Πώς να δείτε ένα ιστορικό φιλίας στο Facebook

Βασικά Takeaways

  • Η προβολή του ιστορικού φιλίας σας στο Facebook σάς επιτρέπει να βλέπετε κοινά ενδιαφέροντα και αλληλεπιδράσεις με φίλους μέσω ενός κουμπιού ή μιας διεύθυνσης URL.
  • Η μέθοδος URL σάς επιτρέπει να προβάλλετε αναρτήσεις, συμβάντα, φωτογραφίες και βίντεο με ετικέτα μεταξύ εσάς και του φίλου σας.
  • Το εργαλείο λειτουργεί μόνο με τους τρέχοντες φίλους του Facebook λόγω ανησυχιών σχετικά με το απόρρητο και υπάρχουν γενικοί κίνδυνοι απορρήτου που σχετίζονται με τη χρήση του Facebook.

Γνωρίζατε ότι ένα μόνο κουμπί ή μια διεύθυνση URL σάς επιτρέπει να βλέπετε ολόκληρο το ιστορικό σας στο Facebook με οποιονδήποτε είστε φίλοι; Μπορείτε να δείτε τις αλληλεπιδράσεις σας από την πρώτη στιγμή που γίνατε φίλοι, τα κοινά σας ενδιαφέροντα και πολλά άλλα.

Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την πρόσβαση στο ιστορικό φιλίας σας στο Facebook.

  Πώς να βρείτε άτομα στο Facebook

Πώς να δείτε το ιστορικό της φιλίας σας στο Facebook

Με την προβολή του ιστορικού φιλίας σας στο Facebook, θα δείτε μια λίστα με κοινά πράγματα και φωτογραφίες ή αναρτήσεις στις οποίες έχετε επισημανθεί και οι δύο. Υπάρχουν δύο τρόποι για να δείτε το ιστορικό φιλίας σας στο Facebook: μέσω ενός κουμπιού στη σελίδα του φίλου ή μια προσαρμοσμένη διεύθυνση URL.

Η χρήση του κουμπιού ιστορικού φιλίας σε ένα προφίλ είναι η πιο εύκολη επιλογή. Εδώ είναι πώς να το χρησιμοποιήσετε:

  • Πλοηγηθείτε στη σελίδα του φίλου σας στο Facebook (είτε στην εφαρμογή είτε στον ιστό).
  • Κάντε κλικ στο εικονίδιο με τις τρεις κουκκίδες κοντά στο κουμπί μηνύματος.
  • Κάντε κλικ στο See Friendship.
  • Η χρήση της διεύθυνσης URL είναι λίγο πιο περίπλοκη, αλλά εξακολουθεί να είναι χρήσιμη. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

  • Πλοηγηθείτε στο προφίλ σας και σημειώστε το όνομα χρήστη σας. Μπορείτε να το βρείτε στη διεύθυνση URL. Συνήθως είναι το ονοματεπώνυμό σας ακολουθούμενο από έναν αριθμό με τελείες ενδιάμεσα αντί για κενά.
  • Επαναλάβετε τη διαδικασία για τον φίλο σας.
  • Στη γραμμή διευθύνσεων του προγράμματος περιήγησής σας, πληκτρολογήστε www.facebook.com/friendship/[username-1]/[username-2]/, αντικαθιστώντας τα ονόματα χρήστη ανάλογα με την περίπτωση.
  • Πατήστε Enter.
  •   Πώς να κρύψετε την «Ενεργή» κατάστασή σας στο Facebook Messenger

    Θα πρέπει τώρα να βλέπετε μια σελίδα που εμφανίζει τυχόν αναρτήσεις, εκδηλώσεις, φωτογραφίες και βίντεο στα οποία έχουν επισημανθεί δύο άτομα. Στο επάνω μέρος θα λέει, Εσείς και [Your Friend].

    Να θυμάστε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το εργαλείο μόνο με τους τρέχοντες φίλους σας στο Facebook, όχι με προφίλ με τα οποία ήσασταν φίλοι ή προφίλ με τα οποία δεν είχατε ποτέ φίλους. Μόλις γίνετε φίλοι στο Facebook, η διεύθυνση URL θα λειτουργεί όσο παραμένετε φίλοι στον ιστότοπο.

    Μπορείτε να δείτε τη φιλία μεταξύ δύο ατόμων στο Facebook;

    Κάποτε ήταν δυνατό να δει κανείς το ιστορικό φιλίας μεταξύ δύο ατόμων, αλλά το Facebook αφαίρεσε αυτήν τη δυνατότητα λόγω ανησυχιών σχετικά με το απόρρητο. Και συνιστούμε να τροποποιήσετε ορισμένες ρυθμίσεις για να κάνετε το Facebook σας πιο ασφαλές.

    Σήμερα, η διεύθυνση URL εξακολουθεί να υπάρχει (πράγματι, χρησιμοποιείται σε αυτήν τη διαδικασία), αλλά δεν μπορείτε να δείτε το ιστορικό ανάμεσα σε εσάς και τους φίλους σας στο Facebook. Και η προσθήκη του κουμπιού See Friendship το κάνει ακόμα πιο εύκολο.

      Πώς να περιορίσετε αυτό που βλέπουν οι άλλοι στο Facebook

    Μπορείτε επίσης να δείτε το ιστορικό φιλίας μεταξύ του λογαριασμού σας και των απομνημονευμένων λογαριασμών στο Facebook.

    Υπάρχει κίνδυνος απορρήτου για την προβολή των φιλιών σας στο Facebook;

    Το Facebook δεν είναι ξένο στους κινδύνους της ιδιωτικής ζωής. Σχεδόν όλοι οι χρήστες αποδέχονται πλέον ότι το Facebook συγκεντρώνει τα δεδομένα τους. Ωστόσο, δεν φαίνεται να μειώνει την όρεξη των ανθρώπων για σύνδεση. Έτσι, ο κίνδυνος αυτού του εργαλείου είναι ο ίδιος με τη χρήση του Facebook γενικά.

    Μερικοί άλλοι συνηθισμένοι κίνδυνοι απορρήτου του Facebook περιλαμβάνουν ανασφαλείς εφαρμογές τρίτων, εσφαλμένες ρυθμίσεις απορρήτου, απάτες στο Facebook Marketplace, αρπακτικά, ακόμη και τον ίδιο τον εθισμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μόνο εσείς μπορείτε να αποφασίσετε πού κατατάσσεται αυτό το εργαλείο ιστορικού φιλίας Facebook στη λίστα των απειλών. Εάν δεν θέλετε κάποιος να χρησιμοποιεί αυτό το εργαλείο στο προφίλ σας στο Facebook, θα πρέπει να τον αφαιρέσετε από το φίλο.

    Το εργαλείο ιστορικού φιλίας είναι εξαιρετικό για να αναπολείτε το παρελθόν σας με κάποιον. Μπορείτε ακόμη να το χρησιμοποιήσετε για να θυμάστε σημαντικές ημερομηνίες, εκδηλώσεις και επετείους των φίλων σας στο Facebook. Αλλά αν δεν θέλετε να χρησιμοποιείται το εργαλείο στο προφίλ σας, είναι καλύτερο να σταματήσετε να είστε φίλοι στο Facebook με το εν λόγω άτομο.