Πώς να δείτε τις πρόσφατα διαγραμμένες εφαρμογές στο Android

Μην το ιδρώνετε αν βρεθείτε σε δύσκολη θέση προσπαθώντας να ανακτήσετε μια εφαρμογή που έχει διαγραφεί από τη συσκευή σας Android. Η ανάκτηση εφαρμογών είναι πολύ πιο απλή από την ανάκτηση φωτογραφιών και άλλων δεδομένων.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να χρειαστεί να ανακτήσετε τα δεδομένα της εφαρμογής που διαγράψατε. Συχνά, οι άνθρωποι διαγράφουν εφαρμογές μόνο για να μάθουν ότι χρειάζονται ξανά την εφαρμογή, αλλά δεν μπορούν να θυμηθούν το όνομα. Υπάρχουν επίσης περιπτώσεις όπου οι εφαρμογές διαγράφονται κατά λάθος από τον κάτοχο ή κάποιον άλλο με πρόσβαση στο τηλέφωνο. Μπορεί επίσης να χρειάστηκε να πραγματοποιήσετε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων, η οποία διαγράφει όλες τις εφαρμογές που έχετε εγκαταστήσει στη συσκευή σας.

Όποιος κι αν είναι ο λόγος, αυτό το άρθρο σάς δείχνει τις επιλογές που έχετε για να δείτε τις εφαρμογές Google Play που διαγράφηκαν πρόσφατα και πιθανώς να τις ανακτήσετε και τα δεδομένα που διατηρούσαν.

Πώς να προβάλετε και να ανακτήσετε τις διαγραμμένες εφαρμογές χρησιμοποιώντας το Google Play

Ο πιο απλός τρόπος πρόσβασης στις διαγραμμένες εφαρμογές σας βρίσκεται ήδη στη συσκευή σας. Η εφαρμογή Google Play διατηρεί αρχείο των εφαρμογών που έχετε κατεβάσει και σας επιτρέπει να βλέπετε το ιστορικό των εφαρμογών σας. Ακολουθήστε αυτές τις απλές οδηγίες.

  • Ανοίξτε την εφαρμογή Google Play στη συσκευή σας. Πατήστε στο εικονίδιο του προφίλ σας στην επάνω δεξιά γωνία. Βεβαιωθείτε ότι έχετε συνδεθεί στον ίδιο λογαριασμό Google που χρησιμοποιήθηκε για τη λήψη των εφαρμογών που λείπουν.

  • Στο μενού, πατήστε “Οι εφαρμογές και τα παιχνίδια μου”, σε ορισμένες συσκευές Android μπορεί να λέει “Διαχείριση εφαρμογών και συσκευής”.

  • Πατήστε Διαχείριση στο επάνω μέρος αυτής της οθόνης.

  • Πατήστε Εγκατεστημένο στην επάνω αριστερή γωνία.

  • Ένα αναδυόμενο παράθυρο θα εμφανιστεί στο κάτω μέρος της οθόνης. Πατήστε Δεν έχει εγκατασταθεί.

  • Εδώ, θα βρείτε μια λίστα με όλες τις εφαρμογές που συνδέονται με τον λογαριασμό σας Google.
      Το AVG Wifi Assistant Αυτόματη εναλλαγή Wi-Fi σε Android για εξοικονόμηση μπαταρίας

  • Για να φιλτράρετε τις πρόσφατα διαγραμμένες εφαρμογές μου, πατήστε Όνομα επάνω δεξιά.

  • Πατήστε Πρόσφατα Προστέθηκαν. Αυτό θα φιλτράρει τις πιο πρόσφατα διαγραμμένες εφαρμογές που σχετίζονται με τον Λογαριασμό σας Google.

  • Για να προσθέσετε ξανά την εφαρμογή στη συσκευή σας, πατήστε το πλαίσιο στα δεξιά της και πατήστε το εικονίδιο λήψης στην επάνω δεξιά γωνία.

  • Είναι σημαντικό να επισημάνετε ότι η λίστα των εφαρμογών ισχύει για τον λογαριασμό σας Google και όλες τις συσκευές σας, όχι μόνο για αυτήν που χρησιμοποιείτε τώρα. Κάθε εφαρμογή που έχετε κατεβάσει ποτέ σε οποιαδήποτε συσκευή (εκτός αν διαγράψατε κάποια) εμφανίζεται στη λίστα, επομένως είναι ένα εύχρηστο εργαλείο.

