Το AVG Wifi Assistant Αυτόματη εναλλαγή Wi-Fi σε Android για εξοικονόμηση μπαταρίας

Το να ξεχάσετε να απενεργοποιήσετε το WiFi στο τηλέφωνό σας Android όταν είστε έξω μπορεί να είναι αρκετά ενοχλητικό, ειδικά όταν διαπιστώνετε ότι ο σαρωτής WiFi έχει εξαντλήσει τη λίγη μπαταρία που σας είχε απομείνει. Δυστυχώς, η εναλλαγή Wi-Fi που είναι θαμμένη βαθιά στην εφαρμογή Ρυθμίσεις κάνει ένα επιπλέον βήμα για πρόσβαση όποτε χρειάζεται να την ενεργοποιήσετε ή να την απενεργοποιήσετε. Ακόμα κι αν η έκδοση Android στο τηλέφωνό σας έχει εναλλαγές γρήγορης εκκίνησης στην περιοχή ειδοποιήσεων για το σκοπό αυτό, θα πρέπει να θυμάστε να απενεργοποιήσετε το WiFi. Δεν θα ήταν υπέροχο αν μπορούσατε να αυτοματοποιήσετε τη διαδικασία με κάποιο τρόπο; Αυτό ακριβώς κάνει το AVG Wifi Assistant. Με την ονομασία «WiFi Hotspot On/Off Manager» στο Play Store, αυτή η δωρεάν εφαρμογή Android από τη δημοφιλή εταιρεία ασφαλείας θυμάται συχνότερα τους πύργους δικτύου κινητής τηλεφωνίας κοντά στις τοποθεσίες στις οποίες βρίσκεστε και, στη συνέχεια, εναλλάσσει αυτόματα το WiFi με βάση την ισχύ του σήματος τους.

  Οι 8 καλύτερες εφαρμογές γραπτών μηνυμάτων για Android

Αυτή είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε την αυτοματοποίηση WiFi να εφαρμόζεται με αυτόν τον τρόπο. Έχουμε δει αρκετές εφαρμογές με παρόμοιο σκοπό στο παρελθόν, αλλά οι περισσότερες χρησιμοποιούσαν το ραδιόφωνο GPS της συσκευής, εναλλάσσοντας το WiFi μόνο με βάση την τοποθεσία. Ενώ το GPS είναι εξαιρετικό για τον ακριβή εντοπισμό της τοποθεσίας ενός χρήστη, η συνεχής ενεργοποίηση του θα εξαντλήσει την μπαταρία πιο γρήγορα.

Αντίθετα, το AVG Wifi Assistant μαθαίνει πού βρίσκονται οι πύργοι κινητής τηλεφωνίας που προτιμάτε και όταν αισθανθεί ότι βρίσκεστε στην εμβέλειά τους, ενεργοποιεί αυτόματα το WiFi. Ομοίως, κάθε φορά που φεύγετε από αυτές τις εγκαταστάσεις και πέφτει η ισχύς του σήματος, η εφαρμογή απενεργοποιεί το WiFi από μόνη της.

  Πώς να δείτε προηγούμενες ειδοποιήσεις στο Android

Η AVG αναφέρει ότι αυτή η πρακτική θα διασφαλίσει επίσης ότι συνδέεστε μόνο στα αξιόπιστα δίκτυά σας WiFi, προστατεύοντας με τη σειρά της τη συσκευή σας από πιθανή παρακολούθηση WiFi από εμπόρους λιανικής.

Όταν εκκινείτε την εφαρμογή για πρώτη φορά, εμφανίζει αυτόματα όλα τα δίκτυα WiFi κοντά σας, επιτρέποντάς σας να εναλλάσσετε τον αυτοματισμό WiFi για κάθε δίκτυο ξεχωριστά. Το κουμπί «Ενεργοποίηση Βοηθού» που βρίσκεται στο κάτω μέρος της κύριας οθόνης υποδηλώνει εάν είναι ενεργοποιημένο για ένα συγκεκριμένο δίκτυο ή όχι.

Η εφαρμογή σάς επιτρέπει επίσης να προσθέσετε νέα ασύρματα δίκτυα χωρίς να εγκαταλείψετε τη διεπαφή της. Πατώντας μια υπάρχουσα ασύρματη σύνδεση σάς επιτρέπει να επιλέξετε εάν θα αυτοματοποιήσετε το “Auto WiFi On”, το “Auto WiFi Off” ή και τα δύο ή εάν θα αφαιρέσετε αυτήν τη σύνδεση από τη λίστα. Η καρτέλα Τοποθεσία στην ίδια οθόνη σάς επιτρέπει να προβάλετε το αναγνωριστικό κυψέλης που είναι καταχωρημένο στη συσκευή σας και να διαγράψετε αυτές τις πληροφορίες εάν χρειάζεται.

  Οι 10 καλύτεροι εκτοξευτές για Android

Η εφαρμογή διατηρεί επίσης ένα αρχείο όλων των αυτοματοποιημένων ενεργειών της κάτω από την οθόνη καταγραφής, μαζί με αναγνωριστικά κελιών.

Το AVG Wifi Assistant είναι μια νέα και βελτιωμένη λύση αυτοματισμού WiFi, μια λύση που μπορεί να σας εξοικονομήσει περισσότερα από μερικούς πόντους διάρκειας ζωής της μπαταρίας την ημέρα. Σίγουρα αξίζει μια δοκιμή.

Εγκαταστήστε το AVG Wifi Assistant από το Play Store