα μόνο παράθυρο. Κάθε αρχείο που έχετε ανοίξει θα εμφανίζεται ως καρτέλα μέσα στο μεμονωμένο παράθυρο.

Ξεχωριστές καρτέλες στα Windows

Για να διαχωρίσετε τα συγχωνευμένα παράθυρα σε ανεξάρτητα παράθυρα, επιλέξτε το συγχωνευμένο παράθυρο ώστε να είναι το ενεργό στην επιφάνεια εργασίας σας.

  Πώς να κάνετε το Gnome να μοιάζει με Mac, Windows ή Unity

Μεταβείτε ξανά στο μενού Παράθυρο. Ακριβώς πάνω από την επιλογή “Συγχώνευση όλων των Windows”, θα δείτε την επιλογή “Μετακίνηση καρτέλας σε νέο παράθυρο”. Κάντε κλικ σε αυτήν για να μετακινήσετε την επιλεγμένη καρτέλα σε ξεχωριστό παράθυρο. Αυτό δεν θα χωρίσει όλες τις καρτέλες σε δικά τους παράθυρα. Αντίθετα, θα διαχωρίσει μόνο την τρέχουσα καρτέλα στο δικό της παράθυρο. Όλες οι υπόλοιπες καρτέλες θα παραμείνουν ομαδοποιημένες σε ένα μόνο παράθυρο, εκτός εάν τις διαχωρίσετε.

Εάν κάνετε κλικ στο κουμπί κλεισίματος σε ένα συγχωνευμένο παράθυρο, δηλαδή σε ένα παράθυρο στο οποίο έχετε συγχωνεύσει πολλά παράθυρα, θα κλείσει όλες οι καρτέλες που έχετε ανοίξει σε αυτό.

  Πώς να κατεβάσετε οποιαδήποτε έκδοση των Windows 10 με το εργαλείο δημιουργίας πολυμέσων

Τα Windows δεν έχουν κάτι τέτοιο, αλλά το TidyTab είναι μια όμορφη μικρή εφαρμογή που προσθέτει αυτήν τη λειτουργικότητα σε όλες τις εφαρμογές των Windows. Μπορείτε να ομαδοποιήσετε τα παράθυρα της ίδιας ή διαφορετικής εφαρμογής σε ένα παράθυρο.