    Μια άλλη σημαντική σημείωση που πρέπει να θυμάστε είναι ότι μια εφαρμογή επί πληρωμή μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε συσκευή Google, όχι μόνο στη συσκευή αγοράς. Εάν χρησιμοποιείτε τη μέθοδο της Βιβλιοθήκης Google Play για να ανακτήσετε εφαρμογές που έχετε αγοράσει, δεν θα χρειαστεί να πληρώσετε ξανά για αυτές.

    Πώς να προβάλετε και να ανακτήσετε τις διαγραμμένες εφαρμογές χρησιμοποιώντας το Phonerescue

    Εάν πρέπει να εμβαθύνετε στο ιστορικό της συσκευής σας, PhoneRescue είναι ένα ισχυρό εργαλείο ανάκτησης για συσκευές Android. Το λογισμικό κάνει πολύ περισσότερα από την εμφάνιση των χαμένων δεδομένων της εφαρμογής σας. Μπορεί επίσης να επαναφέρει μια ποικιλία διαγραμμένου περιεχομένου. Ο κατασκευαστής ισχυρίζεται ότι λειτουργεί σε σχεδόν οποιαδήποτε συσκευή Android. Το λογισμικό είναι δωρεάν για δοκιμή, αλλά τελικά θα πρέπει να αγοράσετε μια άδεια χρήσης για να συνεχίσετε να το χρησιμοποιείτε.

  • Πρώτα, κατεβάστε PhoneRescue στον επιτραπέζιο υπολογιστή σας. Καλά διαβάσατε. αυτό το λογισμικό λειτουργεί από τον υπολογιστή σας.
  • Εκκινήστε την εφαρμογή και θα δείτε μερικές γρήγορες συμβουλές για το πώς να τη χρησιμοποιήσετε.
  • Χρησιμοποιήστε το καλώδιο USB του τηλεφώνου σας για να συνδέσετε τη συσκευή σας Android στον υπολογιστή. Θα σας ζητηθεί να εκτελέσετε μερικές απλές εργασίες, όπως ενεργοποίηση “εντοπισμός σφαλμάτων USB” και “rooting του τηλεφώνου σας”. Το λογισμικό θα σας καθοδηγήσει αρκετά γρήγορα.
  • Μόλις ολοκληρωθούν τα προκαταρκτικά, επιλέξτε τους τύπους δεδομένων που θέλετε να ανακτήσετε. Υπάρχει ένα ευρύ φάσμα τύπων αρχείων στους οποίους μπορεί να έχει πρόσβαση το PhoneRescue. Ωστόσο, θέλετε να βεβαιωθείτε ότι έχετε απενεργοποιήσει τα “Έγγραφα εφαρμογής” στο μενού.
  • Από εκεί, κάντε κλικ στο “Επόμενο” και θα δείτε μια πλήρη αναφορά για το τι ανακτήθηκε. Το λογισμικό σάς επιτρέπει να ανακτήσετε δεδομένα απευθείας στη συσκευή σας, κάτι που εξοικονομεί χρόνο. Μπορεί να βρείτε κάποια από τα άλλα δεδομένα σας που έχουν μπερδευτεί, αλλά θα πρέπει να δείτε τις εφαρμογές που έχετε διαγράψει.
  • Πώς να προβάλετε και να ανακτήσετε τις διαγραμμένες εφαρμογές χρησιμοποιώντας το Galaxy Store

    Εάν δεν διαθέτετε ένα τυπικό τηλέφωνο ή tablet Android αλλά έχετε τηλέφωνο ή tablet Samsung Galaxy, μπορείτε να βρείτε διαγραμμένες εφαρμογές χρησιμοποιώντας το Galaxy Store. Αν υποθέσουμε ότι έχετε συνδεθεί στον λογαριασμό σας Galaxy, μπορεί να βρείτε την εφαρμογή που λείπει εκεί. Δείτε πώς να το κάνετε.

