Πώς να εξάγετε σελιδοδείκτες από τον Microsoft Edge στα Windows 10

Η Microsoft έχει πιέσει σκληρά τον Edge στους χρήστες των Windows 10. Όταν οι χρήστες προσπαθούν να αλλάξουν το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης, τα Windows 10 προτείνουν να δοκιμάσουν το Edge. Όταν οι χρήστες πραγματοποιούν αναζήτηση στην Cortana, το πλαίσιο αναζήτησης ανοίγει τον Microsoft Edge. Για να γίνουν τα πράγματα χειρότερα, η αναζήτηση γίνεται μέσω του Bing αντί του Google. Η Microsoft έχει μπλοκάρει πολλές προσπάθειες να κάνει την Cortana να χρησιμοποιήσει την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησής σας και μέχρι στιγμής, οι χρήστες κερδίζουν. Τούτου λεχθέντος, αν δοκιμάσατε το Edge και δεν σας άρεσε, θα θέλετε να επιστρέψετε στο παλιό σας πρόγραμμα περιήγησης. Θα θέλετε να πάρετε μαζί σας τους σελιδοδείκτες σας και τότε θα συνειδητοποιήσετε ότι δεν υπάρχει επιλογή εξαγωγής σελιδοδεικτών στο Edge. Στην πραγματικότητα, υπάρχει μια επιλογή εξαγωγής σελιδοδεικτών από τον Microsoft Edge, αλλά είναι παράξενα τοποθετημένος, ώστε να νομίζετε ότι δεν υπάρχει.

  Πώς να σχεδιάσετε επαγγελματικές κάρτες χρησιμοποιώντας το Microsoft Word

Εξαγωγή σελιδοδεικτών από τον Microsoft Edge

Ανοίξτε τον Microsoft Edge και κάντε κλικ στο κουμπί υπερχείλισης επάνω δεξιά. Στον πίνακα που ανοίγει, επιλέξτε «Ρυθμίσεις».

Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα “Εισαγωγή αγαπημένων και άλλων πληροφοριών” και κάντε κλικ στο κουμπί “Εισαγωγή από άλλο πρόγραμμα περιήγησης”.

Βρίσκεται στον επόμενο πίνακα όπου θα βρείτε ένα κουμπί εξαγωγής. Κάντε κλικ σε αυτό για να εξαγάγετε σελιδοδείκτες από τον Microsoft Edge σε ένα αρχείο HTML.

Κακώς σχεδιασμένο

Είναι κυρίως τέτοια πράγματα που αποτρέπουν τους χρήστες να δοκιμάσουν το σχετικά νέο πρόγραμμα περιήγησης. Δεν είναι δύσκολο να πω αν αυτό έγινε σκόπιμα για να αποτρέψει τους χρήστες να εγκαταλείψουν τον Microsoft Edge ή αν ήταν ατύχημα. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η Microsoft θεώρησε ότι ήταν καλή ιδέα να αφαιρέσει το κουμπί Έναρξη στα Windows 8, δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι η ομάδα του Edge πίστευε ότι αυτό ήταν ένα λογικό μέρος για να τοποθετήσει το κουμπί Εξαγωγή.

  Αλλάξτε εύκολα το χρώμα του φακέλου μαζικά στα Windows με τους φακέλους Rainbow

Από την άλλη πλευρά, η ώθηση να κάνει τους ανθρώπους να χρησιμοποιούν το Edge ήταν ενοχλητικά επίμονη. Ίσως αυτό είναι πραγματικά ένας αποτρεπτικός παράγοντας για να εμποδίσει τους ανθρώπους να επιστρέψουν στο αγαπημένο τους πρόγραμμα περιήγησης. Είναι ατυχές γιατί ο Edge δεν είναι κακός. Μερικοί χρήστες, αυτοί που έκαναν την κατάδυση αναφέρουν ότι είναι καλύτερο σε ορισμένες περιοχές. Το Microsoft Edge έχει ανώτερη κύλιση και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να παρακολουθήσετε εκδηλώσεις της Apple. Είναι επίσης το μόνο πρόγραμμα περιήγησης στην πλατφόρμα των Windows που σας επιτρέπει να παρακολουθείτε το Netflix σε ανάλυση 1080p. Από την ενημέρωση δημιουργών, το Edge είναι επίσης το μόνο σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησης ιστού που σας επιτρέπει να προβάλλετε αρχεία ePub. Όσον αφορά τις δυνατότητες, το Edge έχει κάτι μοναδικό να προσφέρει, αλλά έχει επίσης πρόβλημα δημοσίων σχέσεων χάρη στα Windows 10. Όταν πιέζετε πολύ ένα προϊόν, οι χρήστες τείνουν να το κουράζουν και είναι λιγότερο πιθανό να το δοκιμάσουν.

  Πώς να απενεργοποιήσετε τις κολλώδεις γωνίες στα Windows 10 Ρύθμιση διπλής οθόνης