Πώς να βρείτε την τρέχουσα τοποθεσία σας όταν καλείτε για βοήθεια [Android]

Οι κατασκευαστές smartphone και οι πάροχοι τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών προειδοποιούν να μην βασίζεστε στο τηλέφωνό σας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Παρόλο που η τεχνολογία smartphone έχει βελτιωθεί εκθετικά με τα χρόνια και οι πάροχοι τηλεπικοινωνιών εργάζονται πάντα για να βελτιώσουν τις υπηρεσίες τους, δεν είναι 100% αξιόπιστοι. Η μπαταρία του τηλεφώνου σας μπορεί να σβήσει ή ξαφνικά να ανακαλύψετε ότι δεν μπορείτε να λάβετε καμία κάλυψη. Τούτου λεχθέντος, τα smartphone μπορούν ακόμα να σας βοηθήσουν εάν λειτουργούν σωστά σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Συχνά, όταν καλείτε για βοήθεια, η παροχή ακριβούς τοποθεσίας είναι εξαιρετικά σημαντική. Η Google διαθέτει μια προσεγμένη λειτουργία στην εφαρμογή Dialer που σας δίνει την τρέχουσα τοποθεσία σας όταν καλείτε για βοήθεια.

Για να λάβετε την τρέχουσα τοποθεσία σας όταν καλείτε για βοήθεια, πρέπει να χρησιμοποιείτε τουλάχιστον την έκδοση 9 του Εφαρμογή Google Phone. Μπορείτε να το ενημερώσετε από το Google Play Store ή να φορτώσετε το APK, εάν η ενημέρωση δεν είναι ακόμη διαθέσιμη στη χώρα σας.

  Προσθέστε πληροφορίες που έχουν χαθεί και βρέθηκαν στην οθόνη κλειδώματος του τηλεφώνου σας [Android]

Τρέχουσα τοποθεσία κατά την κλήση για βοήθεια

Όταν καλείτε έναν αριθμό έκτακτης ανάγκης, η εφαρμογή Τηλέφωνο θα ανακτήσει την τρέχουσα τοποθεσία σας και θα την εμφανίσει πάνω από τα χειριστήρια κατά την κλήση.

Η παρακάτω εικόνα είναι ευγενική προσφορά της σελίδας Play Store της εφαρμογής Google Phone. Οι πληροφορίες περιλαμβάνουν τη διεύθυνση του δρόμου για την τρέχουσα τοποθεσία σας καθώς και τις συντεταγμένες GPS. Υπάρχει επίσης μια μικρή μικρογραφία χάρτη για την τρέχουσα τοποθεσία σας.

Αυτή η λειτουργία είναι χρήσιμη όταν χρειάζεται να καλέσετε για βοήθεια σε ένα μέρος που δεν είστε εξοικειωμένοι. Εάν αντιμετωπίσετε μια έκτακτη ανάγκη στο σπίτι, δεν θα είναι πολύ δύσκολο να δώσετε τη διεύθυνσή σας. Εάν, ωστόσο, περιμένετε σε μια στάση λεωφορείου και κάποιος λιποθυμήσει ξαφνικά, οι πληροφορίες τοποθεσίας θα είναι εξαιρετικά χρήσιμες. Αυτό θα πρέπει να λειτουργεί σε συσκευές Pixel, Nexus και Android One με Android 6.0 και νεότερη έκδοση.

  Πώς να δείτε τα επίπεδα μπαταρίας για συσκευές Bluetooth που είναι συνδεδεμένες στο τηλέφωνό σας Android

Δοκιμαστική Αναζήτηση τοποθεσίας κατά τη διάρκεια μιας κλήσης έκτακτης ανάγκης

Αυτό μπορεί να λειτουργεί ή να μην λειτουργεί σε άλλες συσκευές με Android 6.0. Δυστυχώς, ο μόνος τρόπος για να το μάθετε είναι να καλέσετε έναν αριθμό έκτακτης ανάγκης. Περιττό να πούμε ότι, εκτός εάν αντιμετωπίζετε μια πραγματική κατάσταση έκτακτης ανάγκης, δεν θα πρέπει να καλείτε τους τοπικούς αριθμούς έκτακτης ανάγκης. Στο ίδιο πνεύμα, αναφέρθηκαν περιστατικά επανεκκίνησης ορισμένων τηλεφώνων Android όταν προσπαθείτε να καλέσετε το 911. Εάν είναι δυνατόν, επικοινωνήστε με τις τοπικές αρχές και ελέγξτε εάν υπάρχει ένας ασφαλής, διακριτικός τρόπος για να ελέγξετε εάν μπορείτε να βρείτε την τρέχουσα τοποθεσία σας όταν καλείτε για βοήθεια. και εάν το τηλέφωνό σας επανεκκινηθεί στη διαδικασία.

  Το Party Player δέχεται αιτήματα τραγουδιού μέσω SMS και τα παίζει [Android]

Δεν είναι σαφές από τη σελίδα Play Store της εφαρμογής Google Phone τι ρόλο παίζουν οι υπηρεσίες τοποθεσίας στο τηλέφωνό σας. Είναι πιθανό να χρειαστεί να ενεργοποιήσετε τις υπηρεσίες τοποθεσίας στο τηλέφωνό σας προκειμένου να λάβετε την τρέχουσα τοποθεσία σας όταν καλείτε για βοήθεια. Φυσικά, δεν είναι πολλοί αυτοί που απενεργοποιούν τις υπηρεσίες τοποθεσίας. Ένα μεγάλο μέρος των λειτουργιών και των υπηρεσιών του Android συνεργάζεται με την τοποθεσία σας, επομένως είναι ασφαλές για την Google να υποθέσει ότι οι χρήστες θα έχουν ενεργοποιημένη την τοποθεσία στη συσκευή τους.