      Το iLock Photographs εισβολείς που προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση στο τηλέφωνό σας Android
  • Πραγματοποιήστε μια γρήγορη αναζήτηση για το “Galaxy Store” σύροντας προς τα πάνω από το κάτω μέρος του τηλεφώνου σας ή επιλέγοντας το εικονίδιο “Εφαρμογές”. Πληκτρολογήστε “Galaxy Store” στη γραμμή αναζήτησης και επιλέξτε την εφαρμογή.
  • Τώρα, πατήστε στο “εικονίδιο χάμπουργκερ” (☰) στην επάνω κάτω δεξιά γωνία.
  • Πατήστε «Οι εφαρμογές μου».
  • Για να κάνετε τη διαδικασία αναζήτησης πιο γρήγορη, απενεργοποιήστε την επιλογή “Εμφάνιση εγκατεστημένων εφαρμογών”.
  • Κάντε κύλιση στη λίστα των εφαρμογών και πατήστε το εικονίδιο λήψης για να ανακτήσετε την εφαρμογή που λείπει.
  • Εάν θέλετε να εγκαταστήσετε ξανά την εφαρμογή, πατήστε πάνω της και επιλέξτε «Εγκατάσταση».

    Τι να κάνετε εάν όλες οι εφαρμογές χάθηκαν

    Το Android OS (Λειτουργικό Σύστημα) μπορεί να είναι ένα περίεργο και περίεργο πράγμα. Εάν όλες οι εφαρμογές σας χάθηκαν τυχαία, υπάρχουν συνήθως αρκετοί λόγοι. Το πρώτο είναι ότι θα μπορούσατε να τα είχατε διαγράψει όλα κατά λάθος.

    Για να ελέγξετε για τυχαία διαγραφή, ρυθμίστε το τηλέφωνό σας σε “ασφαλή λειτουργία”. Σε πολλές συσκευές Android, κρατήστε πατημένο το φυσικό κουμπί λειτουργίας μέχρι να εμφανιστεί η επιλογή απενεργοποίησης στην οθόνη και, στη συνέχεια, πατήστε παρατεταμένα Απενεργοποίηση και επιλέξτε
    Ασφαλής λειτουργία όταν εμφανίζεται.

    Το τηλέφωνό σας θα επανεκκινηθεί. Εάν όλες οι εφαρμογές σας εμφανιστούν ξανά, έχετε πρόβλημα λογισμικού. Τις περισσότερες φορές, αυτή η κατάσταση οφείλεται σε Εκτοξευτή. Ενώ βρίσκεστε σε ασφαλή λειτουργία, μεταβείτε στις ρυθμίσεις του τηλεφώνου σας και αναζητήστε τυχόν εκκινητές. Εάν θέλετε να διατηρήσετε, διαγράψτε την προσωρινή μνήμη και τα δεδομένα και, στη συνέχεια, επανεκκινήστε το τηλέφωνό σας. Εάν δεν το κατεβάσατε σκόπιμα, απεγκαταστήστε το. Αφού το κάνετε αυτό, όλες οι εφαρμογές σας θα πρέπει να εμφανιστούν ξανά κατά την επανεκκίνηση του τηλεφώνου σας.

    Διαγράφηκε κατά λάθος το Google Play Store

    Δεν είναι εντελώς ανήκουστο ότι το Google Play Store χάνεται ξαφνικά από τη συσκευή σας Android. Ευτυχώς, είναι ακόμα εκεί. Το Google Play Store είναι μια προφορτωμένη εφαρμογή, επομένως δεν μπορείτε να την απεγκαταστήσετε εντελώς από το τηλέφωνό σας.

  • Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να μεταβείτε στις Ρυθμίσεις στο τηλέφωνό σας και να πατήσετε Εφαρμογές ή Εφαρμογές, ανάλογα με την έκδοση Android που χρησιμοποιείτε.
  • Αναζητήστε και επιλέξτε το Google Play Store στη λίστα των εφαρμογών στο τηλέφωνό σας.
  • Στη συνέχεια, πατήστε Ενεργοποίηση. Το Google Play Store σας θα εμφανιστεί ξανά στην αρχική σας οθόνη.
  •   Βρείτε το επίπεδο θορύβου του περιβάλλοντός σας με το τηλέφωνό σας Android

    Ο πιο συνηθισμένος λόγος για την εξαφάνιση του Play Store είναι όταν το έχετε απενεργοποιήσει στη συσκευή σας. Ενεργοποιώντας το, το έχετε επαναφέρει στη ζωή.

    Εύρεση Συχνών Ερωτήσεων για τις Διαγραμμένες Εφαρμογές Android

    Εάν εξακολουθείτε να έχετε ερωτήσεις σχετικά με τις εφαρμογές Android, έχουμε συμπεριλάβει τις απαντήσεις εδώ.

