Πώς να βρείτε άτομα στο Facebook

Το Facebook εργάζεται σκληρά εισάγοντας νέες δυνατότητες, όπως Stories και Reactions, αλλά μία από τις πιο βασικές ανάγκες της πλατφόρμας είναι ένας εύκολος τρόπος για να βρείτε άτομα. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές μέθοδοι που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην αναζήτησή σας για παλιούς συντρόφους, πολλές από τις οποίες βρίσκονται ακριβώς στα χέρια σας.

Πώς να χρησιμοποιήσετε την Αναζήτηση για φίλους

Ένας από τους πιο ολοκληρωμένους τρόπους αναζήτησης στο Facebook είναι να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Αναζήτηση φίλων. Για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό, ανοίξτε το Facebook στον υπολογιστή σας και κάντε κλικ στο εικονίδιο δύο ατόμων με σιλουέτα που θα δείτε στην επάνω δεξιά γωνία.

Όταν εμφανιστεί το αναπτυσσόμενο μενού, θα δείτε την επιλογή Εύρεση φίλων να εμφανίζεται ακριβώς κάτω από το σημείο που κάνατε κλικ. Επιλέξτε αυτό και θα μεταφερθείτε σε μια νέα σελίδα που περιλαμβάνει έναν αριθμό ατόμων που το Facebook πιστεύει ότι μπορεί να γνωρίζετε. Προφανώς, είναι καλή ιδέα να το κοιτάξετε αυτό, καθώς το Facebook χρησιμοποιεί τη μαγεία του αλγορίθμου του για να προσπαθήσει να ταιριάξει τους χρήστες.

  Hyperlapse Record Time Lapse Video & Share στο Facebook και το Instagram

Στη δεξιά πλευρά της σελίδας θα βρείτε επίσης την ενότητα Αναζήτηση φίλων. Αυτό σας επιτρέπει όχι μόνο να αναζητήσετε κάποιον με το όνομα, αλλά επίσης να περιλαμβάνει επιλογές για πόλεις, σχολεία, κολέγια, πανεπιστήμια, κοινούς φίλους και εργοδότες.

Απλώς συμπληρώστε στοιχεία σχετικά με το άτομο που ψάχνετε να βρείτε και ελπίζουμε ότι θα έχετε το σωστό αποτέλεσμα.

Αναζητήστε τους φίλους των φίλων σας

Εάν το άτομο που προσπαθείτε να βρείτε είναι γνωστό και από κάποιες άλλες επαφές σας, τότε κοιτάξτε τη λίστα φίλων του για να δείτε αν το έχει ήδη εντοπίσει.

Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στο προφίλ της υπάρχουσας επαφής σας και κάντε κλικ ή πατήστε στην επιλογή Φίλοι που βρίσκεται κάτω από την εικόνα προφίλ τους. Τώρα θα μπορείτε να κάνετε κύλιση σε όλα τα άτομα με τα οποία είναι φίλοι και ίσως να συναντήσετε τον παλιό σας σύντροφο.

  Πώς να δημιουργήσετε ένα bot Facebook Messenger χωρίς κωδικοποίηση [Guide]

Αναζητήστε παλιά σχολεία και χώρους εργασίας

Όταν εγγραφείτε για πρώτη φορά στο Facebook, και σχεδόν συνεχώς στη συνέχεια, θα σας ζητηθεί να καταχωρίσετε σε ποιο σχολείο, κολέγιο, πανεπιστήμιο ή εταιρεία φοιτήσατε/δουλέψατε στο παρελθόν. Είναι λογικό να υποθέσουμε ότι το άτομο που αναζητάτε έχει κάνει το ίδιο, άρα οι σελίδες αυτών των οργανώσεων είναι ένας πλούσιος κυνηγότοπος.

Δοκιμάστε να κάνετε αναζήτηση στα παλιά σας ιδρύματα εισάγοντας το όνομά τους στη γραμμή αναζήτησης στο επάνω μέρος της σελίδας.

Υπάρχει μια καλή πιθανότητα να ανακαλύψετε ότι υπάρχει μια ομάδα και η συμμετοχή σε αυτήν θα σας φέρει σε επαφή με πολλά άτομα που μπορεί να είναι σε θέση να σας βοηθήσουν στην αναζήτησή σας.

Αναζητήστε τις επαφές email σας

Αν κρατήσατε επαφή με τον φίλο σας που απουσίαζε για λίγο μετά το σχολείο ή τη δουλειά, τότε υπάρχει περίπτωση να έχετε ανταλλάξει email κάποια στιγμή. Το Facebook διαθέτει μια λειτουργία όπου θα αναζητά τις διευθύνσεις email σας και στη συνέχεια θα επισημαίνει τυχόν άτομα στην πλατφόρμα κοινωνικών μέσων που δεν είναι ήδη συνδεδεμένα μαζί σας.

  Πώς να λαμβάνετε ειδοποίηση όταν μια σελίδα στο Facebook είναι ζωντανή

Για να ενεργοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα, μεταβείτε στην ενότητα Εύρεση αιτημάτων (η σιλουέτα δύο ατόμων ξανά), κάντε κλικ στην επιλογή Εύρεση φίλων και, στη συνέχεια, από το πλαίσιο στην επάνω δεξιά γωνία με τίτλο Προσθήκη προσωπικών επαφών, επιλέξτε ποια υπηρεσία email θέλετε να αναζητήσει το Facebook. Εισαγάγετε τα στοιχεία του λογαριασμού σας και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Εύρεση φίλων και, αν είστε τυχεροί, μπορεί να εμφανιστεί το όνομά τους.

Δημοσίευση στο Facebook!

Εάν όλα τα άλλα αποτύχουν, τότε γιατί να μην ρωτήσετε αν κάποιος ξέρει πώς να έρθει σε επαφή με τον αγνοούμενο; Η πραγματική δύναμη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι η πτυχή του μυαλού της κυψέλης που μπορεί να δώσει αρκετά ενδιαφέροντα αποτελέσματα. Ίσως κάποιος στη λίστα φίλων σας να έχει ήδη κάποιες πληροφορίες και να χρειαζόταν απλώς να πείτε ότι ψάχνατε.