Πώς να απενεργοποιήσετε όλους τους αισθητήρες του τηλεφώνου σας Android με ένα πάτημα

Το τηλέφωνό σας είναι η πιο προσωπική συσκευή που διαθέτετε. Είναι σχεδόν πάντα μαζί σας και είναι σε θέση να ακούει, να βλέπει και να αισθάνεται ό,τι κάνετε. Αλλά τι γίνεται αν θέλετε να απενεργοποιήσετε αυτούς τους αισθητήρες πριν, για παράδειγμα, κατευθυνθείτε σε μια ευαίσθητη συνάντηση;

Ενώ το Android προσφέρει γρήγορες εναλλαγές για την απενεργοποίηση της παρακολούθησης τοποθεσίας και της συνδεσιμότητας κινητής τηλεφωνίας, δεν υπάρχει άμεση επιλογή απενεργοποίησης των υπόλοιπων αισθητήρων του τηλεφώνου σας, όπως η κάμερα ή το μικρόφωνο. Ευτυχώς, το Android έχει μια κρυφή ρύθμιση που σας επιτρέπει να απενεργοποιείτε όλους τους αισθητήρες του τηλεφώνου σας με ένα μόνο πάτημα. Δείτε πώς να το χρησιμοποιήσετε.

Λάβετε υπόψη ότι αυτή η επιλογή είναι διαθέσιμη μόνο για τηλέφωνα με Android 10 ή νεότερη έκδοση.

  Συνεχίστε με τον Microsoft Edge για iOS και Android

Για αυτό, πρώτα, πρέπει να ενεργοποιήσετε τις Επιλογές προγραμματιστή, ένα σύνολο πρόσθετων εργαλείων που διαθέτει η Google κυρίως για κατασκευαστές εφαρμογών Android. Δεν υπάρχει τίποτα για το οποίο να ανησυχείτε γιατί αυτό επιτρέπεται πλήρως και δεν ακυρώνει την εγγύηση του τηλεφώνου σας. Η Google, στο δικό της τεκμηρίωση, αναφέρει επίσης ότι αυτή η δυνατότητα, εκτός από το ότι βοηθά τους προγραμματιστές, «δίνει επίσης στους χρήστες έναν τρόπο να ελέγχουν τους αισθητήρες στη συσκευή τους».

Για να ενεργοποιήσετε τις επιλογές προγραμματιστή, ξεκινήστε την εφαρμογή “Ρυθμίσεις” στο τηλέφωνό σας Android, κάντε κύλιση προς τα κάτω στο κάτω μέρος του μενού και ανοίξτε την ενότητα “Σχετικά με το τηλέφωνο”.

Εντοπίστε μια επιλογή που ονομάζεται “Αριθμός κατασκευής”. Οι κάτοχοι Samsung Galaxy θα βρουν την επιλογή στην ενότητα “Πληροφορίες λογισμικού”. Αγγίξτε το επανειλημμένα μέχρι το smartphone σας να σας ζητήσει το PIN, το μοτίβο ή τον κωδικό πρόσβασης της οθόνης κλειδώματος.

  Πώς να εκτελέσετε Linux σε Android με Linux Deploy

Εισαγάγετε το PIN, το μοτίβο ή τον κωδικό πρόσβασής σας και θα λάβετε ένα μήνυμα τοστ που λέει: “Είστε τώρα προγραμματιστής!”

Επιστρέψτε στην κύρια σελίδα Ρυθμίσεις και μεταβείτε στο Σύστημα > Επιλογές προγραμματιστή. Οι κάτοχοι της Samsung θα βρουν τις “Επιλογές προγραμματιστή” στο κάτω μέρος του μενού “Ρυθμίσεις”.

Κάντε κύλιση προς τα κάτω μέχρι να βρείτε το “Quick Settings Developer Tiles” και πατήστε το κουμπί.

Ενεργοποιήστε την εναλλαγή “Sensors Off”.

Τώρα, όταν τραβήξετε προς τα κάτω το σκίαστρο ειδοποιήσεων του τηλεφώνου σας από το επάνω μέρος της οθόνης, θα έχετε ένα νέο πλακίδιο στο δίσκο Γρήγορων ρυθμίσεων που ονομάζεται “Sensors Off”.

Από προεπιλογή, το Android προσθέτει το “Sensors Off” ως το πρώτο πλακίδιο στο πλέγμα “Quick Settings”. Σε περίπτωση που δεν το θέλετε, μπορείτε να το μετακινήσετε αναδιατάσσοντας τον πίνακα.

  10 χρήσιμα πρόσθετα για Firefox Android που πρέπει να δοκιμάσετε

Όταν ενεργοποιείτε το “Sensors Off”, το τηλέφωνό σας απενεργοποιεί τους περισσότερους αισθητήρες του, συμπεριλαμβανομένων των καμερών, του μικροφώνου, του επιταχυνσιόμετρου, του γυροσκόπιου και άλλων. Εάν μια εφαρμογή όπως το ενσωματωμένο πρόγραμμα-πελάτη κάμερας του ακουστικού σας προσπαθήσει να αποκτήσει πρόσβαση σε οποιοδήποτε από αυτά τα στοιχεία, είτε θα εμφανίσει σφάλμα είτε θα αρνηθεί να λειτουργήσει.

Το υπόλοιπο smartphone σας, συμπεριλαμβανομένου του Wi-Fi και του δικτύου κινητής τηλεφωνίας, θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά. Επομένως, η επιλογή “Sensors Off” μπορεί να σας φανεί χρήσιμη για συγκεκριμένα σενάρια ή εάν απλώς αναζητάτε μια πιο ιδιωτική εμπειρία κινητού. Με τη γρήγορη ρύθμιση, μπορείτε να το επαναφέρετε με ένα πάτημα.