Τρόπος απόκρυψης στοιχείων και ρυθμίσεων διεπαφής χρήστη του Firefox από το Options and Add-on Manager

Ο Firefox έχει καθαρίσει σημαντικά τη διεπαφή του τα τελευταία δύο χρόνια. Η διεπαφή χρήστη είναι πολύ απλή με κάθε ρύθμιση και κουμπί κρυμμένο μέσα στα μενού, αν και οι χρήστες έχουν την επιλογή να προσαρμόσουν τα κουμπιά που εμφανίζονται στη γραμμή εργαλείων. Εάν αναζητάτε περισσότερο έλεγχο σχετικά με τα στοιχεία διεπαφής χρήστη που εμφανίζονται στον Firefox και θέλετε να αποκρύψετε ορισμένα στοιχεία από τη Διαχείριση πρόσθετων, τη διαχείριση επιλογών και τη διεπαφή χρήστη του προγράμματος περιήγησης, η απόκρυψη προτιμήσεων είναι το πρόσθετο που πρέπει να κάνετε τέχνασμα. Το πρόσθετο μπορεί να αποκρύψει στοιχεία από το μενού χάμπουργκερ, να αφαιρέσει ορισμένες ρυθμίσεις και ακόμη και ολόκληρες καρτέλες από τη Διαχείριση επιλογών και να αποκρύψει ορισμένα στοιχεία και από τη Διαχείριση πρόσθετων.

  Αποκτήστε μια γραμμή που εμφανίζει ενεργές και ολοκληρωμένες λήψεις στον Firefox

Εγκαταστήστε τις Προτιμήσεις Απόκρυψης και ανοίξτε τη Διαχείριση πρόσθετων. Κάντε κλικ στην Απόκρυψη των επιλογών των προτιμήσεων και θα δείτε μια πλήρη λίστα με τα στοιχεία που μπορείτε να «αποκρύψετε» από τη διεπαφή χρήστη. Καταργήστε την επιλογή ό,τι θέλετε να κρύψετε.

Μπορείτε να αποκρύψετε ολόκληρες καρτέλες, όπως την καρτέλα περιεχομένου, προχωρημένους και ασφάλεια. Ο διαχειριστής πρόσθετων μπορεί επίσης να προσαρμοστεί, ώστε να μπορείτε να αφαιρέσετε τη γραμμή αναζήτησης ή ολόκληρη την καρτέλα που σας επιτρέπει να αναζητάτε νέα πρόσθετα.

Μπορούν να κρυφτούν στοιχεία από το μενού χάμπουργκερ, όπως η επιλογή εισόδου και η επιλογή βοήθειας.

  Πώς να εκκαθαρίσετε την προσωρινή μνήμη και τα cookies στο Mozilla Firefox

Εάν αποκρύψετε καρτέλες από τη Διαχείριση επιλογών, θα χρειαστεί να την ανανεώσετε για να τεθούν σε ισχύ οι αλλαγές. Ομοίως, θα πρέπει να ανανεώσετε τον διαχειριστή πρόσθετων αφού αποκρύψετε στοιχεία από αυτόν. Εάν αποκρύψετε στοιχεία από το μενού χάμπουργκερ, θα χρειαστεί να επανεκκινήσετε τον Firefox για να τεθούν σε ισχύ.

Η απόκρυψη προτιμήσεων είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποκρύψετε τις ρυθμίσεις στις οποίες δεν χρειάζεται να έχετε πρόσβαση και να καθαρίσετε τη διεπαφή χρήστη. Μπορεί επίσης να χρησιμεύσει ως ένα μικρό επίπεδο ασφάλειας έναντι οποιουδήποτε που δεν γνωρίζει τι μπορεί να χρησιμοποιήσατε για την απόκρυψη συγκεκριμένων ρυθμίσεων. Αν μη τι άλλο, μπορείτε να εμποδίσετε τα παιδιά να μπλέξουν πολύ με τις ρυθμίσεις κρύβοντάς τες.

  Πώς να διαγράψετε δεδομένα EXIF ​​από JPEG στον Firefox

Το Hide Preferences έχει επίσης ένα χρήσιμο μικρό κουμπί ανανέωσης που θα ανανεώσει τα δεδομένα που εισήχθησαν από το πρόγραμμα περιήγησης Chrome.

Λήψη Προτιμήσεων Απόκρυψης για Firefox