    Είχα ένα APK, αλλά δεν μπορώ να το βρω τώρα. Τι συμβαίνει?

    Τα APK είναι κιτ πακέτων Android ή αρχεία που σας βοηθούν να εγκαταστήσετε εφαρμογές. Πολλοί χρήστες Android κάνουν λήψη των APK επειδή οι εφαρμογές δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμη ή παρέχουν περισσότερη λειτουργικότητα και ελευθερία από τις εφαρμογές που παρακολουθούνται στο Google Play Store. Δυστυχώς, ορισμένες εφαρμογές προωθούν παράνομες πειρατικές δραστηριότητες, οι οποίες τελειώνουν με την απομάκρυνσή τους από το κατάστημα εφαρμογών.

    Εάν προσπαθείτε να ανακτήσετε ένα APK, είναι καλύτερο να κάνετε μια αναζήτηση στο Google ή στο DuckDuckGo για την εφαρμογή που λείπει ή μια παρόμοια. Μόλις εντοπιστεί, κατεβάστε το και ρυθμίστε το όπως κάθε άλλο αρχείο APK.

    Πώς μπορώ να εντοπίσω όλες τις διαγραμμένες εφαρμογές Android, όχι μόνο το Play Store;

    Αν και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε παραπάνω μέθοδο για τη λήψη των εφαρμογών σας Android, θα ήταν χρονοβόρα. Το καλύτερο στοίχημά σας είναι να ελέγξετε για αντίγραφο ασφαλείας και να κάνετε πλήρη ανάκτηση συστήματος. Αυτή η μέθοδος έχει κάποιους κινδύνους, επειδή θα χρειαστεί να επαναφέρετε τις εργοστασιακές ρυθμίσεις της συσκευής σας, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να χάσετε τα πάντα, επομένως ελέγξτε πρώτα για ένα αντίγραφο ασφαλείας.

    Μεταβείτε στις “Ρυθμίσεις” στη συσκευή σας και πατήστε “Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας” (αυτό μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον κατασκευαστή σας). Οι χρήστες της Samsung μπορούν να αναζητήσουν το αντίγραφο ασφαλείας του Samsung Cloud και οι χρήστες LG θα πρέπει να έχουν παρόμοια επιλογή. Ανεξάρτητα από τη συσκευή, κάθε χρήστης Android θα πρέπει να έχει ένα αντίγραφο ασφαλείας της Google. Κάντε κλικ στο αντίγραφο ασφαλείας, βεβαιωθείτε ότι είναι μια πρόσφατη ημερομηνία και ότι αποθηκεύονται οι εφαρμογές, οι φωτογραφίες, τα έγγραφα, οι επαφές σας και οτιδήποτε άλλο είναι απαραίτητο. Τώρα, μπορείτε να κάνετε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων και να επαναφέρετε το τηλέφωνό σας στο κανονικό με όλες τις εφαρμογές ανέπαφες.

    Υπάρχει μια εφαρμογή που δεν μπορώ να κατεβάσω. Τι συμβαίνει?

    Με τα χρόνια, η Google αύξησε την ασφάλειά της και έγινε πιο επιλεκτική σχετικά με το ποιες εφαρμογές προσφέρονται στο Play Store. Εάν για κάποιο λόγο, η Google έχει αποφασίσει ότι δεν θέλει να υποστηρίξει μια εφαρμογή, δεν μπορείτε να την επαναλάβετε χρησιμοποιώντας τις παραπάνω μεθόδους.

    Ωστόσο, μπορεί να βρείτε μια παρόμοια εφαρμογή ή να τη βρείτε ως αρχείο .APK.

    Εφαρμογές στο Android

    Κλείνοντας, είναι καλή ιδέα να ορίσετε τις ρυθμίσεις της συσκευής σας ώστε να δημιουργούν αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας στους διακομιστές της Google. Θα κάνει πολύ πιο εύκολη την εύρεση των χαμένων εφαρμογών κατά τη διάρκεια τυχόν προβληματικών συμβάντων στο μέλλον.

    Διαγράψατε κατά λάθος μια κρίσιμη εφαρμογή συστήματος; Προσπαθείτε να ανακτήσετε μια εφαρμογή και προηγούμενα αρχεία που σχετίζονται με αυτήν; Μη διστάσετε να μοιραστείτε τις σκέψεις και τις εμπειρίες σας στα σχόλια παρακάτω.