Πώς να βρείτε γρήγορα συγκεκριμένες προτιμήσεις συστήματος σε Mac

Θέλετε να αλλάξετε μια ρύθμιση στο Mac σας, αλλά δεν ξέρετε πού να τη βρείτε; Υπάρχουν δύο γρήγοροι και εύκολοι τρόποι για να εντοπίσετε τη συγκεκριμένη προτίμηση συστήματος που θέλετε να αλλάξετε. Να πώς.

Αναζήτηση εντός των προτιμήσεων συστήματος

Ο πιο σε βάθος τρόπος για να βρείτε μια ρύθμιση στο Mac σας είναι να κάνετε αναζήτηση στην εφαρμογή Προτιμήσεις συστήματος macOS. Για να το εκκινήσετε, κάντε κλικ στο εικονίδιο της Apple στην επάνω αριστερή γωνία της οθόνης σας και επιλέξτε “Προτιμήσεις συστήματος”.

  Τα CD που γράψατε πάνε άσχημα: Δείτε τι πρέπει να κάνετε

Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Προτιμήσεις συστήματος, εντοπίστε το πεδίο αναζήτησης στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου και κάντε κλικ σε αυτό.

Στο πεδίο αναζήτησης, πληκτρολογήστε μια ή δύο λέξεις που περιγράφουν αυτό που αναζητάτε. Για παράδειγμα, μπορείτε να πληκτρολογήσετε “δίκτυο” για να δείτε επιλογές δικτύωσης ή “ποντίκι” και να δείτε μια λίστα με όλες τις προτιμήσεις που σχετίζονται με ποντίκια.

Οι Προτιμήσεις συστήματος θα επιστρέψουν μια λίστα με τις πιο πιθανές επιλογές και θα επισημάνουν επίσης εικονίδια στο παράθυρο Προτιμήσεις συστήματος. Κάντε κλικ στο αποτέλεσμα που ταιριάζει με αυτό που αναζητάτε και θα μεταφερθείτε απευθείας στο παράθυρο προτιμήσεων με αυτές τις ρυθμίσεις.

  Πώς να σταματήσετε τη μετατροπή αριθμών σε ημερομηνία στο MS Excel

Αναζήτηση για Προτιμήσεις συστήματος με το Spotlight

Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε συγκεκριμένες προτιμήσεις συστήματος χρησιμοποιώντας το Spotlight Search στο Mac σας. Αυτό είναι ιδιαίτερα βολικό εάν θέλετε να αλλάξετε γρήγορα μια ρύθμιση χωρίς να ανησυχείτε για το πώς θα τη βρείτε.

Αρχικά, εκκινήστε το Spotlight πατώντας Command+Space ή κάνοντας κλικ στο “εικονίδιο μεγεθυντικού φακού” στη γραμμή μενού σας.

Μόλις εμφανιστεί η γραμμή αναζήτησης Spotlight, πληκτρολογήστε μια λέξη που περιγράφει την προτίμηση που αναζητάτε. Για παράδειγμα, μπορείτε να πληκτρολογήσετε “πληκτρολόγιο” για να δείτε ενότητες προτιμήσεων που σχετίζονται με το πληκτρολόγιο.

Όταν δείτε το αποτέλεσμα που θέλετε στη λίστα στα αριστερά, κάντε διπλό γλείψιμο και η εφαρμογή Προτιμήσεις συστήματος θα ανοίξει απευθείας στη σωστή ενότητα προτιμήσεων.

  Τρόπος απόκρυψης στοιχείων και ρυθμίσεων διεπαφής χρήστη του Firefox από το Options and Add-on Manager

Αφού κάνετε την αλλαγή που θέλετε, κλείστε τις Προτιμήσεις συστήματος και είστε έτοιμοι. Τώρα που ξέρετε πώς να βρίσκετε τα πάντα, θα μπορείτε να προσαρμόσετε το Mac σας ώστε να σας αρέσει. Καλα να περνας!