Πώς να δημιουργήσετε μια γραμμή τίτλου σε ένα υπολογιστικό φύλλο του Excel

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να προσθέσετε έναν προσαρμοσμένο τίτλο σε ένα υπολογιστικό φύλλο στο Microsoft Excel. Οι τίτλοι δεν προορίζονται μόνο για ονόματα αρχείων—μπορείτε να τοποθετήσετε ένα ακριβώς πάνω από τα δεδομένα υπολογιστικού φύλλου σας, ώστε οι θεατές να το καταλάβουν πιο εύκολα.

Προσθήκη κεφαλίδας στο Excel

Για να προσθέσετε έναν τίτλο κεφαλίδας, κάντε κλικ στην καρτέλα “Εισαγωγή” στο επάνω αριστερό μέρος του βιβλίου εργασίας.

Κάνοντας κλικ

Κάντε κλικ στο μενού «Κείμενο» στη δεξιά πλευρά της κορδέλας και κάντε κλικ στην επιλογή «Κεφαλίδα και υποσέλιδο».

Θα γίνει σμίκρυνση από το βιβλίο εργασίας, επιτρέποντάς σας να δείτε όλα τα δεδομένα σας σε μία σελίδα. Θα καλύψουμε πώς να επιστρέψετε στην κανονική προβολή σε λίγο.

  Πώς να διορθώσετε το Adobe Photoshop CC, εάν συντρίβεται ή είναι αργό

Κάντε κλικ

Κάντε κλικ οπουδήποτε μέσα στην ενότητα “Κεφαλίδα” και πληκτρολογήστε το κείμενό σας.

Για να επιστρέψετε στην προεπιλεγμένη προβολή βιβλίου εργασίας, κάντε κλικ στο εικονίδιο διάταξης σελίδας “Κανονική” στο κάτω μέρος του εγγράφου.

Κάντε κλικ στο

Όταν επιστρέψετε στην προβολή βιβλίου εργασίας “Κανονικό”, θα παρατηρήσετε ότι το κείμενό σας δεν εμφανίζεται. Στο Excel, αυτές οι κεφαλίδες δεν εμφανίζονται ενώ εργάζεστε στο βιβλίο εργασίας, αλλά θα εμφανιστούν μόλις εκτυπωθεί. Αν ψάχνετε για μια γραμμή τίτλου που εμφανίζεται πάντα, συνεχίστε να διαβάζετε.

Προσθήκη μιας πάντα ορατής επάνω σειράς

Για να προσθέσετε έναν τίτλο που είναι πάντα ορατός, μπορείτε να τον τοποθετήσετε στην επάνω σειρά του υπολογιστικού φύλλου σας.

  Πώς να ορίσετε ωριαίες επαναλαμβανόμενες υπενθυμίσεις σε iPhone και iPad

Πρώτα, κάντε δεξί κλικ οπουδήποτε μέσα στο κελί A1 (το πρώτο κελί στην επάνω αριστερή γωνία του υπολογιστικού φύλλου σας) και επιλέξτε “Εισαγωγή”.

Επιλέξτε «Ολόκληρη τη σειρά» και κάντε κλικ στο «OK» για να προσθέσετε μια σειρά ελεύθερου χώρου.

Κάντε κλικ

Πληκτρολογήστε τον τίτλο για το υπολογιστικό φύλλο οπουδήποτε στη νέα σειρά. Το ακριβές κελί που θα επιλέξετε δεν έχει σημασία, καθώς θα τα συγχωνεύσουμε σε ένα δευτερόλεπτο.

Επισημάνετε το τμήμα της νέας σας σειράς στο οποίο θέλετε να κεντράρετε τον τίτλο σας. Σε αυτήν την περίπτωση, θα επισημάνουμε από το A1 έως το E1, κεντρίζοντας τον τίτλο μας στην επάνω σειρά.

  Τι είναι το "Raid" στα διαδικτυακά βιντεοπαιχνίδια για πολλούς παίκτες;

Κάντε κλικ στην κεφαλίδα “Αρχική σελίδα” στην κορδέλα και κάντε κλικ στην επιλογή “Συγχώνευση & Κέντρο”. Το κείμενό σας θα πρέπει τώρα να είναι κεντραρισμένο στη νέα σειρά.

Κάντε κλικ

Αυτό είναι όλο — μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις τεχνικές για να προσθέσετε γρήγορα κεφαλίδες στα υπολογιστικά φύλλα του Excel στο μέλλον.