Πώς να ορίσετε ωριαίες επαναλαμβανόμενες υπενθυμίσεις σε iPhone και iPad

Εάν η εργασία σας απαιτεί να βρίσκεστε στο χωράφι κατά τη διάρκεια της καραντίνας για τον κορωνοϊό, μπορεί να θέλετε μια υπενθύμιση για να καθαρίσετε τα χέρια σας ή τις επιφάνειες γύρω σας. Μπορείτε να ρυθμίσετε ωριαίες επαναλαμβανόμενες υπενθυμίσεις στο iPhone ή το iPad σας.

Πώς να ορίσετε επαναλαμβανόμενες υπενθυμίσεις χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Υπενθυμίσεις

Με την κυκλοφορία του iOS 13 και του iPadOS 13, η Apple επανασχεδίασε την εφαρμογή Reminder, φέρνοντας πολλές νέες βελτιώσεις και δυνατότητες. Ένα από αυτά είναι η νέα προσθήκη ωριαίων επαναλαμβανόμενων υπενθυμίσεων.

Το σύστημα είναι αρκετά απλό. Όταν λάβετε μια ειδοποίηση για την υπενθύμιση, σημειώστε την ως ολοκληρωμένη. Όταν επιστρέψετε στην εφαρμογή Υπενθυμίσεις, θα δείτε ότι η υπενθύμιση είναι ακόμα εκεί, αλλά τώρα έχει προκαθορισμένο χρόνο μίας ακόμη ώρας.

  Πώς να αποκτήσετε λειτουργικότητα όπως το Safari Reader σε οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης για κινητά

Εάν δεν επισημάνετε την υπενθύμιση ως ολοκληρωμένη, δεν θα επαναληφθεί την επόμενη ώρα. Μπορείτε να επιλέξετε να ορίσετε μια ημερομηνία λήξης για την επαναλαμβανόμενη υπενθύμιση ή μπορείτε απλά να διαγράψετε την υπενθύμιση.

Ανοίξτε την εφαρμογή “Υπενθυμίσεις” στο iPhone ή το iPad σας και επιλέξτε μια λίστα. Εδώ, πατήστε το κουμπί “Νέα υπενθύμιση”.

Από το πλαίσιο κειμένου, δώστε στην υπενθύμιση ένα όνομα, κάτι σαν “Πλύντε τα χέρια σας”. Από εκεί, πατήστε το κουμπί “i” από τη δεξιά άκρη της οθόνης.

Πατήστε στην εναλλαγή δίπλα στην επιλογή “Remind Me On A Day” εάν είναι απενεργοποιημένη και, στη συνέχεια, επιλέξτε την εναλλαγή δίπλα στην επιλογή “Remind Me At A Time”. Από εκεί, πατήστε στην επιλογή χρονισμού και επιλέξτε μια ώρα έναρξης. Στη συνέχεια, επιλέξτε την επιλογή “Επανάληψη”.

Εδώ, επιλέξτε την επιλογή «Ωριαία».

Στην οθόνη Λεπτομέρειες, θα δείτε ότι εμφανίζεται μια νέα επιλογή. Πατήστε στο κουμπί «Τέλος επανάληψης» για να επιλέξετε μια ημερομηνία λήξης για αυτήν την επιλογή.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το OneDrive για αναζήτηση εικόνων και εγγράφων με βάση το κείμενο σε αυτά

Από προεπιλογή, ο κύκλος επανάληψης συνεχίζεται επ’ αόριστον. Μπορείτε να επιλέξετε να το τερματίσετε μια συγκεκριμένη ημέρα από αυτό το μενού.

Αφού προσαρμόσετε την υπενθύμιση, πατήστε το κουμπί “Τέλος”.

Εάν θέλετε να διαγράψετε μια υπενθύμιση, απλώς σύρετε το δάχτυλό σας προς τα αριστερά πάνω της και, στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί «Διαγραφή».

Πώς να ορίσετε επαναλαμβανόμενες υπενθυμίσεις χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Hourly Chime

Εάν δεν έχετε εγκατεστημένο στη συσκευή σας iOS 13, iPadOS 13 ή νεότερη έκδοση ή αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Υπενθυμίσεις, δοκιμάστε το Ωριαία Κουδούνια εφαρμογή.

Η εφαρμογή είναι ένα απλό βοηθητικό πρόγραμμα που σας ειδοποιεί οποιαδήποτε ώρα επιλέξετε. Μετά την εγκατάσταση της εφαρμογής, ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις και, στη συνέχεια, επιλέξτε τις ώρες για τις οποίες θέλετε να υπενθυμίσετε.

  Πώς να δημιουργήσετε μια προσαρμοσμένη συντόμευση πληκτρολογίου στο MS Word 2016

Δώστε στην υπενθύμιση ένα όνομα και επιλέξτε τις ημέρες της εβδομάδας που θέλετε να είναι ενεργοποιημένη.

Τη δεδομένη στιγμή, η εφαρμογή Hourly Chime θα σας στείλει μια ειδοποίηση.

Δοκιμάστε να ρυθμίσετε πολλαπλούς επαναλαμβανόμενους συναγερμούς

Εάν δεν θέλετε να συμπεριλάβετε μια εφαρμογή τρίτου μέρους, μπορείτε να κάνετε εξαιρετικά απλά και απλώς να ρυθμίσετε πολλαπλούς συναγερμούς. Μπορείτε να ρυθμίσετε 10 έως 12 ξυπνητήρια για διαφορετικές ώρες της ημέρας και να τα επαναλαμβάνετε για όλες τις ημέρες της εβδομάδας.

Το πρόσθετο πλεονέκτημα εδώ είναι ότι ένας συναγερμός είναι πολύ πιο δύσκολο να χαθεί. Ακόμα κι αν το iPhone ή το iPad σας είναι σε λειτουργία «Μην ενοχλείτε» ή σε αθόρυβη λειτουργία, ο συναγερμός θα εξακολουθεί να σας ενοχλεί.

Ανοίξτε την εφαρμογή “Ρολόι” στο iPhone ή το iPad σας και, στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί “+” στην ενότητα “Ξυπνητήρι”. Από εκεί, διαμορφώστε την ώρα, τον κύκλο επανάληψης και μετά πατήστε το κουμπί «Αποθήκευση».

Αφού ρυθμίσετε το ξυπνητήρι, ακολουθήστε τον οδηγό μας για να μάθετε πώς μπορείτε να αλλάξετε τον ήχο του ξυπνητηριού.