Γιατί οι εφαρμογές iPhone ζητούν “Συσκευές στο τοπικό σας δίκτυο”

Οι εφαρμογές iPhone και iPad πρέπει να ζητούν άδεια «για να βρουν και να συνδεθούν με συσκευές στο τοπικό σας δίκτυο». Αυτό το αίτημα ήταν ενημερώσεις iOS 14 και iPadOS 14. Δείτε τι σημαίνει αυτό το μήνυμα και πώς πρέπει να απαντήσετε.

Γιατί οι εφαρμογές ζητούν σάρωση του τοπικού σας δικτύου

Κάθε φορά που μια εφαρμογή iPhone ή iPad θέλει να σαρώσει το τοπικό σας δίκτυο για συσκευές και να συνδεθεί σε αυτές, πρέπει πρώτα να ζητήσει άδεια.

Θα δείτε ένα παράθυρο διαλόγου που λέει ότι μια εφαρμογή “θα ήθελε να βρει και να συνδεθεί με συσκευές στο τοπικό σας δίκτυο” ενώ χρησιμοποιεί πολλές εφαρμογές. Έχετε μόνο δύο επιλογές: “Να μην επιτρέπεται” ή “OK”.

Εάν παραχωρήσετε πρόσβαση, μια εφαρμογή μπορεί να σαρώσει τα δίκτυα στα οποία συνδέεστε για συσκευές. Για παράδειγμα, μια εφαρμογή που πρέπει να συνδεθεί σε ένα έξυπνο ηχείο ή ένα Chromecast θα χρειαστεί αυτήν την πρόσβαση για να βρει τέτοιες συσκευές στο δίκτυό σας και να συνδεθεί σε αυτές. Εάν δεν επιτρέψετε την πρόσβαση σάρωσης τοπικού δικτύου, δεν θα βρει την τοπική συσκευή.

  Πώς να μοιραστείτε την πρόοδο του ταξιδιού στους Χάρτες Google

Ωστόσο, ορισμένες εφαρμογές φαίνεται να ζητούν αυτήν την πρόσβαση για ασαφείς σκοπούς. Για παράδειγμα, η εφαρμογή Facebook ζητά αυτήν την άδεια—μήπως για να μπορείτε να μεταδώσετε βίντεο σε άλλη συσκευή; Έχουμε δει επίσης αυτό το μήνυμα να εμφανίζεται σε τραπεζικές εφαρμογές και δεν είμαστε σίγουροι γιατί.

Οι εφαρμογές θα μπορούσαν θεωρητικά να χρησιμοποιήσουν αυτήν τη δυνατότητα για τη συλλογή δεδομένων στο δίκτυό σας—για παράδειγμα, θα μπορούσαν να εντοπίσουν τις έξυπνες συσκευές στο δίκτυό σας και να χρησιμοποιήσουν αυτές τις πληροφορίες για να ρυθμίσουν με ακρίβεια ένα διαφημιστικό προφίλ για εσάς.

Προτού η Apple παρουσιάσει αυτήν την προτροπή, οι εφαρμογές iPhone ή iPad θα μπορούσαν να το κάνουν στο παρασκήνιο χωρίς την άδειά σας. Η σάρωση δεν είναι καινούργια — το μόνο νέο πράγμα εδώ είναι η προτροπή.

  Αποκτήστε προσαρμοσμένα πρότυπα που θα εμφανίζονται στην οθόνη έναρξης στο MS Office 2013

Πρέπει να επιτρέψετε ή να απορρίψετε το αίτημα;

Εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε μια λειτουργία που απαιτεί εύρεση και σύνδεση σε μια συσκευή στο τοπικό σας δίκτυο σε αυτήν την εφαρμογή, θα πρέπει να επιτρέψετε το αίτημα. Ακολουθούν ορισμένα παραδείγματα αιτημάτων που πρέπει να επιτρέψετε:

Εφαρμογές μουσικής, εάν σκοπεύετε να συνδεθείτε σε ένα έξυπνο ηχείο.
Εφαρμογές βίντεο, εάν σκοπεύετε να κάνετε ροή σε Chromecast ή άλλη συσκευή.
Εφαρμογές Smarthome που βρίσκουν και συνδέονται με συσκευές στο δίκτυό σας.

Εάν δεν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε μια δυνατότητα που απαιτεί κάτι τέτοιο—για παράδειγμα, εάν ακούτε απλώς μουσική στα ακουστικά σας στο Spotify και δεν σκοπεύετε να συνδεθείτε σε ένα έξυπνο ηχείο— μπορείτε να απορρίψετε αυτό το αίτημα χωρίς πρόβλημα.

Ακόμα κι αν αλλάξετε γνώμη, μπορείτε γρήγορα να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε την πρόσβαση μιας εφαρμογής στο τοπικό σας δίκτυο στην εφαρμογή Ρυθμίσεις.

Εάν δεν έχετε ιδέα γιατί μια εφαρμογή θέλει αυτήν τη δυνατότητα—για παράδειγμα, εάν μια εφαρμογή ηλεκτρονικής τραπεζικής θέλει να πραγματοποιήσει σάρωση για τοπικές συσκευές—συνιστούμε να απορρίψετε το αίτημα. Αυτό θα συμβάλει στην προστασία του απορρήτου σας, διασφαλίζοντας ότι οι εφαρμογές δεν μπορούν να συλλέξουν τόσα δεδομένα σχετικά με το δίκτυό σας και τις συσκευές που διαθέτετε.

  Πώς να κλειδώσετε μια παρουσίαση PowerPoint από την επεξεργασία

Πώς να ελέγξετε την πρόσβαση στο τοπικό δίκτυο αργότερα

Εάν αλλάξετε γνώμη αργότερα και θέλετε να δώσετε σε μια εφαρμογή πρόσβαση σε τοπικό δίκτυο —ή να ανακαλέσετε τη δυνατότητα της εφαρμογής να έχει πρόσβαση σε συσκευές στο τοπικό σας δίκτυο— μπορείτε να το αλλάξετε αργότερα.

Για να το κάνετε αυτό, κατευθυνθείτε στις Ρυθμίσεις > Απόρρητο > Τοπικό δίκτυο στο iPhone σας. Οποιαδήποτε εφαρμογή έχει ζητήσει άδεια πρόσβασης στο τοπικό σας δίκτυο θα εμφανίζεται εδώ. Οι εφαρμογές με πράσινο διακόπτη έχουν πρόσβαση στο τοπικό σας δίκτυο, ενώ οι εφαρμογές με διακόπτη με γκρι χρώμα δεν έχουν. Πατήστε το διακόπτη για να επιτρέψετε ή να απορρίψετε την πρόσβαση σε τοπικό δίκτυο για μια εφαρμογή.

Η οθόνη Ρυθμίσεις > Απόρρητο > Τοπικό δίκτυο σε ένα iPhone” width=”650″ ύψος=”439″ onload=”pagespeed.lazyLoadImages.loadIfVisibleAndMaybeBeacon(this);”  onerror=”this.onerror=null;pagespeed.lazyLoadImages.loadIfVisibleAndMaybeBeacon(this);”></p>
<p> <!-- Γραφικά στοιχεία: Μετά το περιεχόμενο ανάρτησης --> </div>
<div class=

Ενημερώθηκε: 7 Δεκεμβρίου 2020 στις 9:07 μ.μ