Πώς να περιορίσετε αυτό που βλέπουν οι άλλοι στο Facebook

Το απόρρητο είναι ένα καυτό θέμα και είναι κάτι για το οποίο όλοι γνωρίζουμε, αλλά δυστυχώς συχνά δεν είναι στα χέρια μας όταν βρισκόμαστε σε πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ευτυχώς, υπάρχει κάποιο επίπεδο ελέγχου που μπορείτε να έχετε στο Facebook, και παρά την κάπως σκιερή στάση του Facebook για το απόρρητο και την κοινή χρήση των προσωπικών σας πληροφοριών, μπορείτε τουλάχιστον να περιορίσετε το προφίλ σας στους άμεσους φίλους, τους συναδέλφους ή τους γνωστούς σας. Διαβάστε στη συνέχεια: Τι είναι τα Βασικά στοιχεία απορρήτου του Facebook.

Περιορισμός του τι μπορούν να δουν οι φίλοι στο Facebook: Χρησιμοποιήστε μια περιορισμένη λίστα

Εάν έχετε ήδη προσθέσει άτομα στο Facebook που θέλετε να περιορίσετε, μπορείτε να τα προσθέσετε σε μια περιορισμένη λίστα. Μια περιορισμένη λίστα με τα λόγια του Facebook “Φίλοι που μπορούν να δουν μόνο αναρτήσεις και πληροφορίες προφίλ που δημοσιοποιείτε”. Αυτό σημαίνει ότι εάν δεν μοιράζεστε ή δεν δημοσιεύετε πράγματα με μια δημόσια ρύθμιση, τα άτομα σε αυτήν τη λίστα δεν θα μπορούν να δουν τι έχετε κάνει.

  Αποκλεισμός τηλεοπτικών εκπομπών, ταινιών και αθλητικών spoiler στο Facebook και στο Twitter [Chrome]

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν αυτήν την κρυφή λίστα, αλλά μπορείτε να τη βρείτε στο μενού «Φίλοι» στην αριστερή πλευρά της ροής ειδήσεων του Facebook.

Μόλις βρεθείτε στην ενότητα “Περιορισμένα” του Facebook, μπορείτε να προσθέσετε φίλους σε αυτήν τη λίστα. Είναι εξαιρετικά απλό, απλώς πατήστε «Προσθήκη φίλων στη λίστα» και αρχίστε να πληκτρολογείτε το όνομα του φίλου σας που θέλετε να περιορίσετε.

Μην ανησυχείτε οι φίλοι σας δεν θα ενημερωθούν για την απόφασή σας να τους προσθέσετε στην περιορισμένη λίστα σας, ωστόσο μπορεί να είναι αρκετά προφανές γι’ αυτούς ότι έχουν προστεθεί στην περιορισμένη λίστα, καθώς θα μπορούν να πουν ότι υπάρχει μόνο μερικές αναρτήσεις στο Facebook σας.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το Facebook Stories

Ως δευτερεύουσα σημείωση, από προεπιλογή θα πρέπει να έχετε κοινές αναρτήσεις μόνο με τους φίλους σας και να διασφαλίζετε ότι οι ρυθμίσεις απορρήτου σας έχουν διαμορφωθεί σωστά, στις οποίες μπορείτε να έχετε πρόσβαση πατώντας το μικρό κουμπί κλειδώματος στην επάνω δεξιά γωνία του Facebook σας.

Περιορίστε τι μπορούν να δουν οι φίλοι στο Facebook: Ρυθμίσεις απορρήτου

Εάν δεν θέλετε να προσθέσετε τον φίλο σας σε μια περιορισμένη λίστα, υπάρχει επίσης ένας τρόπος να περιορίσετε τις αναρτήσεις σε συγκεκριμένα άτομα. Αν μεταβείτε στις επιλογές απορρήτου σας, θα μπορείτε να κάνετε κλικ σε ένα «Εμφάνιση περισσότερων ρυθμίσεων» που θα σας παρουσιάσει μια ολόκληρη σειρά από διαφορετικές ρυθμίσεις απορρήτου.

Αυτό που μπορεί να σας ενδιαφέρει εδώ είναι το “Ποιος μπορεί να δει τα πράγματα μου;” επιλογή, την οποία μπορείτε να δημιουργήσετε μια προσαρμοσμένη λίστα ατόμων που θα περιορίσετε όταν προσπαθούν να δουν τις μελλοντικές αναρτήσεις σας.

  Ορίστε την απάντηση εκτός γραφείου για μηνύματα που αποστέλλονται στη σελίδα σας στο Facebook

Επιπλέον, μπορείτε να περιορίσετε συγκεκριμένες αναρτήσεις από συγκεκριμένους φίλους κάνοντας κλικ σε αυτά που έχετε μοιραστεί και, όπως ακριβώς στη σελίδα ρυθμίσεων απορρήτου, προσθέστε έναν απροσδιόριστο αριθμό φίλων στη λίστα “Να μην μοιράζομαι με”.

Εάν θέλετε να δείτε πώς φαίνεται το χρονολόγιό σας στους φίλους σας τους οποίους έχετε περιορίσει ή περιορίσει, μπορείτε εύκολα να το κάνετε μεταβαίνοντας στο προφίλ σας και κάνοντας κλικ στις τρεις μικρές κουκκίδες στη δεξιά πλευρά. Αυτό θα σας παρουσιάσει την επιλογή “Προβολή ως…” Η προεπιλεγμένη προβολή είναι ως Δημόσιο, αλλά στο επάνω μέρος της γραμμής χρόνου σας θα δείτε “Προβολή ως συγκεκριμένο άτομο”, με αυτό μπορείτε να πληκτρολογήσετε το όνομα του φίλου( ιθ) ποιον έχετε περιορίσει.