Το iLock Photographs εισβολείς που προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση στο τηλέφωνό σας Android

Μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις και παρόλο που μάλλον έχει παλιώσει και φοριέται περισσότερο κάθε φορά που την διαβάζεις, εξακολουθεί να είναι αλήθεια. Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, αν είναι μια εικόνα ενός ηλιοβασιλέματος ή κάποιου άλλου τοπίου αξίζει όσο χίλιες λέξεις, αλλά αν είναι μια φωτογραφία κάποιου που πιάστηκε στα κόκκινα στην πράξη της κλοπής, αξίζει περισσότερο από χίλιες λέξεις και τουλάχιστον σε θριαμβευτική γκριμάτσα. iLock – Anti-theft Lockscreen είναι μια εφαρμογή Android που προσθέτει το δικό της κλείδωμα PIN στην οθόνη σας και αν κάποιος το εισαγάγει λανθασμένα, τραβάει μια φωτογραφία από την μπροστινή κάμερα. Η εφαρμογή σάς επιτρέπει επίσης να εισάγετε μια κωδική λέξη η οποία, όταν αποστέλλεται στη συσκευή μέσω SMS, μπορεί να ενεργοποιήσει την εφαρμογή καθώς και να σας δώσει την τρέχουσα τοποθεσία της συσκευής.

  Το CALCU είναι μια ισχυρή εφαρμογή αριθμομηχανής Android με χειρονομίες και θέματα

Η εφαρμογή έχει πέντε απλά βήματα που πρέπει να ολοκληρώσετε για να ρυθμίσετε την εφαρμογή. Πρέπει πρώτα να βεβαιωθείτε ότι η οθόνη κλειδώματος έχει ρυθμιστεί στο κλείδωμα ολίσθησης ή ολίσθησης και ότι είναι ενεργοποιημένη η γεωγραφική παρακολούθηση. Επιλέξτε ένα ξυπνητήρι και ορίστε το PIN και την κωδική λέξη. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ενεργοποιήσει τον συναγερμό USB, τον εντοπισμό GPS και τις επιλογές Συναγερμού SMS στο κάτω μέρος αυτής της ίδιας οθόνης.

Κατά το επόμενο ξεκλείδωμα της οθόνης σας, θα πρέπει να εισαγάγετε τον αριθμό PIN που ρυθμίσατε. Δεν υπάρχουν επιλογές ανάκτησης PIN, επομένως βεβαιωθείτε ότι δεν ξεχάσετε το PIN σας. Εάν το PIN εισαχθεί λανθασμένα, λαμβάνεται μια φωτογραφία και η μόνη ένδειξη είναι μια ειδοποίηση που δείχνει ότι η συσκευή έχει ρυθμιστεί να δονείται. Μπορεί ή όχι να ειδοποιεί έναν πιθανό κλέφτη για την παρουσία μιας αντικλεπτικής εφαρμογής εγκατεστημένης στο τηλέφωνο.

  Πώς να παίξετε το παιχνίδι Hidden Easter Egg του Android 11

Όσον αφορά την κωδική λέξη που έχετε ρυθμίσει, μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για να ενεργοποιήσετε ένα ξυπνητήρι στη συσκευή στέλνοντάς το στη συσκευή σας μέσω SMS. Ομοίως, εάν στείλετε GPS [Codeword] η εφαρμογή θα στείλει την τοποθεσία της συσκευής στον αριθμό από τον οποίο προήλθε το μήνυμα.

Τώρα το ερώτημα είναι πόσο ασφαλής λύση είναι αυτή; Θα λέγαμε ότι είναι πολύ βασικό όσον αφορά την ασφάλεια της συσκευής και δεν μπορείτε να βασιστείτε πάρα πολύ σε αυτό. Η λειτουργία SMS δεν είναι πολύ καλή, επειδή ένας κλέφτης μπορεί να αφαιρέσει την κάρτα SIM, αλλά μπορεί να συνδέσει τη συσκευή σε ένα δίκτυο WiFi για να μπει μέσα. Δεύτερον, μπορείτε να συνδέσετε τη συσκευή σε έναν υπολογιστή και να μεταβείτε σε κάθε αρχείο που περιέχει. Το όνομα, iLock, φαίνεται σαν να είναι εμπνευσμένο από το iPhone και τη σύμβαση ονομασίας της Apple, επομένως θα πρότεινα στην εφαρμογή να λάβει μια άλλη υπόδειξη από το iPhone και να αποτρέψει την πρόσβαση σε μια συσκευή και τα αρχεία της, εκτός εάν η οθόνη είναι ξεκλείδωτη.

  Πώς να προσθέσετε έναν διακόπτη Μην ενοχλείτε στα στοιχεία ελέγχου έντασης στο Android 7

Εγκαταστήστε το iLock από το Google Play Store